myskväll

precis vad som vart extra värt just nu. en myskväll. En lördagkväll utan måsten att behöva göra sig snygg, dricka alkohol och gå ut och dansa (missförstå mig inte: jag älskar det också). det blev istället en riktig tjejkväll med tacos och film med älskade Annsen. nu har jag så ont i magen av allt gott vi åt, men det är det fan värt. imorgon är det ännu en ledig dag, med massvis med fix. jag till och med längtar efter att gå till gymmet, och det mina vänner... är en underbar och efterlängtad känsla. godnatt alla fina, dröm sött!


vill bara ha ett nytt år

den här veckan började med full fart redan från start när jag vågade mig till SATS för att köra ett spinning-pass. jag har dragit mig för att göra det för att... ja varför vet jag inte riktigt. förmodligen för att jag kände att jag skulle vara riktigt usel på det. men man måste börja någonstans eller hur? så ett pass 06.30 i måndags blev det. jobbigt som fan var det såklart, men hade inte förväntat mig speciellt mycket annat. känner att det kommer bli något jag kommer fortsätta att göra framöver. bra träning, och skönt att ha någon som pushar en genom passet!
 
resten av dagen spenderade jag på min kära gamla förskola Bullerbyn där jag agerade lite vikarie åt småttingarna. det var mysigt och kul att få vara där en hel dag, i underbart väder dessutom. dock var jag tröttare än på länge när jag kom hem, man märker att det var ett tag sen jag jobbade med barn på det sättet. i och med detta har jag en hel del att ta beslut om. något jag inte hade räknat med just nu, vilket även var en av anledningarna till min magkatarr förra veckan. berättar mer om det i ett annat inlägg, när jag lugnat ner mig och kanske kommit till ett beslut...
 

Större delen av 2012 var ett förjävla bra år. jag gjorde saker jag aldrig gjort förut, förändrade mycket hos mig själv och mådde allmänt bra. jag inser mer och mer att den psykiska hälsan är viktigare än vad man tror. det gäller att få bukt på den, annars spelar det nästan ingen roll. det här året 2013 startade ganska så katastrofalt och jag har därför inte riktigt hittat tillbaka. att vara vilsen i sig själv och även sin omgivning ibland är fan inte kul. att trampa vatten och inte veta vart man ska. det har gått 8 månader på det här året, och jag har fortfarande inte riktigt kunna ta mig ur gamla vanor som kommit tillbaka. jag träffade även en fin vän häromdagen. hon är så otroligt smart och menar att man ska leva dagen som om det var den sista. det är förstås omöjligt ibland, men man ska inte gå runt och grubbla på saker hur det har varit, hur det kunde ha varit. just do it. är man rädd för vad det är man kommer förlora så kommer man aldrig komma över det där hindret som är i vägen. en dag kan det faktiskt vara försent. hur lätt det än är att skriva det här så är det fan så mycket svårare att göra i praktiken. men man måste börja någonstans, så är det bara.

Teds dop

ja nu var det förbi också. lille grabben här på gården har fått ett namn han också. Ted. det fina lilla charmtrollet (sen att han inte verkar tycka om mig så värst, det är en annan femma hihi) fick en alldeles jättefin dag. vädret var strålande, dopet var jättefint och alla var på gott humör. dopkalaset fortsatte ända till kvällen i äkta bondestyle-anda, och för er som inte vet det så är det alldeles förjävla trevligt! tyvärr så blev det till slut dags för mig att sova för att Arlanda-folket ska ju upp så förbannat tidigt och flyga!!

jag fick massa fina bilder, men laddar upp dom när jag har dom mer tillgängliga på datorn. tills dess kan ni få en tjyvkik på min fina bror. tack madde och johan för en toppendag och kväll!


helg


igår var en sån där överjävligt bra dag igen. en sån där löjlig dag egentligen, där man bara njuter av livet.. typ. visst klockan ringde ganska tidigt, men vafan allt det andra kompenserade det ganska rejält resten av dygnet. vädret var strålande och jag hade en heldag i stan. lite kvalitetstid med mig själv men framför allt så hann jag med att träffa och hänga med 4 av de bästa människorna i mitt liv. lunch med mamma, lång mysfika med Amanda, parkhäng med Axel och finmiddag med Madde. hur bra mådde man inte efter det? förutom kvarvarande symptom av magkatarr så kan jag säga att jag mådde tip top!
 
 

en bättre dag

told ya. förstod väl att allt skulle kännas lättare idag. visserligen har jag sovit lite oroligt, vilket jag brukar göra när jag ska öppna. men jag vaknade till och med innan klockan ringde, så det var faktiskt lite skönt.

sitter nu och äter lunch. tiden har ändå gått rätt fort. har typ redan jobbat i 6,5 timme, helt sjukt ändå. inte många som ville dricka bira med (oj, HOS) mig idag. men har ändå pysslat med lite ditt och datt. klockan 15 ska jag fanimej springa härifrån. okej, så drastiskt behöver det inte vara men hem ska jag. tror jag vilar från träningen idag, hostan sitter där den ska so to speak. blir en campinomiddag med min brother from another mother Rindish. ska även försöka se på lite handboll idag, SÅ EXCITED!!

mina babes


the weirdest thing just happened

märkligt. jag vill inte sova. as in, jag vill verkligen inte. vet inte varför. kanske är det för att jag ska upp 4 imorrn (fast då borde jag ju vilja sova, typ nu..). har ju ändå en rätt fin vecka framför mig. visserligen är det öppningsdags, men det betyder även att jag får gå hem tidigt och faktiskt kan försöka mig på att ha ett liv på eftermiddagarna. träffa vänner, vara ledig. dessutom är det dop-dags i helgen då jag får klä upp mig fint, träffa alla nära och kära och framför allt fira lilla pojken som bjuder in till storkalas. borde känna mig alldeles sporadiskt lycklig och exalterad. tvärtom känns det rätt tomt inuti. vet inte riktigt vad jag ska skylla på dock. det känns som en dålig vecka i månaden, men det vet jag inte heller om det är. men det känns som det, för jag är sötsugen och ledsen om vart annat. och när jag är ledsen så äter jag. det är ingen form av "tycka-synd-om-sig-själv-ätande"... nej, det är mer att jag inte kan kontrollera mitt huvud ibland. och min dåliga sida, ni vet den högra sidan där djävulen sitter på filmer, tar över. vilket i sin tur gör mig ännu ledsnare. ond cirkel, inte sant?
 
på grund av allt detta så borde jag väl vilja sova? bara för att få bort den här dagen och de här tankarna. för att börja en ny dag när allt är ljust och jag är mig själv igen. glad och jobbigt överspeedad. för det är så jag gillar mig själv. att sprida glädje är något jag älskar. något alla borde sträva efter att göra. låter flummigt, men samtidigt är det jävligt sant. men jag somnar med en tanke; ibland är det okej att ha tråkigt. för att citera underbara Alfons Åberg;
 
"Om man alltid har roligt så märker man inte att man har roligt... därför måste man också få ha tråkigt ibland"
 
är han inte klok så säg?
nej nu måste jag tagga ner, släcka lyset och ropa på John Blund.. ska ni flyga inrikes imorrn - kom och hälsa på mig. jag kan nog kirra en och en annan bira för att dämpa flygrädslan. hihi busigt.


har haft en otroligt fin dag med den här tjejen och axel i alla fall. the good things in Life <3
 

ledig helg

två dagar ledigt. lördag-söndag. känns nästan som att jag har ett vanligt mån-fre-jobb.. schweet! igår var en sån där dag man kan behöva ibland. inte göra mycket alls. tränade på morgonen med syrran, men det var tyvärr ett av de tråkigaste zumba-passen jag varit nog... jag saknar tessan-terror!!
 
trots det så var jag så himla trött hela dagen. lite tog jag ut mig ändå. eller så är det det faktum att jag är krasslig som fan men försöker dölja det för mig själv. hur som helst så blev det lite fix med syrran. vi försökte sätta upp mitt nyinköpta (läs; köpte den för typ 1,5 månad sen) skåp. vi kom rätt långt. hade bara dörrarna kvar. men då fanns varken ork eller tid kvar. istället åkte jag upp till ett något kaosartat Arlanda och hämtade upp min log-lost-twinnie. it's time for her to become a stockholmare. och jag hjälpte henne lite på traven genom att köra in henne till hennes boende för en tid framöver. var så underbart att få skratta så man grät med bruden igen. thank God for bringing her here!
 
med tanke på att jag tog bilen (hör och häpna, jag körde i stan) så hann jag hem till Märsta igen mycket tidigare än beräknat. då hann jag även med lite tjejmys med gamla fyran och sen kräftskiva/inflyttningsfest. så grymt kul att få träffa så många fina människor på en gång, det var en nykter kväll, vilket jag tackar mig själv för idag.
 

we're back on track
 
 

back to reality

en vecka i Härnösand. en vecka i Härnösand med mina stammisar. allt som behövs för att komma ner i varv och bara njuta av tillvaron. för ja, vilken fantastisk jävla vecka jag hade.
 
det är svårt att beskriva hur bra det är att få komma upp dit, träffa alla fina människor och bara vara. vara sig själv. efter en vecka där uppe känner jag mig tom. helt ärligt. det är så mycket mer än bara ett läger. hur konstigt det än är att säga att "jag är 21 år och ska på läger" så är det i slutändan mycket mer än så. att ha några av sina bästa vänner runt omkring sig 24 timmar om dygnet sätter sina spår. för ja, det här lägret har jag verkligen insett att jag har träffat vänner för livet.
 
jag hade tyvärr ingen kamera med mig. eller jo, min älskade iphone - men den blev snodd i lördags så jag har inte mycket bilder att leverera tyvärr.. en kan jag bjuda på däremot. det här är axel. min Mowgli. en kille jag ibland kan bli så skogstokig på, och efter den här veckan så undrar jag varför. för han är en av mina absolut bästa vänner. en kille som ställer upp i vått och torrt, som utan tvekan skulle döda någon som gjorde mig illa.
 
 
det har snart gått en vecka sen jag skildes åt från alla. några träffas i stan ikväll för lite Catch-up-myskväll. men efter fyra arbetsdagar den här veckan, varav sista slutade halv tio ikväll så ropade min kropp efter sängen. ja, så är det - nu är det tillbaka till verkligheten. tur att jag har lite att se fram emot i höst ändå. men nu är det en dag u taget. morgondagen börjar med zumba, och lite senare på eftermiddagen ska jag hämta min twinnie som bestämt sig för att lämna skåneland och ta sitt pick och pack och flytta till Stockholm. mycket roligt om ni frågar mig. visst, det blir inte som att bo i Notting Hill och Kensington avståndsmässigt, men det är fan så mycket bättre än att ha halva Sverige mellan sig... ELLER ett helt hav. just sayin'.
 
Time for bed,
night peeps <3