början på ett nytt kapitel

tja minst sagt. nu har det gått en vecka sen jag flyttade hit till Göteborg. (sådär kommer jag förmodligen hålla på i början... "nu har jag bott här i två veckor.. en månad.. ett halvår") känns fortfarande ganska konstigt, fast samtidigt helt normalt. jag kände att det kanske är dags att börja skriva här på riktigt igen, nu när mina nära och kära är så långt ifrån mig. vad sägs? 
 
tja, hörrni. det har väl hänt en hel del den här första veckan. skolan är stor, milt sagt. jag har lärt mig hitta från de klassrummen vi  haft denna vecka, och till matsalen. men resten är ett mindre mysterium. när det gäller själva utbildningen så måste jag säga att den har växt enormt i mina ögon bara den här första veckan. ni som inte riktigt vet vad en logoped gör, snälla - kolla upp det! det är ett enormt viktigt yrke, som känns lite... undanstoppat och glömt? jag själv måste säga att vissa saker kom som en "aha-upplevelse" efter denna vecka. på ett positivt sätt. jag förstår att utbildningen är så lång om 4 år om man säger så... 
 
annars allmänt? vi har haft lite nollning. inte lika bananas som Chalmers som kör nollning 24/7, men det har varit kul. vi har mingelkväll i måndags då vi lärde känna varandra i klassen, sen har det följts av Stadskamp där vi skulle få olika uppdrag och göra i stan (jajjemen, vårt lag vann! shooho), spelkväll och igår hade vi även välkomstsittning med fintema. riktigt riktigt roligt! ni som känner mig kanske förstår att det blir farligt när det i baren serveras vinglas för 20 kr.. ;) hihi. en riktigt bra kväll med god mat och sjukt trevligt sällskap. vi skulle traska ut på stan efter för att dansa lite. men vi valde att göra det ganska korkade valet såhär i efterhand, att gå och käka på BK innan utgång. (för vi hade ju inte alls ätit tvårätters innan) så tja, det blev väl matkoma deluxe på det och hemgång för oss alla istället. men det tar vi igen nästa gång! 
 
 
tjaa, annars har jag hunnit med följande denna vecka: (förutom att gå i skolan, och lärt känna extremt roliga och härliga människor som jag ser fram emot att spendera de kommande fyra åren med) 
§ provat på gymmet nära Nordstan. höll måttet med good marginal!
§ kört en redig faceplant över en trafik.. tja va heter det? trafikkloss? hur som helst, inte det smartaste att gå och smsa samtidigt -det resulterade i fläskläpp och svullna knän. en applåd till mig, tackarrr!
§ jaa.. tydligen har jag även snattat ett saltkar. jag skyller på killen i kassan som inte sa åt mig trots att jag höll skiten i handen. japp, det är hans fel. helt klart!
§ träffat bästa Chrille. hur mysigt det än är med nya människor så var det guld värt att få umgås med ett välkänt ansikte. och det bästa är att han är här en vecka varje månad... feest!
§ åkt till IKEA, under löningshelg. DUMT val!
 
Målet kommande vecka är att försöka lägga upp någon slags månads-budget. till det tar jag hjälp utav min käraste storasyster.. känner nog ingen mer organiserad människa - ge kvinnan ett pris! annars ska jag väl allmänt bara komma in i livet här nere, och även börja tänka i "pluggtankar". wish me luck!
 
ja ni som nu sitter och hoppar upp och ner av glädje av att jag börjat skriva igen, ska kanske tänka om då ni förmodligen kommer få dessa noveller då och då.. lite så jag jobbar helt enkelt! hihi tokigt. men men, nu vet ni att jag lever iallafall. hoppas ni alla mår bra, idag har jag lite sån där hemlängtan - oklart varför! men det blir förhoppningsvis bättre efter en god natts sömn. bye bye babies :*
 
  
 
 
 
 
   
 
/ J
 

flytta

klockan är över 11. jag borde ha sovit för en timme sen. alarmet står ju lixom på typ strax efter 5. men här ligger jag ändå, försöker samla ihop alla tankar som springer runt i sprint-fart i huvudet. 

på fredag är min sista dag på Schenker. på söndag flyttar jag ner till Göteborg. alltså det mina vänner är helt sjukt. jag vet inte om jag ska skratta eller gråta just nu. tror jag skulle behöva gråta. har nog behövt gjort det hela dagen. istället har jag sprungit runt, varit glad och skrattat med alla mina fina kollegor. så värt det! 

det ska bli kul, så jävla kul att få börja läsa det man verkligen vill! men jag är så rädd att lämna allt här hemma. sen den 11 juli har jag hört från 98% av folket runt mig att "det kommer bli jättebra" och "jag är så avundsjuk". och det är sant, det kommer förnodligen bli jättebra! men jag måste få flika in att det är JAG som ska flytta, det är JAG som får svackor och undrar om det är rätt. när jag säger att "jag är nervös" så ÄR jag faktiskt det, det är inget jag säger för att bara ha någonting att säga. tro mig, jag har isåfall en hel del annat i mitt ordförråd. jag säger det faktiskt för att jag känner det, och då hjälper det inte att alla andra tycker att det är så himla lätt att jag ska flytta 50-60 mil hemifrån. att få höra "nejdå, det är ingen fara", hjälper kanske inte alla gånger - trots att baktanken enbart är att mena väl. stort tack, men nja oklart vad jag tycker. 

jag är verkligen TOKGLAD att jag fått denna chansen, så misstolka mig inte. tror kanske att polletten faller ner för oss alla när jag faktiskt är nere i den vackra staden på söndagkväll, och jag inte kommer befinna mig i Märsta på ett bra tag.