GRATTIS FINASTE

visst finns det dagar man tvivlar på mänskligheten? det är dagar som denna man ser bakåt på sitt egna liv och hittar ljusglimtar, människor som gör hela vardagen lite lättare. som faktiskt har kapacitet att kunna göra hela världen liiiite bättre. jag känner en sån speciell person. och den personen fyller faktiskt hela 20 år idag.
 
frida. världens bästa frida. ja, hon är faktiskt en människa man kan kalla "världens bästa människa" och faktiskt mena det. tjejen har ett leende som kan falla även den mest bittra människa, och ett skratt som kan få vem som helst att haka på. älskade vän, du är en sjukt specell person i mitt liv. det är svårt att vara ifrån dig, att inte kunna bara åka förbi dig och bara ha mysprat i soffan. nu ska du ut på din livs resa hittils. och jag säger bara en sak... NJUT!! du är så jävla värd detta!
 
GRATTIS SOM FAN VÄRLDENS BÄSTA FRIDA PÅ DIN 20-ÅRSDAG!!
IKVÄLL SKA VI FIRA DIN DAG PÅ BÄSTA SÄTT, SÅ ATT DET HÅLLER FÖR 3 JÄVLA MÅNADER.
 
 

träningsabstinens

jag borde starta en egen grupp att vara head master för. Anonyma müslinister eller nåt. herregud va jag kan bli beroende av müsli. igår kom jag på mig själv att bara stå och äta ur burken. hade jag inte varit tvungen att skjutsa mormor hade jag väl stått där än. nää.. släpp sargen kvinna! det är väl tur att jag och ollan har slutat köpa müsli till our home in London iaf..
 
igår fick jag sån abtinens att jag gick till SATS och "frös upp" mitt kort. sååå skönt det var att bara springa av sig och köra lite styrka igen. visserligen måste jag frysa tillbaka kortet nästa helg igen, men det är det verkligen värt. det är alltid soft att faktiskt ha möjligheten att gå och träna. dock har jag blivit så morgontrött att jag blir mörkrädd. vad hände med de där dagarna då jag åkte till gymmet vid halv sju innan jobbet? tjaa... vill bara kunna komma in i såna rutiner igen. men det får nog vänta ett tag till. idag valde jag iaf att ta träningen i eftermiddag, och nu mysa upp mig i soffan och kolla på julkalendern. det är bara jul en gång.
 
§
 

MUSIKHJÄLPEN

stod precis i duschen och hörde hur halva min hylla under teven ramlade ner. okej inte själva hyllan, bokstavligt talat, men grejerna som stod på den. det var min kära, härliga bas till högtalarna som var boven. (okej Peter, jag vet att jag fått dom av dig osv osv..) jävlar i min låda va skönt det är att ha högtalare och förstärkare igen. hade väl med andra ord glömt bort hur stark basen är, men några spruckna tavelramar är väl ingenting?
 
apropå musik så måste jag få bli allvarlig för en stund. såg på Musikhjälpen i söndags med mina fina vänner. (har faktiskt aldrig tidigare varken hört eller sett det... skäms på mig) och jag vill bara hylla Gina, Kodjo och Jason. vilka fina människor det finns. är hemligt kär i hela bunten.. jajjemen, det gäller även Gina- you go girlfriend ! samtidigt så blir jag så jävla arg på mig själv. jag har klagat sen september (okej, när jag tänker efter så var det säkert ännu tidigare) över pengar. klagat över att jag har för lite pengar, kommer aldrig kunna klara mig fram tills mars osv. okej, det kan vara sant. sanningen är att jag har ångest vareviga dag över att inte ha någon inkomst, men pengarna mina spenderas hejvilt... det kan jag tyvärr inte komma ifrån. den känslan sitter där i bakhuvet. men när en 10-årig tjej står i TV och berättar att hon ska skänka bort alla sina julklappspengar som hon kommer få till MUsikhjälpen och allt vad det innebär, då hugger det i lilla mig. hur kan jag vara så självisk? jag bor i London, jag har mat på borden, tak över huvet, vänner omkring mig som jag älskar, vänner och familj här hemma... I'm livin the fuckin' dream!! hur kan jag vara så hjärtlös att tänka på mig själv, hur jobbigt jag har det med pengar, när barn och familjer nånstan i världens inte ens har rent vatten. mat för dagen. en skola att gå till. när barn dör av undernäring, av smutsigt vatten etc... nej vet nån va. det här får mig verkligen att tänka. tänka på vad jag själv håller på med. vad jag gör för andra. eller vad jag inte gör för andra, vad vet jag...
 

hem ljuva hem

jullov. fan det var inte igår. har inte riktigt fattat det ännu. men skönt är det. och det firade vi med att vara vakna. massor. vakna hela natten närmare bestämt. om det var ett smart drag när det var dags att flyga hem till Sverige är ju en annan femma. men YOLO som jag brukar säga.. (kan vara världens hemskaste fras ändå..) kul var det iallafall, men mina fina vänner. och jävlar i min låda vad jag kan skratta åt allt vi hann vara med om på så kort tid. väl vid flygplatsen var vi kanske inte de bästaste vännerna mot varandra. förjävla trevligt man kan ha det när man inte har sovit.
 
men nu till det viktiga. jag är hemma. hemma i Sverige. hemma i Märsta. hemma på landet. älskade Odensala. fuck storstan för ett par veckor. fuck London. ska försöka njuta av tiden hemma med nära och kära så mycket som möjligt. kom som sagt hem i helgen. till snö, vinter och kallt. kaos. men jag säger bara HEJ MITT VINTERLAND, NU ÄR JAG HÄR!
 
jag har hunnit med en hel del sen jag kom hem. träffats massa underbara vänner, kört en jävla massa bil, ätit god mat och bara njutit av att vara hemma. nu vill jag göra allt som hör julen till. köpa julklappar (har jag typ redan gjort), lyssna på julmusik, julbaka och... slå in julklappar. okej, det sistnämnda är jag inget stort fan av måste jag säga. hur som helst, jag är ett julfreak.. helt klart. så därför är det extra kul att vara hemma, även om det bara är för två veckor.
 
 
 

schweeet

hola, it's me again.
sista dan i skolan. och har sitter jag. har Ilab och gor inget vettigt alls faktiskt. sitter och lyssnar pa Fleur och Anna som ska gora ett diplom at sin larare. de har turen att fa en av de absolut basta pa hela skolan. dessutom verkar de ha haft en uuuurmysig och bra klass ocksa. men jag ska inte klaga, varan ar go ocksa. synd bara att det tog sa lang tid for alla att chilla och slappa loss lite. men men.. nasta termin far jag en ny klass anda. spannande..

sitter dessutom och vantar pa min karaste skaning. hon ar nanstans, och forsoker tappert frakta hit sin suitcase. tyvarr kan jag inte ringa henne, sa kan inte sticka och hjalpa henne heller. where are u girl? ikvall blir det iaf en svang till puben som jag sa, for att fira in jullovet litegrann. men imorrn vettnii... om mindre an 24 timmar jag hemma i sverige igen. hur later det?
 
 
det har var en av de forsta bilderna som togs har i London. helt sjukt vad tiden gatt fort. mycket som forandrats. jag har numera inte langre blond. jag har kort har och samre hy as never before. (typ). allt har alltsa inte blivit till det battre!
 
 
 
 

hejdå tjejen!

inatt drömde jag om en go göteborgare. en lång, blond, fin göteborgare. ni vet en sån där härlig en som verkligen kan bräka på med göteborgska bara hon vill? anledningen för att jag drömde om henne var nog för att igår kramade jag henne hejdå. jepp you heard me. vår emelie flyttar hem till Sverige idag!
 
det känns konstigt. riktigt konstigt. och jag hade ont i magen hela dagen igår. innan, när jag insäg att "fan, vi ska säga hejdå.." och efter ska vi inte ens tala om. att ha träffats typ varje dag i tre månader. delat mycket, gjort mycket tillsammans. så nu ska hon flytta hem. känns så tråkigt... men samtidigt är jag sjukt glad för hennes skull. för din skull emelie. för jag tror du kommer må så himla bra att få komma hem till alla där hemma som saknar dig. nu kommer du även ha ett gäng idjots som saknar dig här borta i London as well !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
tack för dom här månaderna tjejen. så mycket har det blivit. alla skratt, alla sjuka historier, alla idioter vi träffat, alla kommentarer som bara vi kan lägga som bara vi swedes förstår, alla mysiga stunder. vi ses snart igen min fina vän! kommer sakna dig lilla hjärtat!
 
 
 
 

saknar

nu börjar jag bli lite sprallig över att komma hem. det finns otroligt många jag saknar, men just i det här inlägget vill jag lyfta fram två otroligt bra och viktiga personer för mig. två tjejer jag inte har träffat sen mitten på september... vilket är väldigt länge för att vara oss.
 
två tjejer.. tillsammans är vi verkligen ett gäng idjots. humle, dumle och schvumle. pluto, piff och puff... jag hittar fan inget bra. the randoms, kalla oss vad du vill. men tillsammans är vi oslagbara. bästa underbara ni <3
 
 
 
haha jag vet... bilden är inte den vackraste ever. men skitsamma. vill bara säga att jag saknar er. saknar er så fruktansvärt mycket. men känns samtidigt så bra att få komma hem till er, veta att ni är där. skypa med er då och då. veta att ni inte försvinner. för utan er vet jag inte vad jag skulle ta mig till. vår freakade vänskap är svår att slå.

frasse och bella. ni må vara frasse och bella för många. men för mig är ni oersättliga. saknar er. saknar handbollsträningar med er, saknar dans-i-duschen med er. saknar pepparkaksbak med er. saknar allt med er! snart är jag hemma och ska krama ihjäl er!
 
 

two days left

juletid måste vara den tiden på året som det utan tvekan spenderas mest pengar.. för herregud va jag har spenderat pengar (och jag har ändå försökt hålla en god och braa budget.) men det är det värt. älskar julen, älskar att köpa julklappar till mina nära&kära och tja... allmänt all den här julstressen är ganska charmig i sig.
nu har jag precis packat min väska. vi får se om det blir övervikt den här gången, jag håller alla tummar jag har för att det inte blir så. vi får helt enkelt ta och se.
 
igår var min sista grej i skolan. en presentation. så skönt att ha det gjort, och jag måste säga att jag älskar min lärare i det ämnet. okej, älskar är ett starkt ord... med tanke på att han är en ung kille (och att min andra lärare verkade vara avundsjuk på puben i fredags över att vi inte verkade gilla honom lika mycket.) men hur som helst så kändes det väldigt bra efteråt att ha det gjort. och det var ju inte sämre att ha älskade amanda eriksson piekert med tummarna upp i vädret hela presentationen. du är för go, vad skulle jag göra utan dig?
 
efter skolan tog vi en liten hejdå-sushi med vår goa göteborgare. hon åker fanimej imorgon. asså det är helt sjukt. helt jävla sjukt... ska ägna ett helt inlägg åt det efter detta men måste bara få säga att magen gör riktigt ont av tanken på att inte träffas varje dag. emelie, fina fina emelie.
 
idag har jag och sambon fixat våra naglar så nu är vi fina till jul. (hoppas att de håller fram tills dess... jag och naglar brukar inte vara bästa vänner). och nu är tillochmed väskorna packade som sagt. imorrn blir det sista dagen i skolan, och sen ska vi nog ta och fira in jullovet med lite goa människor på puben. på lördag kommer jag vänner, see you then!!
 

fan,

klart som korvspad att hela första delen på det förra inlägget försvann. men då var det väl inte meningen att det skulle vara där antar jag? är väl lika bra. inte kul med alltför många inlägg... trots att folk verkar tycka att det är himla skoj när jag frahäver min hetsigt, arga sida. tja, whatever makes you happy!

arg som ett bi


 
one down. one to go. tja.. jag pratar inte om antal lärare jag nitat idag. det skulle ju iåförsig varit lite roligt... lite gangster-style sådär. men nä, jag menar om muntliga presentationer. japp. we had one this mornin'. me, olivia and my danish-lover. vi var duktiga, riktigt duktiga. och guldstjärna till oss som faktiskt var de enda som var förberedda att göra det. mycket bra tjejer!
 
sitter just nu på Ilab, har lite Mumford&Sons i lurarna och försöker mig på att börja skriva på nästa presentation som ska göras på onsdag. har även hunnit med att undvika både en, två och tre personer i denna minimala skola. hmm.. man kan säga att fredagen var rolig, helt klart. men såhär i efterhand? tja.. är det ett YOLO-moment så säg?
 
om 29 minuter tänkte jag hur som helst packa ihop mina grejer och ta mig till Oxford Circus. skulle vara grymt skönt att få julklapparna köpta redan idag. igår fönstershoppade jag lite, och det gick ovanligt bra faktiskt! (hur bra det nu kan gå när man fönstershoppar?) och idag ska jag väl helt enkelt bara ta och... spendera pengar. så käraste familj.. ni kan väl iallafall låtsas att ni gillar julklapparna ni får iår? tack på förhand!
 
bilden har inte mycket med texten att göra. det är inte grabben på bilden jag är arg på. defenitivit inte. bilden är bara associerad till ordet "familj" som förekommer här på slutet. kändes lite tråkigt med bara en hög med text. nöjd med den informationen? ja, det var väl det jag tänkte hörrni.
 

söndagshäng

 
 
jag älskar London.
men Oxford Street gör mig ond.
jag brukar i vanliga fall vara ganska artig och trevlig mot folk.
men Oxford Street för mig ond.
riktigt ond faktiskt.
när jag går där, då gillar jag inte folk.
och folk gillar inte mig.
 
jag känner mig helt slut. slut som artist. men det känns ändå som att jag fått mycket gjort idag. jag har gått runt i diverse olika affärer och nu känns tankarna på julklappar lite bättre och närmre faktiskt. har dessutom haft ett bra talk med söstra mi där hemma så nu är vi ganska synkade. så imorrn eller tisdag blir det julhandling för heeela slanten. ska bli skönt att få julklapparna klara. får dock hålla tummarna att allt får plats i väskan påväg hem.
 
sitter just nu på Zacks. har som sagt skypat med syster och bör fortsätta med mitt plugg. men jag vill inte. jag vet att det är sista veckan, men fan. får ingen motivation eller inspiration heller för den delen. jag älskar att skriva, men det tar fan kol på mig. den här lilla delen (läs; alldeles för stora delen) av perfektionism inuti tar kol på mig.
 
  

sunday, lovely sunday

gooodmorgon!
idag tänker jag faktiskt klappa mig själv lite på axeln. tog mig ut och sprang och det var såå skönt. sprang lite längre än vanligt också, så det känns ju bara toppen. håller med bästa fia - det måste få vara okej att berömma sig själv om man gjort ett bra träningspass. hur fortsätter man annars bli motiverad?

hur som helst. sitter just nu och har ätit mig en skål med havregrynsgröt. förstår fortfarande inte hur jag kan älska det så mycket... när man tänker efter. jag har kollat lite på Greys Anatomy också.... aaah ge mig säsong 8! har inte sett ett enda avsnitt, och jag som förut var beroende av det. när jag kommer hem till Sverige får jag försöka komma ikapp. hihi (töntig, jag vet).
 
är väl speciellt glad att jag tog mig ut och tränade efter den här gotte-helgen. jajjamen, det skulle jag vilja kalla det. eller gotte och gotte... i fredags var vi iallafall på puben. fan att vi inte varit där tidigare? det var så himla roligt, och det var många lärare och elever från skolan där. det var första gången, men definitivt inte sista gången vi satte våra fötter där. igår åkte jag och mandisen till Bath för att traska runt på julmarknad. kan ju inte säga att jag hittade julkänslan riktigt med tanke på att det kanske var 15 plus, minst, strålande solsken, blå himmel och snustorrt på marken. men efter ett köp brända mandlar (eller va sjutton heter det?) så var känslan på liiiite högre nivå. förutom julmarknaden i sig så var Bath ett otroligt fint ställe. det ligger en bit utanför London, typ 1,5 timme tog det med tåg. Äntligen fick jag se lite mer landskap, som jag bara sett på bilder. Englands landsbygd är verkligen inte att leka med - otroligt vackert och en helt annan känsla en att vara här i stan. Hoppas jag får chansen att se mer utav det!
 
idag har jag planer att åka och julhandla lite, som förmodligen resten av London också planerar att göra. sen måste jag sätta mig och plugga. skolan är så snäll att ge oss två presentationer att göra sista veckan. tja... jag är ju inte förvånad? det är ju alltid såhär det blir. allt i sista sekunden. hur som helst, det är bara att bita ihop och ta sig igenom det. den första är redan imorgon, så vi får se hur det går. lite senare ska jag nog ta mig lite kvalitetstid och umgås med Åke och Olivia också när han faktiskt är här och hälsar på dotran sin!
 
 

 
 

last weekend in London before christmas

när man är uppväxt på landet, med åkrar på sidorna och kossorna utanför sovrumsfönstret. när man är van att hänga i Märsta, orten, the hoods... kalla det vad du vill... så är det rätt fascinerande att komma till en storstad som London. att varje dag se folket forslas in och ut ur tunnelbanan, upp och ner för rulltrapporna - som boskap. trots att det är grymt jobbigt ibland (som igårimorse, det var som att kliva in i en bastu med 52 andra svettiga finska män när vi klev in i vagnen.. lovely) så kan det vara väldigt fascinerande sometimes.

och ja hörrni, som rubriken så fint meddelar så är detta min sista helg i London innan jul. nästa helg kommer jag hem bitches! japp, lås in er, åk på semester.. rädda er medans ni kan!! för snart är Jessan back in town... woooopa! jävlar i min låda vad det ska julmysas då, inte sant?

 

 


Hummingbird Bakery

 
jag och Ollan satt och tog en mysfika i lördagsförmiddag när det plötsligt gick en kvinna utanför fönstret.
 
Ollan: men kolla Jessica. där är en sån där påse från det där bageriet igen. Jag undrar verkligen vart det ligger!
Jag: ja eller hur! jag kan ju iåförsig googla på det...

efter någon minut av rocket science i hjärnan av denna otroligt smarta idén så hostar jag lite awkward.
"Ollan... det ligger här... South Kensington... det är precis uppför den här gatan"
 
sååå... där var dagens "Sällskapsrese-moment" kirrat!
 


du och jag i ett nötskal, helt enkelt

a weekend with my folks

jajjemen. i lördags kom mina kära föräldrar hit till my new place to be. även fast vi träffades förra helgen så var det lite extra kul att ta hit dom till London, då jag fick visa runt dom lite. kanske blev lite lite föööör mycket hit och dit, och fram och tillbaka. men jisses, jag ville ju visa dom så mycket som möjligt under den korta tiden dom var här! hihi. hoppas det var kul att vara här iallafall kära päron!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
på lördagen var jag så smart och tänkte "vi ska INTE gå på Oxford Street idag, för där är det smockat med folk" . Vad jag inte tänkte på var att det är mycket folk överallt på helger. så Covent Garden, som jag var spänd över att visa dom, fick dom tyvärr inte se så mycket av. men en liten snutt fick dom ta del av iaf, och även Leicester Square & Piccadilly Circus där vi på det sistnämnda fick tag i en god middag på Adams Ribs. (ja, tack Amanda och Amanda för att ni visade mig det fantastiska stället... MUMMA). Ollaan fick även vara med på ett hörn på den mums-middagen. efter både varmrätt, efterrätt och lite vin var jag trött som... tja jag vet inte vad. jag somnade framför "Skilda Världar" (ja, vi följer det slaviskt just nu..) och det kändes som jag inte hade sovit på flera dagar. dagen efter var det upp och hopp igen. en full dag där vi hann med Big Ben, Trafalguar Square, Buckinham Palace, en mysig lunch med utsikt över Tower Bridge, Oxford/Bond Street innan vi satte oss och pustade ut på en mysig pub. där fick jag även ta mig en riiiiiktig engelsk paj... var riktigt gott måste jag säga! efter middagen blev det Winter Wonderland. supermysigt med julmarknader, och sen var det fuuuullt med galej utöver det också. nöjespark och hela köret. dom går all in för julen här i London!

på måndagen tog vi en sväng till Harrods för att känna oss lite extra fattiga... nää, skämt å sido. sjukt kul och fascinerande att ha sett det. (nåt man måste ha sett här i London..) jävlar i min låda va vackert det var där inne, och vakter Ö V E R A L L T. den om försöker sig på en kupp mot de varuhuset måste verkligen ha en stensäker plan. mycket fascinerande hur som helst. sen tog vi oss till ett liiiiite billigare ställe i form av Prime Mark, där vi fyndade lite smått och gott. vi åkte sen tillbaka till mina hoods för att njuta lita av varandras sällskap innan det var dags att säga hejdå för den här gången.

som jag sagt tidigare så är det sjukt vad man uppskattar sina föräldrar när det gäller. tack för den här helgen! och stort tack för allt ni gjorde under bara två dagar. får väl erkänna att det var ganska skönt att få känna sig lite bortskämd. ledsen att vi inte hann med allt, men hur mycket man än önskar det så är vi inga riktigt super-människor !


bästa människorna i världen,
love you
 
 

last week

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
what's up people? jag verkar vara speechless nuförtiden för här kommer ännu en bildbomb om vad som hänt den senaste tiden. ska jag vara ärlig så vet jag inte vad jag berättat om och inte. meeeen hur som helst, då får ni helt enkelt blunda om ni inte pallar! bilderna ovan är iallafall från förra måndagen då jag, amanda och hanna var på en klubb som hette under the bridge där det var "showcase live". tänk er att komma in på Tric i One Tree Hill... lite sån känsla var det över hela situationen. det var inte sämre när vi även pratade (tack vare amanda) lite med artisterna. en av dom var för övrigt svenske Andreas Moe... hur trevlig som helst! ångrar inte alls att jag inte var med starstrucked och tog en bild med honom...
 
 
på tisdagen var jag och Ollan ch utforsade lite i affärer på dagen innan skolan. på kvällen tog vi istället vår käraste göteborgare till en spansk tapas-returang. det mina vänner, var vad jag brukar kalla ett MUMMA-MOMENT. defentivt ett ställe jag kommer besöka fler gånger !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
på onsdagen var det en lång skoldag igen så då tog vi det bara lugnt. (vad jag minns). jaaa juste, vi hade lite roomie-mys eftersom Olivia skulle ta sitt pick och pack tilll Sverige dagen efter.
 
på torsdagen vaknade jag själv, gick till skolan själv. det var både skönt och oskönt. ganska konstigt faktiskt. men efter en dag i skolan så åkte jag hem för att ta en löprunda innan Amanda kom över på lite köttbulls-middag. åter igen... tack IKEA för att du finns! det blidde även lite fruktsallad... och ost och kex... tja, man kan säga att vi länsade våra skåp lagom till att jag skulle åka hem till Sverige. en bra deal tycker jag!
 
 
och som ni alla vet vi det här laget så flög jag hem på fredagen. gooosh, var speedad, nervös och förväntansfull hela natten/dagen/kvällen/natten/ochrestenavhelgenockså. det var toppen helt enkelt.
 
nu är jag ju dock lite efter igen. borde ju skriva ett inlägg om DEN HÄR veckan som gått. men det får ni... lite senare... kanske. see you latro, aligatro !
 

lördag

godmorgon alla fina!
hoppas ni mår bra idag, såhär första dagen i december! själv sitter jag och har precis ätit en skål gröt och väntar på att Ollan ska vakna... JAG VILL SE JULKALENDERN!! vi får hoppas att det finns en SVTplay-gud och att han låter oss titta på det!

igårkväll tog vi en tripp till Notting Hill för att möta upp Amanda. hon visade oss sina hoods, däribland "blå dörren" och bokhandeln i filmen Notting Hill. mysigt!! sen tog vi oss till Tesco (älskar att mataffärerna här har öppet till midnatt..) och köpte med oss chips och morötter - vilken kombo aight. Mandisens mamma hade ju tagit med DIP från Sverige... åh det var inte igår! hur gott som helst kan jag meddela.
 
om bara några få timmar kommer mamma och pappa. min tanke var att hinna boka bord någonstans till ikväll. vet dock inte vart... har mega-besluts-ångest! känner jag herrskapet rätt så är det väl bra vad jag än bokar för place.
 


hittar tyvärr inte bilderna på båda mina föräldrar. lligger nog på hårddisken.
men här är jag och min knasiga, älskade pappa i Rom.
 
nej nu måste jag faktiskt försöka få upp den här jävla bruden från Oskarshamn...