FINALLY!!

idag kommer mina finisar!!


lite smådåliga pics från gårdagen

var tillsammans med min två bästa och tittade på 'Showcase Live' på Under the bridge igår. samma event som jag, Amanda och hanna var på för några månader sen om ni kommer ihåg. det var iallafall mycket bra musik även denna gång! mina favoriter var en liten kille, vars idoler förmodligen var allt från Usher till Chris Brown, och så gillade jag även två tjejer (olika framträdanden). sköna stilar och röster båda två. det är hon med 'skoluniform' och hon med... lite mindre kläder än de andra hehe. beundrar dom verkligen att de bara går upp på scenen för en stor publik. riktig kul om vissa av de vi sett kommer bli stora!




ingn bra pluggkväll...

... ALLS. har istället försökt skrivit ihop mitt CV + börjat kolla på lediga jobb i Sverige. det gick inte så bra heller. har dessutom lackat på en servitris. när hon fick se mitt bankkort såg hon att jag var svensk. då blev vi båda trevliga och pratade med varandra på vårt modersmål istället. jag vet inte om jag ska kalla det en kick-ass-kväll? tänkte av sluta med en bio, som jag egentligen inte har pengar till, tillsammans med min fina sambo. bara för att vi kan. lite så vi jobbar. det gäller att hitta glädjen i det lilla. eller nåt. saknar mina katter att krama och pussa på just nu. det vore inte helt fel.
 
ett myckt värt inlägg. men skulle skriva tusen såna här. bara för att jag kan.
 
 

trött på skolan, helt klart

söndageftermiddag och jag är så trött.
var hos doktorn imorse för att försöka få bukt på min akne. vad har hänt lixom? hur som helst, eftersom jag åker hem om en månad så var han lite anti att skriva ut recept åt mig eftersom ingen kommr kunna ha en "efterkoll" om det har fungerat. hur som helst, jag fick till slut en salva som jag nu har hämtat ut. den var inte billig så jag ber till alla gudar jag har att den fungerar litgrann iallafall. skulle ju vara kul med ett 'mirakel' över natten, men lite realistisk får jag nog ta och vara. men drömma kan man ju alltid få göra.
 
sitter och pluggar nu. den här veckan ska jag försöka fokusera på enbart speaking-övningar, men det är ju int riktigt det lättaste? den här veckan kommer vara full med blandande känslor. måste fokusera till tusen på Speaking Examen på lördag, vilket förmodligen omedvetet kommer ta upp min hjärna. samtidigt är jag ju aslycklig med tanke på att malin och anna kommer på torsdag. hur kul? kommer bli en epic helg, det känner jag på mig!
 
imorgon blir det 'showcase live' med några av tjejerna. jag, amanda och hanna var på det för några månader sen och det var sååå bra. det var då vi upptäckte både Rixton och Jackie D... några killar som allihopa har sjunkit i våra ögon på kort tid. men vad ska man säga? musiker blir väl alla divor till slut, eller är det bara en fördom?
 

det börjar gå upp för mig, men jag förstår ändå inte

igår sa jag hejdå till en kille i min klass. en kille som, om han hade varit några år äldre, några decimeter längre och... straight (?) förmodligen hade fallit som en sten för. att hans stora hjärta ens får plats i den lilla kroppen, det är en obesvarad gåta. hur som helst, detta fick mig att tänka och inse. Snart är det över. det är nu alla 'good byes' börjar...

jag och Amanda satt på tuben och pratade om hur konstigt det känns. att vi ska börja säga hejdå till folk. jag kommer med kommentaren 'förstår du att om två veckor så åker huuuur mycket folk som helst hem'. hon nickar och säger sen 'ja, och sen åker du...'

den repliken gjorde mig för några sekunder mållös och gav mig svårt att andas. jag kunde inte titta kvinnan i ögonen ens... min bästa Amanda. och hon har så rätt, snart åker jag verkligen. hem. förmodligen för gott. och alla jag har här då? alla vänner som varit mitt liv det senare halvåret? när får jag träffa dom igen? det är en sjuk tanke... jag saknar er där hemma otroligt, men när det går upp för mig på det här sättet då kan jag inte göra annat än att låta tårarna rinna. och igår fick jag även reda på att en av mina bästa kompisar här åker hem till Sverige på lov och kommer inte tillbaka förrän kvällen innan jag ska åka hem... Aah Fellan hur fan ska det gå?!

det här är bara ett litet smakprov på vad som komma skall.


lördag

morgonenstunden är typ bland det bästa på hela dagen. nästan. åtminstone EFTER man kämpat sig upp ur den där varma och sköna sängen. jag älskar att sitta och äta frukost i lugn och ro. och jag älskar frukost. har säkert nåt samband, på nåt sätt.

min morgon blev dock inte riktigt vad jag tänkt, men vafan. med tidsbrist så hoppade jag bodypump på gymmet och sitter nu istället och pluggar. om någon timme ska jag försöka ta mig till Camden Town där jag ska möta upp några i klassen för att säga hejdå till en av killarna. det gjorde jag för övrigt igårkväll, men när vi hittade ytterligare tid så får man ju bara passa på! inte ofta jag kommer ta mig en tripp till Argentina... just sayin'.

fredagskvällen spenderade jag för övrigt med Olivia, hennes mamma och två av deras vänner från Oskarshamn. det blev en god middag på en italiensk resturang - tack Eva! riktigt mysigt och trevligt. kom sen hem och slocknade ganska rejält.

fick även reda på igår att jag ska göra min speaking exam på lördag nästa vecka... kul? dålig timing när Anna och malin är här också.. men men, det är bara att göra det bästa av situationen! så skönt det ska bli när det är över !!


bilder från muséet


Museum

liiiite kulturell jag har varit idag då hörrni. efter skolan gick jag faktiskt på Victoria and Albert Museum! känner att det är vissa saker jag måste hinna se innan jag åker. så en ledig, kylig eftermiddag och inga pengar att spendera. vad gör man? man strosar runt lite på museum helt klart. lite mysiga Flashbacks jag fick när jag kom in genom entrén och ser skolklasser sitta lite överallt. va mysigt man hade det i Odensala när man åkte runt på utflykter här och var, även om man just vid de tillfällena inte alltid uppskattade det så mycket.

helt sjukt att det är fredag imorgon. om mindre än en vecka kommer mina fina vänner hit. så bra!! och jag har för övrigt, apropå ingenting, avslutat min kväll på bästa sätt. tittandes på 'Maria och Mindy'... Maria Montazami kan ju vara den mest älskvärda kvinnan i världen - och hennes kompis Mindy börjar jag gilla mer och mer!


I'm coming home

ja det blev som jag trodde... 'remember the titans' fick rulla så fint på min skärm igår kväll. mycket värt.

idag började jag istället dagen med att svettas lite på gymmet. vill inte riktigt säga att jag är jättenära över min insats, för jag kände mig sjukt tung (en bidragande orsak var förmodligen allt jag proppade i mig igårkväll...). visserligen sprang jag i stort sätt så fort som jag brukar, men kände mig inte lika... tränad. men istället för att klanka ner på hur jag tränade så får jag vara stolt över mig själv att jag faktiskt pallrade mig dit klockan sju imorse.

jag ville hur som helst bara titta in här och berätta för er att slutet ät nära. okej, nu ska vi inte dra fram psalm-böckerna för att vara redo för att be på min begravning. nej nej. så illa är det inte. men jag börjar verkligen se slutet av tunneln nu, och nu är även en flygbiljett för flytten hem till Sverige bokad. den 26 mars 17.40 sätter jag återigen mina fötter på Arlanda flygplats. vad sägs om det?


SPEAKING EXAM

en dålig ovana har börjat uppstå. panikångesten som uppkommer när ämnet kommer upp. när en hel lektion handlar om just det. förra veckan var jag tvungen att gå från skolan. Amanda har rätt i det hon säger "det är förmodligen för att du känner att det börjar närma sig". ja så är det nog. för jävlar, nu är det nära. jävligt nära. därför uppstår paniken. det hände även idag.

ingen såg. hoppas jag. men fick svårt att andas och tårarna kom fram utan egentligen någon anledning alls. försökte stoppa det, innan det ens börjat. men ingen märkte. tror jag. hoppas jag. till slut kunde jag inte gömma mig längre och jag fick öva. speaking exam. när min lärare med en nickning och frågan ; 'is it ok?' vände sig till mig hade jag seriöst panik. inte hjälpte det att jag skulle öva tillsammans med en av killarna i klassen. visst, han kan vara en av de trevligaste och utåt sätt snällaste personerna någonsin. men ändå, på nåt sätt kan det göra mig mer nervös. jag vet, det är kanske konstigt - vid snart 21 års ålder.

men 3 minuter senare var vi klara. vi pratade i tre minuter och några våra klasskompisar dömde oss. det var så skönt efteråt. är så glad att jag gjorde det. det gick ju bra. eller bra och bra. det gick iallafall. vet dock inte om det var av högsta klass, men jag fick inte alltför tunghäfta vilket var målet i denna stund.

verkar dessutom som att min lärare har blivit rädd. rädd för att sätta mig i såna situationer. fråga mig inte varför, men nåt har hänt - sån stor skillnad är det från förra året. det är absolut inte bra har jag märkt. för jag blir så bekväm, fruktansvärt bekväm. och panikslagen. ja jag kan inte hjälpa det - stesspaniken är ett faktum när detta ämne kommer upp. men vafan? vad är det att vara rädd för. jag kan klara det. det vet jag att jag kan - vem fan flyttar till London om man inte vet att man kan klara att göra en sån här sak?

ta mig till den här dagen. till Los Angeles, Nicke Nyfiken, till Anna och Brallan. då lyckan var total! (jag är inte deppig, lovar..)


hemmaquell, ta med känslan hem

jajjemen, det blev en myskväll hemma i lägenheten med ... mig själv. Olivia är och myser med sin mamma på hotell. valde alltså att ta en paus från pluggandet, ta ett mysigt bad, en god middag, massa digestivekex och även ett paket vindruvor... en helt vanlig onsdag med andra ord? har dessutom fått pratat lite med mina föräldrar och kära syster. mycket värt. kan även berätta att jag nästan har bokat min flygbiljett hem. as in 'hem för gott'... men jag berättar mer om det imorgon.

nu är det dags för film. frågan är... vilken? blir det 'remember the titans' som jag har sett en sisådär tiotal gånger - men som enligt mig är en av världens helt klart bästa filmer. eller blir det någon av mina andra.. fyra filmer jag har på datorn? det återstår att se.


30 seconds of flumm

efter 4-5 timmar framför en dator är det helt okej att få 30 sekunder harmonisk flum-tid

https://cdn3.cdnme.se/3880182/6-3/pic_5123ef46ddf2b32b9e146f7c.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3880182/6-3/pic_5123ef51ddf2b32b86c3e1c4.jpg" class="image">


jag gillar tisdagar... ibland

jag måste säga att jag är ganska nöjd med den här tisdagen. jag har gjort precis allt som jag hade planerat att göra. okej... förutom att gå i skolan. haha! okej, ta det inte så allvarligt. jag har varit i skolan, på en lektion. men den sista skippade jag och Mandisen för vi hade en vikarie så det kändes fruktansvärt meningslöst - därför har vi suttit och pluggat den tiden istället. duktigt va?
 
annars har min dag rullat på bra. jag började morgonen med en promenad i mitt älskade Kensington Gardens innan en härlig frukost med mig själv. hur fan ska jag kunna åka ifrån Hyde Park? jag kan inte säga det nog många gånger, men att gå där - med solen i ögonen, vattnet i dammn glimmande och de ståtliga svanarna simmande helt harmoniskt. hur går det att toppa? tja... jag får försöka hitta nån kompensation där hemma. hur som helst, sen åkte jag till Hammersmith, där jag besökte en läkarmottagning. processen var rätt dryg att regestrera mig, och det tar 24 timmar så jag måste komma tillbaka en annan dag. inte riktigt vad jag tänkt mig, men vafan - nu är jag på gång iallafall. ska ringa imorgon och försöka få en tid till en doktor som kan hjälpa mig med min hy. förhoppningsvis.
 
efter besöket tog jag en promenad i Hammersmith, för kände att det faktikt var kul att vara i något annat område for a change. jag hittade till Prime Mark som var tanken. när jag under loppet av 1,5 vecka är tvungen att praktiskt taget slänga två byxor för att det är hål i så börjar man ju undra? suck. tanken var alltså att jag skulle hitta nya par byxor. och det gjorde jag. 3 par faktiskt. och en kofta. och två par trosor. och en kavajliknande sak... hm, allt var faktiskt välbehövligt. typ. det kändes iallafall sjukt bra. med tanke på att jag inte har shoppat nånting sen... julhandeln typ. och det var inte ens till mig. så lite nytt i garderoben har jag nu. duktig var jag också som BARA handlade saker på Prime Mark. och ni som inte vet vad det är - ett mycket billigt varuhus med i stort sätt allt att erbjuda.
 
efter shoppingturen tog jag bussen tillbaka och lagade mig själv en god lunch av det jag hade hemma. efter det blev det en liten study-stund innan jag tog mig till skolan för att försöka mig på lite self-studdies på Ilab-lektionen. efter det hoppade jag som sagt sista lektionen och har nu suttit i flera timmar och försökt skriva klart en grej till imorgon. min vapendragare har jag mitt emot mig, såklart. nu när jag är klar med den så har jag en hel del mer att göra. men vafan... jag orkar inte.
 
imorgon har halva veckan redan gått.. igen. olivias mamma kommer och hon ska få lyxet att bo på hotell i några dagar. mys! jag kommer ha lägenheten för mig själv i några dagar vilket kan vara både skönt och tråkigt. känner jag mig själv kommer jag däremot sova som en gudinna, helt själv. men även de här dagarna kommer säkert gå fårt, så snart är min sambo back with me, where she belong!

bildbomb från gårdagskvällen


tror bestämt att man kan 'klicka på dom' för att göra dom större !

Söndag

igår bjöd jag min sambo på lite mysbrunch. pannkakor med massa gotte till det, och varför inte lite hembakta kanelbullar också? (behöver kanske inte nämna att de var köpta på IKEA...) hur som helst, jag tror det uppskattades av båda två. inte ofta vi sitter ner tillsammans för att äta frukost, så det var mysigt.

dagen för mig fortsatte i pluggets tecken, och Olivia... stickade? ja hon känner att hon måste börja åldras lite. jag är ju trots allt ett helt år äldre än henne så hon känner sig lite efter. därför drog hon på stort och åldrades en sisådär 55 år på en gång, men det är heeelt okej för mig!

på kvällen mötte vi upp våra fina tjejer och gick till en resturang. en liten stund senare kom födelsedagsbarnet och vi började sjunga. riktigt mysigt och megagod mat var det. efteråt drog vi oss in mot Oxford Circus och efter många om och men kom vi in på en klubb där. kul att få dansa av sig lite och släppa loss för en stund! det var dans, gratis dricka och TÅRTA. jajjemen när de kom fram med tårtan så var vi som ett gäng hyenor som inte sett mat på flera veckor. jeeezzes... men god var den! och kul hade vi. förhoppningsvis var även kvällen lyckad för huvudpersonen i fråga. bilder lägger jag upp sen när jag har dator.

har ni haft en fin helg?
puss och kram på er,


en helt vanlig fredag

 
så var det fredag igen. och jag sitter på min håltimme och försöker råplugga. usch, jag har inte gjort mycket annat de senaste veckorna. har knappt sett andra delar av London än Waterloo och det nya området Kensington High Street dit vi nu flyttat. men vad ska man göra? plugga måste jag ju. helgen ser jag dock fram emot, tror den kommer bli himla mysig och bra.
 
den här veckans premilinära schema som jag la upp i måndags sket sig ganska rejält... eller ja, sket sig och sket sig. det blev inte riktigt som jag tänkt mig. måndagen hade jag och Amanda study session. men tisdag- och onsdagkvällen blev ändrade planer. ingen music club och ingen musikal. men musikalen blir av om ett par veckor då även Malin och Anna kommer hit och tittar med mig, hur bra?! har jag sagt det förresten? att bralls och annsen kommer hit och hälsar på? huuuuur glad som helst blev jag när de berättade och jag längtar verkligen jättemycket! vi ska gå på lite musikal, shoppa förmodligen och så ska jag väl visa dem utelivet här. en hel helg ska jag få umgås med mina favoriter HÄR i min nuvarandra stad London. ska bli obekrivligt roligt!
 
annars då? ja, jag och olivia pratade mycket igår om hur fort dagarna går. det känns som att det bara var typ igår vi var på puben. men det var en hel vecka sen. om 3 veckor går jag ut skolan. om 4 veckor sitter jag med ett stort fett Cambridge-prov framför mig. om kanske... 6 veckor flyttar jag hem igen. hur sjukt är inte det?

HAPPY VALENTINES DAY

ja så var den dagen här också! jag känner att man kan välja lite hur man vill använda den här dagen. antingen gör man som 3/4 av vårt jordklot och deppar ihop. tro mig, det har väl jag gjort större delen av mitt 20-åriga liv. tror inte ens jag gillade alla hjärtans dag speciellt mycket ens när jag faktiskt var lyckligt gift. hur som helst, jag känner att man inte ska gräva ner sig i ett hål under en dag full med massa kärlek och hjärtan. det finns andra relationer you know? de senaste åren har jag istället fokuserat på viktigt människor i mitt liv. idag tänker jag framför allt på min familj, mina syskon och mina saknade vänner hemma i Sverige. för att inte tala om mina fantastiska nyfunna vänner här i London. tyvärr har jag inte haft den tid jag velat för att uppvakta och visa hur mycket de betyder, men bara att skänka en tanke kan vara viktigt. det lilla, så att säga. har haft en himla bra dag over all. tänkte avrunda den på bästa, svenska sätt. med en tripp till IKEA där en romantisk köttbulle-middag är ett måste !!

massa kärlek till er alla som läser min blogg,
ta hand om varandra.


.

vad jag kommer sakna detta. att bara kunna gå till hyde park, ta en lång och härlig promenad eller en skön löptur. se alla hundar springa runt och nosa i marken, ivriga att springa efter deras ägare. se alla svanar simma runt fridfullt i den lilla dammen i Kensington Garden. aaah.. Kensington Garden, en av mina absoluta favoritplatser i hela London. med det stora, ståtliga men ändå så 'vardagliga' Kensington Palace med sina guldgrindar. ja, jag kommer sakna detta. att bara kunna gå dit, renas huvudet och få massa frisk luft. visst kan man få det i märsta också, men vart ska jag hitta atmosfären som finns i Hyde Park? Sätunaparken? same same, but different?
 
jag började morgonen med en lång prommis. lite kyligt var det allt, men man kan inte få så mycket bättre start på morgonen tycker jag. har nu ätit mig en mysfrukost bestående av havregrynsgröt med blåbär och kanel, och ett ägg. bästa målet på hela dagen är frukosten måste jag säga. skulle kunna äta hur mycket som helst. är dock fortfarande skeptisk mot det faktum att min ... vad ska man kalla honom? 'snubben på gymmet som har hjälpt mig med träningschemat'... han iallafall - tycker att jag ska äta enbart protein på morgonen. absolut! mn ett alternativ till ägg undrar jag då? tja.. en köttbit? näää... det är utanför mina gränser. frukost ska vara frukost. punkt slut.
 
nu ska jag köra ett rejält race i ett par timmar med bara plugg. sen bär det av till gymmet för lite bodypump och efter det massa plugg igen. roligt liv jag har va? tja, ni som trodde att jag har det som semester här i UK kan ju bara dream on, so to speak. men det kommer väl det med! efter den 16 mars kommer jag vara eld och lågor, kommer springa till folk jag inte känner och pussa dom på kinden, kommer springa naken i Trafalguar Square och bada i fontänerna, kommer springa runt i China-town ridandes på en låtsasdrake och varför inte klättra upp i Big Ben och hänga på klockvisarna när jag ändå håller på? Lite Jönssonligan-style för att göra det hela liiiite mer spännande.
...
 
 

trött måndag

jisses vilken krävande måndag det har varit. rent... hjärn-mässigt. började morgonen på gymmet där jag gjorde ett helt okej konditionspass för att ha känt mig så fruktansvärt trött innan. hur stolt är man inte efter då, när man väl har gjort det?

efter det var det dags för skola och det tog inte lång stund innan huvudvärken började komma. tror det var allt möjligt mellan vätslebrist och för mycket grammatik för mitt eget bästa. men hold on - dagen blir inte sämre där nejnej! ett oförberett reading-test senare och jag är körd. jisses, måste börja dricka mer vatten under dagen tror jag. Vilken tur att man efter skolan var duktig och pluggade liiiiite till, men dagen kunde nog inte sluta på ett bättre sätt - eller vad säger ni?

sötaste ever, helt klart. min lilla twinnie


bilder från helgen


myssöndag

det bästa med att bo med en av sina bästa vänner är alla random grejer man kan göra. dra till ett fik, bara sitta och kolla på alla konstiga människor och ha diverse åsikter om allt och alla (vilket tur att större delen av befolkningen inte förstår oss) eller varför inte ta en mysbio bara för att vi känner för det? det var precis vad vi gjorde ikväll. efter ett ganska intensivt pluggade från min sida så bestämde vi oss för att ta en bio såhär på söndagskvällen. ingen av oss har det på vår budget, men fan... ibland måste man få unna sig. så vi såg "give it a year", vilken var en helt okej film. den var rolig och lite sockersöt sådär, precis som romantiska komedier ska vara. det var helt klart ett bra slut på den här helgen.
 
det kändes som att det var igår jag skrev "imorgon är det en ny vecka"... får väl vara glad för att det inte var det. isåfall hade jag väl varit heeeelt dagvild, och ute och cyklat. den här veckan ska jag prova på en ny kurs; "UK Culture", har inga som helst förväntningar, så det ska bli lite spännande. har lite andra ändringar i mitt schema också, men det är nästan bara positivt. fyra veckor kvar... nu är det bara att lägga i sista växeln.
 
såhär kommer väl min vecka se ut på ett ungefär;
måndag; gym vid 9. skola 11.55-18.25, study-session med Mandis på kvällen
tisdag; ta lite sovmorgon kanske? bodypump 12.30. plugg och skola 15.30-18.25. besök på music club? var alltför länge sen nu...
onsdag; skola 8.45-15-15, gym. förhoppningsvis musikal: "The Lion King" på kvällen!!
torsdag; skola 8.45-13.15, ev. vilodag fr. träning. kanske IKEA med sambo på kvällen.
fredag: promenad eller löprunda på morgonen,  skola 11.55-18.25. skolpuben!
 
tja, lite busy är jag väl ändå? jag skulle vilja att det stod typ "shoppa tills jag dööör" eller typ...  "jobba". ja jävlar vad jag saknar att jobba... faktiskt. apropå det ska jag börja söka lite jobb till min hemkomst till Sverige. är väl lika bra att börja, man vet ju hur svårt det kan vara. fast äh vafan.. livet som fattig student är ju helt fantastiskt?! varför skulle jag vilja byta ut det mot ett liv med... inkomst? haha nänä, måste vara nåt fel!
 
xx
 

lördagar är otroligt värda

hur fan kan det vara söndag redan?! är det dagar som hoppas över av någon anledning, eller vad är det frågan om?? kan inte fatta att det är en ny vecka imorgon IGEN. hinner inte med dagarna här. usch. men men.. inte ska man klaga. jag har det bra. riktigt bra. och lördagar nuförtiden är toppenmysiga måste jag säga. lite melodifestival-häng i Svenska kyrkan men bara bra människor omkring sig. igår slog jag till och med till med en marabou (!!) hur gott? ja, det förklarade ju sig självt när en 200-grams-kaka var slut efteråt.
 
igår gick vi även till en svensk pub precis bredvid. jävlar vilket drag det var där när vi kom in, med massvis med svensk-producerad musik på högsta volym. "KC-känslan" var ett faktum, och jag kunde inte stå stil för fem öre. men vi gick ut och satte oss i trädgården och pratade lite, innan vi bestämde att det var dags att åka hem.
 
idag blir det plugg för hela slanten. men jag vet lixom inte vart jag ska börja. det är som ett stort svart hål när jag öppnar upp böckerna. hur ska jag bli bättre på the reading-part? hur ska jag göra, lägga upp struktur osv. jag blir snurrig av bara tanken. dessutom började vi prata om högskoleprovet igårkväll också. och DET ska göras snart också... herregud det var nästan 2 år sen jag gick i skolan. jag kommer inte ihåg allt !!
 
nu ska jag ta tag i mitt liv och .. sätta mig på Starbucks. haha, nej men dags för plugg. ska bara ringa min plugg-kompanjon och höra om hon är vaken. eller kanske blev för mycket One Direction-imitation igår kväll för att hon ska kunna ta sig upp ur sängen? hihi spana in the freaks; (http://aapiek.blogg.se) - inga kommntarer, har aldrig mött dom förut.
 
 

det finns hopp... och trevliga människor!

mitt i all förtvivlan och tvekan i plugget så börjar en oerhört trevlig brtittisk kvinna prata med mig. folk som bara helt random börjar föra en trevlig konversation med en är man inte alltför van vid som tråkig Svenne.

men hon var sjukt trevlig. började fråga varför sjutton jag är här för att plugga engelska- jag pratar ju flytande!! var imponerad över att jag skulle ta Cambridge-examen, och önskade mig massa lycka till. för henne var jag redan godkänd, helt klart!

såna här saker kan få mig på så mycket bättre humör på bara några sekunder. en trevlig människa som bara lyser upp vardagen mitt i det gråa London-vädret. dessutom kändes det jättebra att prata engelska också, förmodligen var det för att jag pratade med en riktig native-speaker så det flöt väl på i hennes tempo också. men det var en liten boost måste jag säga... älskar trevliga människor!


8 mars är inte långt borta

 
hej på er!
... åh va jag fick "Com Hem"-reklman i huvet nu!! ni vet Judith&Judith-scenariot när en av dom är en avatar i sjukhussängen;
 
"- hur mår du Judith?
- hej på er!"
 
haha jag tror jag döör!! humorn är precis där den ska vara. (det roliga är att jag inte kunde hålla mig och har självklart nu suttit i några minuter för att kolla på flera klipp av dom. sitter för övrigt helt själv på Pret a Manger och skrattar hysteriskt... vet inte om jag ska kalla det att jag är en livsnjutare eller bara allmänt tragisk?)
 
hur som helst, för att inte låta detta inlägg gå till historien som det mest ovärda inlägget ever så kan jag ju faktiskt ta och skriva lite vettiga saker. idag är det nämligen 8 februari. vilket innebär en ganska flippad sak. 8 februari as in "4 weeks from graduation"... herregud om en månad slutar jag här. för att få det att låta mer flippat så kan jag helt ärligt säga att det är exakt fyra jävla veckor kvar till 8 mars och sista skoldagen på EF Language School här i London. vad jag tycker om det kan jag inte riktigt uttrycka mig om just nu. faktiskt. men mixed feelings är det absolut!
 
har just nu håltimme efter att ha varit på en lecture about 'Britpop', British popular music typ. mycket roligt ämne måste jag säga, och mitt Beatleshjärta hoppade både en och två gånger. MÅSTE ta mig till Abbey Road snart, måste få gå på övergångsstället - helt klart! det var annars en bra föreläsning. blir dock sjukt irriterad på folk som sitter och pratar heeeela tiden. jag började fundera ut och jämföra äldre föreläsningar jag varit på, och insåg att brukar det stå en kille där framme och prata så är det oftast ganska tyst. men idag när en stackars liten (men otroligt cool) tjej står där och ska prata, så verkar ingen ta hänsyn till henne? hmm... undra om det hör ihop på något sätt? tål att tänkas på, helt klart.
 
 
 
min fredag började med en lång prommis på nästan en timme, och jag lyckades ta mig till Notting Hill och lite andra ställen runt omkring. fint och mysigt väder, och ett himla bra sätt att börja dagen på. sen lyckades jag faktiskt ha tillräckligt med tid på mig att äta en god frukost och INTE behöva springa till the lecture denna fredag, pluspoäng till mig? om en timme är det dags för lektioner igen, och sen en sväng till puben för lite socialt umgänge. har inte varit där sen första veckan detta år, så nu är det fan på tiden! ser fram emot helgen, för det känns som att mysfaktorn kommer ligga på över 100-sträcket - helt klart! dagen till ära får ni en "hej-vad-jag-tar-dagens-outfit-bilder"... bara för att det är sista skoldagen denna vecka. woopa! smell ya later babiies !

fina vänner vill komma på besök

hur glad blir man inte?!


vill ha en förändring

idag på gymmet fick jag en sån där känsla att "fan, det ska gå!". efter att ha tagit ut mig ganska rejält på löpbandet så körde jag lite styrka, och då slog det mig. det går, bara man vill. för jag vet att jag inte är lika vältränad längre som när jag gick i skolan och tränade två gånger om dagen oftast. det är inget konstigt med det, egentligen. men så fort den sanningen slår mig så uppstår någonting inom mig. jag kan inte sätta fingret på om det är ilska, ångest eller något annat. för jag vill tillbaka. och faktiskt mer än så skulle jag vilja påstå.
 
men idag på gymmet så fick jag den här känslan. jag vet att det kan gå bara man vill. mitt problem är min självdisciplin, helt klart. träna älskar jag att göra. samtidigt älskar jag mat. och annat gott. så min självdisciplin är min värsta fiende, för disciplinen är fanimej noll... mitt nyårsmål är däremot att förbättra den. tänka mer på vad jag äter osv. men det är så svårt ibland. för bakslag har man defenitivt, speciellt de här dagarna som har varit. usch... har ätit oregelbundet och fel. förutom att jag tycker att jag har gått upp i vikt, så har även mitt ansikte fått ta jävligt mycket stryk. även här kan jag inte sätta fingret på vad det är, men miin hy har blivit så otroligt dålig, så att man kan nästan tro att jag är 14 år igen - och inte 20 som jag faktiskt är. jag tror många faktorer spelar in dock. livet här i ett smutsigt London, omedveten stress och oro inom mig och ibland tror jag även att det jag äter spelar stor roll. nu låter det som att jag äter BARA skit här borta. det roliga är att jag faktiskt brukar äta väldigt bra, och inte alls så mycket godsaker och annat. men de senaste dagarna har inte varit strukturerade över huvudtaget, och det är därför jag blir såhär nojjig. hur som helst så vill jag framhäva en person som faktiskt visar mig att det är möjligt.
 
min mamma är en av de finaste människorna på jorden, helt klart. och anledningen till att jag vill framhäva henne är att hon är på god väg till att klara sitt mål. jag måste bara berätta en situation för några månader sen. närmare bestämde den 23 november förra året. då jag tog mig hem till Sverige för första gången sen i september. när jag först fick se henne så var det som en annan människa. jag tror hon hade gått ner runt 20 kilo, är det rätt mamma? - sen jag senast såg henne. det var ett riktigt "wow-moment" måste jag få säga. och jag är så stolt över henne. det har jag tyvärr aldrig sagt till henne rakt ut, men jag ska det. det ska jag. men jag är stolt över dig mamma, att du tog dig i kragen och verkligen är på väg dit du vill. nu ska jag göra samma sak. första målet efter de här dagarna är att bli kvitt mitt sockerberoende. för det är fanimej farligare än alkohol och hela köret. socker kan göra en galen, helt klart.
 
men dock har jag insett en sak. jag hinner inte med någon förändring tills jag kommer hem, tyvärr. det här får bli ett långsiktigt mål som jag framför allt tar tag i när jag kommer hem. tror ingen heller har så himla höga förväntningar att jag ska ha gått ner i vikt efter ett halvår i England... snarare tvärtom. så var beredd på en liten köttbulle mina vänner !
 
 

lill-lördag

onsdag. halva veckan har redan gått, och jag har faktiskt precis unnat mig ett bad. riktigt skönt måste jag säga. att få läsa ett kapitel eller två i en bra bok var inte heller fy skam, faktiskt ganska avkopplande.
 
vi har hur som helst sovit en natt hittils i den nya lägeheten. den är så fin, och jag måste säga att vi är lyckligt lottade här i en så annars låg-standard-stad. tyvärr är inte allting klart ännu, och därför vill jag inte visa några bilder. förhoppningsvis kommer ALLT imorgon, och då menar jag ALLT. än så länge kan vi inte laga mat, vilket svider lite i plånboken. att äta ute tre gånger om dagen (även om det inte är så stora mål) tar rätt hårt trots allt. hur som helst så är vi glada att äntligen fått flytta in!
 
jag ryser bara när jag tänker på att det bara är några veckor kvar av skolan. jag vill inte ens skriva ut det, men för en stund sen när jag och Olivia satt och pratade så började jag räkna. och nej, det är inte långt. inte långt alls. och jag vet verkligen inte vad jag ska tycka om det just nu. inte ett dugg. tar dagen istället som den kommer. imorgon blir det skola igen, följt av träning och sen blir det en liten mysig date med en svensk tjej som vi träffade på en pub när mina föräldrar var här. ska bli riktigt kul!
 
 
 
 

SANNAS FÖDELSEDAG!!

 
 
det är ingen vanlig dag, nej det är Sannas födelsedag - HURRA, HURRA, HURRA!!
 
tjejen började som min chef, men är nu en av de absolut finaste vännerna jag har.
STORT GRATTIS PÅ DIN DAG!!
 
massa kramar från your favourite city,
snart ses vi!

movinday no. 2.. eller är det typ tredje, fjärde gången?

nu är vi i flyttartagen igen, jag och min vän. har checkat ut från vårt hostel, och sitter nu på Caffe Nero och käkar en välförtjänt frukost. ja, det har tyvärr inte varit så jättekoll på budgeten dessa två dagar, framför allt inte med mat, eftersom vi inte velat köpa för mycket grejer att konka på. får bli en ändring efter ikväll då vi förhoppningsvis har gjort oss hemmastadda i nya lägenheten, och allt har gått bra.
 
annars då? igår hade jag två av de mest tråkiga och konstiga lektioner jag någonsin haft. vi hade en vikarie och han var så... det finns inga ord för honom. ni vet en person som försöker vara rolig, men verligen inte lyckas?! ja, det var han. och lektionen didn't make any sense at all. då började jag tvivla på "vafan gör jag här, vad håller EF på med?!" . men sen slog det mig att resten av alla lektioner brukar vara bra, så jag får se det så iallafall. men fa-an va han slösade tre timmar av mitt liv som jag aldrig kommer få tillbaka. jisses alltså.
 
 
det är en gammal bild, men jag ville bara visa att det ser ut som att det kan bli en riktigt fin (men lite kylig) dag i London idag. nu håller vi alla tummar på att flytten går som det ska, gör det ni där hemma också är ni snälla!

FRASSE FYLLER ÅR

grattis hjärtat mitt, 23 år idag!! skickar över massa grattis-kramar och önskar såklart att jag fick vara hemma och fira dig. ha en toppen dag, mina tankar går till dig idag!!

GRATTIS GRATTIS GRATTIS,
SAKNAR DIG MASSOR !!


första kvällen på hostel

ja. vi har det faktiskt ganska mysigt. jag som bodde på hostel i nästan två månader hade lite blandade känslor att få flytta tillbaka in på ett hostel. men det är väldigt mysigt här det är YHA (anna och brallan, ni vet vad jag menar) och det verkar jättebra standard osv. får dock känslan av att hostel-stämningen i London är inte riktigt densamma som i typ Aussie. är lite annan atmosfär och stämning i länderna down under så att säga.
 
imorgon är det en ny vecka igen. ska försöka börja min måndag på gymmet för att kick-starta lite. sen blir det skola hela dagen för att efter det plugga liiite till. blir lite stressad när jag tänker på det faktum att jag typ bara har 4-5 veckor kvar i skolan. provet kommer bli tungt, riktigt tungt. men känner mig ändå inte så nervös inför alla delar. förutom tal-delen. självklart för stamningen osv, men inte bara det... det är så himla svårt. man måste svara jättebra på frågorna, ha väldigt bra ordförråd och tala flytande för att få bra betyg på den delen. och just nu ligger jag way behind på den fronten. jag blir som förstenad när det är dags för tal-delen och låter snarare som en nybörjare på 12 år än en tjej som är inne på sitt 21 år och läser Advanced English i London... tror min lärare såg mig på ett helt annat sätt den här veckan. jag är i vanliga fall ganska ... vad ska man säga? ni som känner mig vet hur jag är, jag kan vara lite sådär "små-bitchig" ibland och leker lite mer cool än vad jag egentligen är. lite så är jag mot min lärare (förstå mig rätt, är såklart trevlig mot honom!!) men tror inte han har fått sett min känslosamma sida ännu.. förrän den här veckan. jävlar va tårarna sprutat. av så många olika anledningar, och stackars karln har nog inte vetat riktigt hur han ska hantera varken det eller mig. men han har försökt åtminstone, och det måste käre Nicolaas får cred för. hur som helst så ska jag fan klara det där jävla speaking-testet. det ska tamefan gå!
 
 
 
 
 
 

nu har vi flytt

nycklarna är lämnade. känns lite vemodigt. som jag skrev igår - vi har haft så mycket för oss. så mycket roligt. så många har varit där och ja.. det är helt enkelt många minnen! Johanna verkade iallafall nöjd och glad, vilket kändes bra. så nu sitter vi mest och drar massa tid för att klockan två få komma in i rummet på hostelet vi ska bo på i två dagar. som tur var fick vi lämna all packning i förväg. så man kan säga att vi stort sätt bara samlar krafterna till ÄNNU en gång då vi ska konka på packning. men it can be fun, right?
 
hur har ni det där hemma i Sverige då? goosh, vill veta! kommentera, säg vad ni gör. har inte pratat med många av er på länge, så jag blir bara glad över att höra vad ni gör. Ollan insåg för övrigt att jag bara har fyra lördagar kvar, iallafall så länge jag går i skolan. ska ju som sagt stanna lite till efter skolan slutar, men det är verkligen inte långt kvar. tiden går så himla fort!
 
 
apropå att jag snart åker, så är just den här bilden perfekt. för ord kan inte beskriva vad just ni två betyder för mig.

Mello-kväll

 
har haft en supermysig kväll. svenskar som vi är så satt jag och mina fina tjejer klistrade framför Melodifestivalen, som de sänder i svenska kyrkan här i London. riktigt kul att dom gör såna här grejer måste jag säga! gör att man inte är helt off här borta ändå. de sålde även massa svenskt gotte i kiosken, men det var vi inte medvetna om så därför blev det inget. men nästa veckan kan det nog bli ändring på det. en liten marabou skulle ju inte sitta helt fel. efteråt blev vi lite sugna på bio och var påväg till Angel för en spontan kvällsbio. men tyvärr ändrade vi oss i brist på pengar och tid... det får bli en annan gång helt enkelt! finns så många filmer jag vill se just nu att jag blir alldeles snurrig. så istället ligger vi nu i sängen och läser och tar det bara lugnt. jag hoppas på en fin och solig dag imorgon, för jag vet att det kommer göra allt så mycket lättare!
 
xx

sista kvällen...

... på 7 Bramham Gardens. sista kvällen i apartment number 6. sista natten i denna mysiga lilla lägenhet. imorrn är det ut på nya äventyr. första stoppen - till YHA. ett hostel precis över gatan. lite lagom långt att flytta tänkte vi, så att vi inte får alltför stor seperationsångest. på tisdag bär det nämligen av till nya lägenheten. åh va jag längtar tills alla väskor är inburna. alla påsar är inkastade. vill bara slänga mig på sängen och slappna av.
 
är lite nervös inför hur det ska gå imorgon. idag fick vi nämligenn sms om att lägenheten ska vara hel, ren och urplockad imorgon förmiddag redan vid klockan tio. jävlar va det fick fart på oss, och till och med min 'Monica Geller-sida' tittade fram en stund. positivt eller negativt vettefan, men lägenheten är renare än den har varit på länge... än den kanske nånsin varit? vad vet jag. duktiga var vi iallafall och fan om de inte är nöjda imorgon. hur som helst, packningen är överallt. förstår inte hur mycket grejer två tjejer kan ha... men imorrn kommer vårt hostel få sig en trevlig överraskning (förmodligen en chock) när vi kommer med allt vårt luggage. hoppas det går smärtfritt så att vi sen kan få pusta ut, någonstans, i några timmar innan vi får tillgång till vårt rum.
 
kan inte fatta att vi har bott här i mer än 3 månader...
 
kommer sakna den svarta dörren med favoritnumret '7' på. kommer sakna alla fruktansvärda trappor som gör att man är anfådd varenda gång man kommer upp. kommer sakna känslan av bastu varje gång man öppnar dörren, då man direkt går fram till det 'inte-så-isolerade-fönstret' och drar upp det. kommer sakna den knarrande toadörren som inte går att låsa, helvetesbyrån från IKEA som går isär bara man rör den, den mysiga lilla eld-stad-tjossan med blockljus som får mig att få myskänsla gånger 100. kommer sakna 70-tals-rullgardinerna och dess härliga gul-randiga mönster. ja herregud... 3 månader här i lägenheten och vi har hunnit med att göra så mycket. och nu är det slut. när jag skriver ett sånt här inlägg så får jag lite ont i magen faktiskt men ... fan så skönt det ska bli att komma härifrån. slippa tänka på läckan i badrummet. att för en gångs skull få njuta av livet här i London, istället för att tänka på vart man ska bo om nån vecka. nej jävlar i min låda... på tisdag kan jag pusta ut! då får vi en kick-ass-lägenhet. kan inte bli bättre.

friday friday

varje fredag. oavsett humör. samma låt på hjärnan. "friday friday.." jag vet inte ens hur den går? har jag ens hört den?

hur som helst så pallrade jag mig ut i regnet och tog mig en löprunda imorse när jag vaknade. det var tungt, absolut, men jag gjorde det! så en liten klapp på axeln för det. sen fick jag, som vanligt varje fredag, hetsa till the lecture. idag var det shafayet (man uttalar det typ sheff... varför så svårtstavat?) som pratade om the history of London. ganska intressant faktiskt, men ja jag är ju ett historiefreak trots allt. efter det var det dags för drama. lika mycket ångest varje gång inför den lektionen, men det var kul. idag gjorde vi en scen som vi även blev betygsatta på... men herregud va tålmodig man måste vara över att prata med folk som INTE kan engelska inte förstår engelska. jag nämner inga specifika nationaliteter... men asiater ligger ju högt på listan... hur som helst så pratade jag med min lärare om att jag alltid känner mig obekväm innan lektionen och att jag förmodligen kommer byta. det var riktigt skönt att höra hennes ord och säga att hon tycker jag är riktigt duktig osv. och efter varje drama-klass blir jag alltid lika confused... should I stay or should I go? det är ju kul, men hur ska jag göra? blir förmodligen för mycket press... och människorna i klassen är sjukt random märkte jag idag. men det kanske är charmigt?

personalen på resturangen igår verkar ha gillat oss.. just sayin' #hjärtaisalladen BAM ... halva inne!


Ny lägenhet!

jajjemen, igår skrev vi på kontraktet för vår nya lägenhet. för mig var det som en enorm sten föll från mitt bröst. av många olika anledningar har den här förta månaden varit riktigt tung, och den senaste veckan har jag känt mig som en zombie. mina föräldrar är obeskrivligt bra, och jag ska komma på ett bra sätt att tacka dom. igår när vi skrev på kunde jag för första gången säga "fan va kul att vi ska flytta" och verkligen mena det. har mycket att ta igen och betala av när jag kommer hem, men det tar jag då. nu ska jag leva!

jag och ollan firade detta med att... äta! det blev en lååååång fika (vi missade till och med vårt zumba-pass på gymmet). på kvällen bjöd olivias pappa oss på en underbar spansk tapas-middag.. tack igen Åke! inte nog med det så bjöd servitören oss på gratis efterrätt, en shit (som förmodligen är väldigt god... en annan kväll) och även desertvin.. tyvärr fick jag inte i mig de två sista sakerna. tror jag hade ätit för mycket och alkohol-halten i de båda fick mig att kvälja av bara doften. men otroligt trevligt av honom, och trots att jag känner mig en aning otacksam så var det en otroligt bra eftermiddag/kväll.