what a night

Amfioxgasque-kvällen blev lyckad och rolig. fullt av läkarstudenter och apotekare. och så vi tappra mysiga logopeder. det är synd att inte fler av oss kunde komma och fick plats, för tycker nästan synd om de som missade denna kväll. tre-rätters med jättegod mat och en efterrätt som var to die for. det var även kul (men såklart lite läskigt) att de hade bordsplacering, vilket gjorde att man tvingades att "slita sig" från de man faktiskt kände. jag hamnade (såklart) bland läkarstudenter runt om mig. men jag fick dem faktiskt att imponeras lite av logopedyrket.. jajjebullar, pluspoäng till mig där! det var alltså hur trevligt som helst om ni frågar mig, och mitt under efterrätten kom en hel jävla orkester in i salen!! stämningen blev på topp om inte annat, och ett par stycken av oss tänkte nog "va hände där?" när de hade spelat sig ut igen. Så himla bra gjort alltihop, och när middagen var klar så dansade vi såklart hela kvällen lång! ni kanske förstår att enligt mig var kvällen SUPER och jag vaknade sådär löjligt glad (och ovanligt pigg..) imorse! 
 
hur fina är inte mina goa tjejer? 
 
   
 
 
<3
 

dags för amfioxgasque

Ska bli så KUL! har tyvärr ingen helbild på min outfit, men ska försöka få till en sån ikväll också. inget märkvärdigt, men det är alltid kul att få klä upp sig lite extra! 
 
Shohej, let's do it the Gatsby-way!
 
 
 
 

home sweet home

ja, jag kom ju hem för nästan ganska så exakt 2 dygn sen. 
tanken var att samla lite extra energi, och för att plugga till tentan. efter att redan ha haft två dagar i bagaget med Brallson på besök, så vill jag hoppas att jag införskaffat mig energi så det räcker och blir över efter de här "komma-hem-till-familjen"-dagarna. 
 
vädret har varit piss. plugget har tagit tid och gett mig ångest... men gosh va skönt att ha fått komma hem en sväng. hann till och med träna en snabbis på käraste Sats Märsta. Förutom det har jag träffat några av mina fina fantastiska gamla jobbarkompisar, några av mina gamla handbollstjejer och fick ta mig några mystimmar på tu man hand med käraste vännen nu idag. och självklart fick jag chans att mysa med hela familjen, mina katter och älskade mormor. ger inte det energi så vet jag inte vad som gör det? 
 
ska plugga lite till, sen ska jag kila och krama lite på resten av släkten tänkte jag. åker tillbaka till Göteborg kl. 21.20 ikväll. just nu känns det helt galet overkligt. vill vara hemma mer. slippa plugga, och bara njuta över att träffa vänner och familj. men tja, jag kommer hem snart igen. hemma är ju faktiskt alltid hemma. 
 
 
nu måste jag fortsätta plugga igen. det var skönt med ett avbrott idag. få bara vara och slippa tänka på tentan för en stund. men gosh, imorrn är det dags och ena stunden är jag tokredo och andra stunden vill jag bara gå och lägga mig! men nu taggar jag till för helgens alla bravader. first up; tenta. nxt one to go; finsittning i sann Gasby-anda. überkul! men det är med att hitta utklädnad till det har väl kanske inte varit det lättaste helt enkelt.. well well, hur som helst - kläder eller ej; jag är väl inte den som missar en chans till att klä upp mig, vara social och dricka lite vin. hi hi. 
 
nu, in i pluggbubblan. vi hörs alldeles snart igen!
xoxo
 

At the moment

 
Har mött upp en sjukt efterlängtad tjej. Min älskade Brallson är här på besök!
Jag mötte upp henne vid tåget, och vi gick sen för att äta lite lunch. hittade ett riktigt mysigt ställe med tokgod mat. Ett ställe värt att lägga på minnet, helt klart. 
 
för tillfället ligger hon i min säng och slumrar lite. stackars tjejen har knappt sovit något inatt pga av jobb, så vi tog oss hem till mig för att ta igen oss lite. jag har försökt suttit och gjort någon nytta, men känner att sängen lockar hyfsat för min del också. en liten tupplur kanske? 
 
är så skönt att hon äntligen är här hur som helst. ett grymt bra avbrott i vardagen just nu. ikväll ska vi in till stan igen för att möta upp Brallans kusin Anna. vi ska ut och käka och bara ha det allmänt mysigt! Välkommen du underbara söndagkväll!
 
Imorrn är det för övrigt sista föreläsningen innan tentan. woho KICK ASS! och på tisdag kommer jag hem, ska bli sååå härligt måste jag få lov att säga hihi. See you soon then <3
 
#ATM, my lovie
 
 

keeendiz jag är

haha hörrni det här med att länka bloggen på facebook fick en jävla fart på det hela. jag döör va roligt! synd att mitt liv inte är så händelserikt just nu då. vänta ni bara, snart så.. ojojoj! då jävlar kommer jag inte ens behöva skoja om att jag kommer gå om Blondinbella! jag menar, jag har ju ett mycket mer intressantare liv än henne - alla gånger. är definitivt finurligare också... och lite skojigare. sen att hon må ha en karl, och dessutom en fin liten unge. och är rik. och ja.. allt är så himla bra i Blondinbellas liv. och jag är inte bitter. 
 
alltså blir man inte sådär töntigt mycket gladare för att solen fortfarande lyser fast det är september? eller gör den det längre upp i Svedala? jag måste säga att Göteborg har överraskat mig positivt. "Det regnar alltid i Göteborg" har blivit inprintat i mitt huvud sen jag var en liten knodd. tja, hittils har det väl regnat... sisådär då och då. men solen leder nog lite i den interna ligan där måste jag nog få lov att säga. det är lika bra att passa på och njuta. (ja jag har öppen dörr, och tittar ut genom fönstret då och då) för snart står vi där. november månad och vi är höstdeprimerade och jävliga. (alla förutom älskade Anna Lincoln såklart. jag tror hon kan vara den enda som faktiskt älskar november. hihi)
 
efter gymmet såg jag Jamina Roberts. bland annat. i civilkläder dessutom. alltså pallar inte vad jag blir starstrucked hela tiden. ja, där stod en klump Sävehofare mitt på gatan. en klump med svenska mästare 100 år i rad, mitt på gatan och såg bara sådär allmänt snygga ut som handbollsbrudar får till det att göra ibland. och där gick jag. nyduschad efter gymmet, mina störtsköna leopardbrallor och en tokcharmig (hör min ironi) lite för stor tröja från Victoria Secret. (ja, där fick ni en dagens outfit mitt i alltihop. två flugor i en smäll). låt mig få poängtera att jag helt plösligt kände mig som 12 år istället för 22. det var väl himla tur att jag åtminstone bar mina supersnabba nike air max på fossingarna, vilka bar upp miin klädsel bra. det var nästan så att brudarna vände sig om efter mig istället för tvärtom. nästan. 

sensommar for the win

jag vaknade av mig själv imorse. klockan sju. en lördag. när hände det senast?
tog mig en uppfriskande promenix, typ bästa starten man kan göra på dagen om ni frågar mig. speciellt nu såhär innan det är mörkt och kallt på morgnarna. 
 
visserligen var det jättedimmigt när jag vaknade, men solen hann pressa sig fram lagom till att jag var påväg hem. blev därför en mysfrukost innan jag drog igång till något jag försöker kalla studerande.. 
 
självklart börjar det faktiskt fastna saker i huvudet, och det känns bra att jag faktiskt har nästan 3 helt lediga dagar (exklusive den här helgen) innan själva tentan. då ska jag verkligen försöka lägga upp dagarna så effektivt som möjligt. så att jag även får njuta lite av att vara hemma också såklart. 
 
hemma, odensala for the win!
och här med två av mina favorittjejer
 
nu ska jag faktiskt ta en välbehövlig paus från pluggandet. ska åka in till stan och träna. är det smart? jag vet inte, men jo.. nu chansar jag på att jag kan behöva röra lite på mig och framhäva lite endorfiner. sen får jag helt enkelt ta och fortsätta i eftermiddag. blir väl nästintill tokig (-are) annars. 
 
So long!

no lifer

där har ni mig just nu. jajjemen. YOLO!
 
men hörrni, inte deppar jag för det. närå, inte ett dugg. keepin' my mood rollin so to speak! men om någon känner för att göra min Anatomi-tenta om en vecka så är det bara att hojta till, woho!
 
för övrigt har jag väl hunnit med en hel del under min vistelse här i Götlaborg; 
 
♡ Insett att börjar man bara traska lite i denna underbara stad, så kommer man i stort sätt dit man vill... (ja, jag vet .. men det tog iaf kortare tid att komma på det nu än när jag bodde i London. Yeay me!)
 
♡ jag har ramlat ... två ggr... OCH dessutom sträckt båda mina baklår.. under pepparkakskull (det sistnämnda har jag hållit lite för mig själv.. vill ju inte verka alltför mer klantig än jag faktiskt är.. duuh!)
 
♡ jag har börjat spela handboll!!... och har även hunnit slutat igen. tja plugget tog över lite mer än jag trodde såhär i början
 
♡ har varit på en lägenhetsvisning. typ 500 meter från skolan OCH kära Slottsskogen. drömmen. på tok för dyr dock, så det blidde inte så helt enkelt
 
♡ under samma veva som visningen fick jag ett "aha-moment" då jag insåg att jag börjat gilla goa kärra och mitt lilla krypin extremt mycket. dom lär aldrig bli av med mig, mohaha
 
♡ har varit nära på att ha sönder familjen Wislanders tvättmaskin (okej nää, så farligt var det inte alls.. typ. får väl helt enkelt säga att det var tur att Virre kom till undsättning. mina kläder blev rena iaf, vilket i stort sätt var syftet med det hela)
 
♡  har även hunnit tappa mitt busskort... och studentkort... och två av mina bankkort. ja, allt under en och samma veva. jag skyller på köttmarknaden till nattklubb vi var på, helt klart. tack för ingenting kära oärliga människor! (ja mor och far, nu har ni svaret varför det möjligtvis har kommit ett par kuvert från diverse banker adresserade till mig där hemma. duglig dotter ni har va?)
 
♡ träffat en tjej från Märsta... hon går i min klass för övrigt. SWAG, vad är oddsen lixom?
 
♡ sett Andreas Wijk... han var söt
 
♡ sett Carl Bildt... vet inte riktigt om jag ska kalla honom söt
 
♡ senast igår höll jag bokstavligt talat på att ramla av stolen då det helt plöstligt stod en världsmästare (och lite till) i handboll på en stege utanför fönstret, och knackade lite försiktigt (i förebyggande syfte för att jag INTE skulle bli skrämd... lyckades alltså inte alltför bra)
 
♡  börjat älska ICA Basic- grejer... yepp you heard me. Studenten i mig bara hoppar av glädje stundtals
 
Några saker som jag däremot inte har lyckats med är bland annat att förstå hur sjutton jag ska hitta en lägenhet i den här staden. hade ju helt klart varit lättare om jag typ var den enda som letade. Jag har heller inte riktigt kommit under fund med det här med rutinen kring kost/träning kontra plugg/skola. Det däremot skyller jag på min Anatomikurs... ja det gör jag. Eller jag skyller på Esben, ja DET gör jag. jag skyller på vår norske neurokirurg till föreläsare (ja jag hörde nästan suset som precis uppstod av det inre "wow" hos er mina kärare läsare). vad gäller ekonomi så är tanken att jag ska börja på riktigt när nästa lön och CSN kommer. (ni vet det där fenomet "jag börjar imorgon") då jävlar ska jag bli min syster upp i dagen!! (hihi puss på dig syrran)
 
på söndag kommer iallafall pinglan nedanför på besök. can't wait! och på tisdag mina älskade vänner så kommer jag faktiskt hem en sväng. ni kanske tyvärr inte kommer få se så mycket av mig då jag måste fokusera på att få in lite fakta om nervsystemet och diverse info om struphuvudet. men jag kommer alltså befinna mig på nordligare breddgrader (eller?), och det ser jag fram emot. längtar efter er. längtar efter hemma! <3
 
                                       
 
 PUSSAR OCH BAMSEKRAMAR

tentajävel

Alltså. tenta om en vecka. så om ni inte hör så mycket från mig, så tja... vet ni varför helt enkelt. 

det är väl såhär mina år kommer se ut, bara att vänja mig. lite små-elakt att ge oss Anatomi som första kurs dock... de kanske helt enkelt vill att en del av oss ska hoppa av. japp, men I'm not fallin' for that inte, nej nej! Nu kör vi ända in i kaklet!! (Här vill jag göra en sån här emoij-arm som spänner sig..) 

This is my inspo right now...




var tog denna helg vägen?

well, nu sitter jag här. söndagkväll, solen strålar in genom fönstret, känns som klockan är typ två.. max. men nej nej, klockan är ju mycket mer än så. själv har man ju faktiskt sovit och degat bort dagen måste jag säga. 
 
men det får det väl vara värt. hade ju fruktansvärt kul igår, så antar att detta är priset. bästa johannes har ju varit nere i Goa Götlaborg och finbesökat. efter lite häng på dagen (när jag tappert hade gett upp mina försök till både köra ett hårt träningspass och plugga... inget gick speciellt bra för er som undrar) i tokfint väder, då vi även hann med att träffa hans syster och hennes pojkvän, så möttes vi upp igen på kvällen för att tja, festa till det lite helt enkelt. jag själv hittar ju knappt hem till mig själv här i Göteborg, så jag följde snällt efter. det blev lite trevligt häng på nåt skönt hak på Andra Långgatan med tre av hans kompisar. hur trevligt som helst måste jag säga, och vi satt där och drack och tjoade och tjimmade ända fram till klockan 2 då det stängde. vid det här laget brukar jag känna att niiijaa, nu ska jag nog dra hem och sova. icke, Carpe Diem för hela slanten och vi gick vidare till en av stans köttmarknader he he. woooho! jag tror närmare bestämt att jag satte foten innanför dörren hos mig strax innan 7 imorse. herrejissanes, när var det senast jag gjorde nåt sånt? så tja, det kanske är helt ok att jag faktiskt sket i allt och låg kvar i sängen imorse (läs: hela dagen).
 
det var iallafall en superkul kväll på alla sätt och vis. kul att träffa lite nytt, skönt, flippat folk! med det sagt kan jag helt klart meddela att jag träffat min överman x 1000 när det gäller flippighet. yoooolo! och dessutom träffade jag på en tokfin och gullig gay person som tydligen började älska mig direkt, MEN det var ingenting mot vad han började känna för johannes! ojojoj, kärlek vid första ögonkastet från den stackars 17-åriga pojken som blev ack så olyckligt förälskad i denna heterosexuella karl på bilden nedanför. livet är hårt, inte sant? 
 
 
resten av planen jag har idag är... laga lite matlådor, kolla på film och försöka hålla mig lite insatt i hur det går i valet såklart. jag önskar faktiskt jag kunde se helt tjofräsen, men mitt internet är alldeles för lamet för att streema nåt sånt stort. MEN hoppas att man inte får en jättechock imorgon när man vaknar och ser resultatet. det känns som att det här valet kommer bli krispigare än nånsin, och kanske har det varit just viktigare än någonsin att faktiskt lägga sin röst. tjohej, allt för mig! 
 

dagens upptäckt

ÖB!! 
GAMLA HEDERLIGA ÖVERSKOTTSBOLAGET
FANTASTISKA ÖB

I NORDSTAN I GOA GÖTLABORG!! 

alltså förstår ni hur mitt student-hjärta slog några extra-slag! <3 

SÅHÄR LYCKLIG BLEV JAG FAKTISKT



dags för val

ja juste, jag var ju faktiskt duktig och gick och röstade igår. var till dn början i Nordstan och stod i en alldeles för stor folksamling för att det ens skulle vara kul att rösta. så jag åkte hem till lilla, goa Kärra och traskade in på deras lilla bibliotek i centrum. lite mer hemtrevligt så att säga. för fyra år sen sa jag "nästa val ska jag fanimej vara säker..". och här stod jag igen, inte en aning om vad jag egentligen skulle rösta på. vet väl egentligen fortfarande inte om det blev rätt. MEN, jag röstade! vilket jag känner är enormt viktigt att man gör, då vi faktiskt har chansen att påverka. 

jag är väl egentligen inget politik-freak och är inte alltför insatt. men jag tycker det är intressant, och borde vara mer insatt då det faktiskt är alla dessa politiker som styr vårt samhälle. 

hur som helst, jag blev lite mörkrädd då jag lyssnade på rix fm igår när jag solade. (ja jag behöver ingen predikan över hur bra det är att sola eller inte..) dom drog iaf igång ett "eget" val där vi lyssnare fick chansen att ringa in och berätta vad vi skulle rösta på. under de minutrarna jag låg där så var det säkert 85% (snabbt uträknat..) som sa att de skulle rösta på Sverigedemokraterna. alltså.. det är läskigt hur stora de blivit och hur sjukt mycket större de kommer bli efter detta val! jag kan känna att vi är ett demokratiskt samhälle, och alla ska väl egentligen få visa vad deras valkampanj är osv, istället för att lägga så stor energi på att motarbeta dom. hur korkade grejer än SD har att komma med. tyvärr är det väl så att en anledning att de bara blir större är just för att man motarbetar dom. det är helt enkelt vår ensak att inte ge dom en makt de enligt mig inte borde ha. 

frågan är dock vad alla människor som lägger stensäkert sin röst på SD har för baktanke, och om de har funderat över hur Sverige kommer se ut om Jimmie Åkesson och hans följare får för mycket luft.. 

tjo fadderittan

amiigoos!
what a day. sov som en gud med tanke på att bihålorna mina inte riktigt har samarbetet de senaste dygnen. men skönt att få sova ut lite som sagt. hade en kick-ass dag igår med bästa fellan. huuuur kul som helst att äntligen få hänga lite, det var inte igår! hade lite taco-och vinmys innan vi tittade lite på Idol. jag har ju iåförsig inte tittat på det någonting denna säsong, så det var ju tokvärt! 
 
snart flyttar ju la chica till Borås, där hon egentligen borde hålla till med tanke på att tja... det är där hon går i skolan obviously. men sveriges regnigaste stad ligger ju thank God inte långt härifrån så det är helt enkelt time for some fellan-jessan-time igen. #tbt Londonstyle
 
näst sista dagen på kommunikationsveckan idag. det har varit så mysigt måste jag få lov att säga. alla borde få chansen att ha en sån här vecka i sin utbildning. vi har pratat om hur man bemöta andra, hur man vill bli bemött, diverse normer, självförtroende, självkänsla och idag fick vi chans att även stå framför en grupp och prata. ja, det må låta väldigt... tråkigt. men det har varit så sjukt givande. för oss som grupp och klass, och framför allt för oss som individer. både för våra kommande yrkeserfarenheter men även som människa. denna vecka har fått mig att tänka så mycket att jag haft huvudvärk nästintill varje kväll. men på ett positivt sätt. imorrn går vi tillbaka till att vara helklass från att ha varit halvgrupp i tre dagar. det ska bli mysigt att få träffa alla igen, samtidigt som man nästan har glömt bort att vi faktiskt är dubbelt så många i klassen. fest!
 
under kvällen har jag (efter att ha traskat runt i min nuvarande underbara stad) försökt plugga lite. ovanligt säger ni? nja, jag vet att jag skriver det heeeela tiden. dock så kämpar jag faktiskt att komma igång och verkligen göra det haha. låt mig säga att det för stunden är vääääldigt roligt att diska, laga mat och städa när det är dags för lite plugg... ;) hur som helst så lyckades jag rätt bra idag. alltså, för knappt en vecka sen så visste jag inte ens vad hjärnnerver var. nu ska jag istället veta att kranialnerv nummer 5 heter nervus trigeminus och är den största hjärnnerven, och leder nervimpulserna från ansiktets hud och blablabla... hur många av er trodde att jag läste innantill på detta? mjaaa... you'll never find out!!
 
tog mig även en hej-va-vi-promenix-joggar-kärra-runt ... var får jag all tid ifrån kan man undra? men det var skönt en kväll som denna. göteborg förvånar mig ibland. solen går tydligen upp även här! 
 
skulle inte tacka nej till lite mullekatten-mys just nu

tough day

tung natt (obviously med tanke på mitt flummiga nattinlägg), ännu jobbigare morgon och förmiddag. vilket resulterade i en minst sagt... blurry day. men jag var inte ensam om det i min kära klass. det var en sån dag idag. och vädret gjorde väl inte det hela lättare. 
 
efter våra timmar i kommunikations-anda så tog jag mitt pick och pack för att sätta mig på ett fik för att göra lite nytta. tja... det gjorde jag inte. men jag gick runt på Haga Nygata och åh va mysigt det är där. satte mig på ett fik en kort stund, mest för att embrace the moment. (anledningen var som sagt att jag skulle plugga... jag tog inte ens upp böckerna för er som undrade). åkte sen hem istället för att laga lite middag. ja, ikväll var nog första kvällen jag lagade riktig middag till mig själv, för att äta den i lugn och ro. oh my... såhär kommer det vara. trots att jag älskar att laga mat så känner jag på mig att middagarna blir lidande... frukost till middag - det är mer my thing!
 
fast ikväll mina damer och herrar hade jag gjort en kick-ass-kyckling-tjofräs-röra. hej och hå, morsan det här skulle du gillat: lök, champinjoner, kyckling, soltorkade tomater. allt i en god röra tillsammans med matlagningsgrädde och kryddor. alltså MUMS. och matlådor blev det också... alltså börjar jag komma in i studenttänket eller vad?!
 
 
har lärt mig ganska mycket de senaste två dagarna: 
 
§ rör dig inte i matsalen/cafeterian runt 12-tiden på varken Hälsovetarbacken ELLER Medicinarelängan. det gör nämligen ALLA andra också. 
§ rör dig definitivt inte på ovan nämnda områden utan lunch eller diverse blodsockerhöjande i magen
§ yrket sjukgymnast har bytt namn till fysioterapeut. trevliga tjejer i skolan som delade ut flygblad angåend detta. jag var mest intresserad av kakorna de bjöd på
§ tro inte att Wifi på olika caféer är bra. hittils har det varit tvärtom och istället gör man av med massa pengar. ingen wifi + diverse kaffebröd eller dyrt kaffe i maggen = jessan no happy
§ alla borde få gå igenom kommunikationsveckan vi har denna vecka. tror samhället skulle vara en mycket finare plats på många sätt. #dreamer
 
trots det alltför vanliga göteborgs-vädret så blidde det ju faktiskt lite soligt nu ikväll. men jag spenderade den med en påse chips, citronvatten (alltså jag vägrar att bli sjuk) och remember the titans. ååh älskade remember the titans.. vilken genialisk film. gråter inombords varje gång. prisa den. prisa Denzel Washington.. prisa en ack så ung och oskyldig Ryan Gosling. kan snart skiten utantill, men hur värt är inte det? 
 
   

nattfilisofi

alltså klockan är nästan halv 2 och jag frågar mig själv varför jag är vaken. 
well, en mardröm resulterade i att jag tokvaknade på ett kick. en mardröm som involverade att jag var med i någon slags skräckfilm (kanske lite för verklig sådan) och en av mina klasskompisar var regissör (kanske även hon liiite för involverad i skräckmomentet), kanske ska jag vara lite försiktig när jag träffar henne imorrn? he he. 
 
alltså det här är inte min grej, att gå upp på natten för att jag inte kan sova och försöka göra annat. göra annat i form av att maila massa lägenhetsannonser på blocket för att få huvudet på andra tankar. jag brukar vara den som försöker somna om direkt, cuz' I need my beauty sleep. men här är jag... vaken och alärt. sitter och knarkar lite halstabletter också då mina såkallade tonsiller känns större än på väldigt väldigt länge. har definitivt inte tid att bli sjuk, inte orken heller för den delen. jag blir så ynklig när jag är sjuk, och jag är alldeles för långt hemifrån för att bli ynklig..
 
 

dags för en ny vecka

igår var en sån där tokmysig söndag på något sätt. sov i säkert.. 11 timmar. (fredagen verkade tagit hårt på mig trots allt he he) och gick upp när jag kände för det helt enkelt. 
 
jag pluggade faktiskt väldigt många timmar igår (okej, det tog ett tag att komma in i det. gjorde lite andra saker samtidigt...) men nu är jag iallafall en bit påväg, och det känns faktiskt bra. veckan som vi går in i nu är tydligen "mysdrama-vecka" enligt överkursarna. hur bra låter inte det? vi får väl se, är trots detta lite nervös över vad vi ska göra. hur som helst så kommer vi alltså inte ha några "vanliga" föreläsningar i den bemärkelsen att vi ska sitta och nöta massa anatomi. därför kommer jag kunna använda denna vecka till att faktiskt repetera att dom kastade ut på oss förra veckan. lovely!
 
efter några timmar räckte det med plugg tyckte jag, så jag tog mitt pick och pack till stan där jag drog en sväng på gymmet istället. med tanke på att allt jag hade ätit på hela dagen var.... 4 korvbröd (riiiiktigt goda sådana. kanske inte ultimat för min glutenöverkänslighet) och en kopp kaffe. he he, jag kan det här med att ta hand om min kropp. så ja, ni kanske förstår att energin kanske inte riktigt var där den skulle vara för träning. men det blev iallafall ett pas zumba! det är ju alltid kul att dansa, men jag har lixom blivit så bortskämd med Cattis, Tessan och även Emelie hemma i Märsta. så därför är det alltid lite svårt att köra zumba med andra instruktörer... men jag ska ge det en chans helt enkelt! saknar dock att dansa hemma på SATS Märsta sjuuuukt mycket. 
 
kvällen bestod av lite matlåde-fix. (lovar att äta bättre denna vecka än jag gjorde igår, hihi) och även lite annat pyssel. snackade även både med brorsan och syrran över telefon och sms. GULD värt!
 
 
nu är det time att göra sig i ordning. dags för kommunikationsvecka! (a.ka. mysdrama-vecka), brint it!!
 

helg

igår var det dags att beblanda sig med resten av Sahlgrenska intitution. det var riktigt roligt att träffa andra nollor, och även flera av de andra årskurserna. (har såklart inte koll på vilka som var vilka riktigt) läkarstudenterna var väl en större andel av de som var där - kanske inte så konstigt, 120 pers i deras "klass"? stod till och med och pratade med två killar som inte visste vilka den andra var, men de kom fram till att de båda var läkarstudenter termin 1... well, jag är glad att vi har vår "lilla" klass - blir lite mysigare och hemtrevligare så!
 
 
hade med mig min käre vän Åse (sötnosen i glittrigt linne som kör peace-posen med mig) hem som sovsällskap inatt. det var lite skönare och tryggare att slippa åka hem själv faktiskt. hon bor till vardags i Alingsås så det är ju en liten bit att åka sådär mitt i natten. 
 
min dag idag började med att innehålla ett försök till tvättning. alltså... kill me. Magnus och Camilla har åkt till Tysklande denna helg, så jag tänkte att jag skulle passa på att försöka tvätta det jag behöver. well, det har väl inte gått som en dans på rosor hittils. började med att jag skulle fråga, och Daniel öppnar och jag får ett cp-stamnings-block-anfall... suck, bara där känner jag att "ja va bra det här går". stackars killen har ju knappt träffat mig innan så han undrade nog definitivt vad jag höll på med... well well, sen var det ju det här dilemmat med att försöka få igång maskinen... hallå?! hur fan gör man. vad jag än tryckte på så ville den inte starta. till slut (läs: efter typ en kvart) fick jag ge mig och frågade Veronica hur skiten funkade. ja hon knappade inte lite där, och nu är maskinen igång. är lite orolig dock, för jag hann inte riktigt se vilket program hon knappade in, så ber till alla gudar att mina kläder är hela när allt är klart hihi. 
 
om ett par timmar ska jag bege mig till slottskogen. där ska det anordas brännbollsturnering, och lite korvgrillning och eventuell pubrunda efteråt. brännboll är ju inte min starka sida, och speciellt inte efter två tokvurpor. men jag får nog helt enkelt ställa upp för laget och dra några rundor ändå. annars är det ju alltid mysigt med lite picknickkänsla tihi. 
 
well, ska fortsätta att göra... ingenting i princip! behöver ju inte alltid vara tokbusy.. ;)
 
c ya <3
 
 

redan torsdag

ja, det är väl ingen nyhet att veckorna går fort iåförsig. det är väl det enda våra föreläsare försäkrade oss om den första veckan. "ni kommer vara klara och härifrån på ett kick!". förmodligen är det precis just nu, även fast det känns långt, vääääldigt långt bort just nu!
 
veckan har varit minst sagt omtumlande. inte nog med att vi började med anatomikursen, och kastades in i en värld med nerver, celldelningar och ett hittepåspråk (he he, jag refererar förstås till latin) så har det hänt lite annat tjafs som egentligen inte borde ta min koncentration. men jo, expert som jag är på att analysera så gör det det ändå. och jag är arg. riktigt arg. eller kanske besviken? ja, det är ett mycket otrevligare ord. ännu argare är att det har tagit min koncentration från en del föreläsningar denna vecka, inte okej. men jag tänkte att om jag får ut det lite såhär skriftligt (ytterst diffust för er som läser, jag vet) så kanske det automatiskt faller bort lite från hjärnbarken. eller kanske... någon av de trevliga loberna jag har lärt mig namnen på he he. 
 
för övrigt har jag kunnat gå barbent hela veckan. vi kan ju låtsas att det är enbart för att det är fint och varmt ute här i Götlaborg (vilket det faktiskt är..), men klantig som jag är har jag ju lyckats med att ramla EN GÅNG TILL - vilket alltså innebär att knäna är lite mer demolerade än de var innan och långbyxor känns inte att tala om. jag försöker minnas om jag alltid har varit såhär klantig, och försöker intala de flesta att jag inte är det egentligen. jag försöker helt enkelt förtränga att klantighet och snurrighet ligger lite i min natur... ;) 
 
imorgon är det fredag. då är det intropub som står på schemat. det ska bli kul då vi får träffa en hel drös av resten av årskullarna på Sahlgrenska. helgen innefattar brännboll och pubrunda (tydligen ska jag vara lite smått berusad en stor del av denna helg... men det hör väl lite till att vara nolla?) ska även hinna med lite tvätt och hmm... något som jag kallar plugg. och förhoppningsvis även pussa och krama lite på fellan som nyligen flyttat ner hit då hon kommit in på textilhögskolan i Borås, tjohej va duktigt!!
 
haha this guurl!!
 
 
 

vad har jag gett mig in på?

ja jag tror faktiskt 90% av vår klass har tänkt så denna veckan. hjärnan.. nervsystemet... oh my dear God - I did NOT sign up for this! men vafan, det är väl bara att bita ihop - det är ju trots allt sjukt fascinerande! (trots att det känns som jag aldrig gått i skolan). 
 
sååå.. egentligen skulle jag just nu behöva nöta diverse hjärnhinnor, celldelar eller varför inte vad kroppens olika muskler heter på latin. istället sitter jag här, har glömt var var jag lagt plugget och försöker massera min ömma benmuskulatur (quadriceps?) efter ett handbollspass. yepp, you heard me. jag har spenderat onsdagskvällen i en handbollshall. riktigt värt faktiskt måste jag få säga. vad det blir av det får vi la se, måste trots allt försöka göra något av min logopedutbildning så att det kan bli något av mig dessa åren. men sjukt kul att få kasta lite boll igen, trots att det var ovant att känna... ingen! men det är väl lite charmigt det med?
 
en lite (jätte) tråkig nyhet fick vi idag då en av tjejerna i klassen (läs; en av de jag kommit närmst) fick reda på att hon kommit in på utbildningen i Lund. det blev lite helomvändning både för henne, men även för oss i klassen som lärt känna denna otroligt fina människa. är såklart sjukt glad för Mirrefirres skull, och tror Lund kommer passa henne som handen i handsken. trots att jag bara känt henne i knappt en vecka, så vet jag att det kommer vara en pusselbit som fattas här hos oss som är kvar i Göteborg! Stort lycka till och massa kramar skickar jag iallafall med henne till Skåneland! 
 
he he, krispigt att det blev samma bild igen. men hittade inte de otroligt charmiga bilderna från sittningen i lördags då jag och Mirre var på upptäcktsfärd till toaletterna. Sååå detta tillägnar jag dig Miranda! <3
 
och så en liten godnattpuss till mina nära och kära var ni än befinner er: 
 
 
 
 

alla dagar behöver inte vara en dans på rosor