ny vecka

ja, helgen är förbi och här sitter jag på käraste café och grill och käkar lunch. Har öppnat idag igen så lite dåsig är man allt. har hur som helst haft en bra helg så det får vara värt några timmars sömn mindre.

hade finaste Emma över i fredags. vi skulle grilla och det skulle bli en lugn kvälls. istället slutade vi både i poolen OCH badkaret efter några Malibu-drinkar och glas vin. så kul var det iallafall, som alltid!
på lördagen var det öppningsdax på fyran (där det för övrigt är bajs-lugnt på lördagar) och efter lunch gick jag över till femman och jobbade klart till sex. jag var inställd på kaos, men vi köttade på förjävla bra så det blev en rolig dag trots allt. pricket över i:et var att jag skypade med twinnie från Lund som för tillfället är i London och hon berättade att hon kommer ta sitt pick och pack och flytta till Sthlm om drygt en månad. hur bra? det gav mig en förjävla bra anledning att korka upp vinflaskan igen!

så ja, lördagen var toppen den med! så efter ca 23 vakna timmar, ett tappert försök att komma in i huset utan nyckel så slutade jag utanför dörren hos min soon-to-be-87-åriga mormor som har extranyckel i nödfall (är inte det här ett nödfall så säg hihi?) stackars kvinna.. åh vad jag skämdes. men med meningen "det här var kul mormor, det här har ju aldrig hänt förut" så fick jag äntligen komma in i stugan min och dra slaggen. värt.


cheer up emo-kid

för någon månad sen berättade min kollega att jag har känslorna utanför kroppen. ju mer jag tänkte på vad hon sagt så insåg jag hur sant det är. hur sant det kan vara ibland. jag har alltid skämtat om att jag är ett emo-kid, men då insåg jag faktiskt att... lite sant är det. lite emotional är jag.
 
jag vet inte varför. kan inte riktigt förklara. mer än att man lär sig mer om sig själv för varje dag. och 6 månader i London har satt sina spår. på ett positivt sätt. för jag inser mer och mer att jag faktiskt utvecklades på ett eller annat sätt där borta, även fast jag inte alltid tyckte det då. jag lärde mig också en hel del om mig själv. vad jag klarar av, vad jag inte klarar av. vem jag är och hur jag kan påverkas av andra. och ja, nåt jag inte kommer ifrån är att jag är emotional. på många sätt och vis.
 

men det behöver inte bara vara negativt eller hur? leenden behövs ju också. och leenden behöver man definitivt ha utanför kroppen. hur ska man annars kunna sprida glädje? så hur emotional jag än kan vara när jag är stressad eller ledsen, så är jag bannemej 150 gånger mer glad när jag är glad. nästan så folk tror att jag är full fast jag inte druckit en droppe... lite så tycker jag man ska jobba. tänk en värld full av folk som ser ut att vara berusade och höga på livet? hur bra?
 

helvetesvecka om du frågar mig

äntligen kan jag sitta och skriva vid mitt skrivbord i rummet. ja för jisses vilket jävla bombnedslag jag har haft här hemma sen jag kom hem i stort sätt. nu har jag fått lite ordning. börjar få åtminstone. får panik snart. vart kommer alla grejer ifrån?
 
 
det känns helt overkligt att jag för en vecka sen satt på bussen hem från en toppen helg i Oskarshamn. det har varit som två olika liv när jag tänker tillbaka på den här veckan som varit. har jobbat upp emot 70 timmar veckan. är så glad att den är över. förmodligen sa kroppen ifrån också med tanke på att jag skulle ha jobbat även idag, men magsårsvarning och toahäng inatt gjorde att jag fick sjukanmäla mig. kändes sjukt dumt men förmodligen värt det i längden. inser vid såna tillfällen att jag måste börja ta hand om mig själv mer, och ett besök hos doktorn inom en snar framtid får nog vara på sin plats.
 
så den här dagen har inte varit den bästa i världshistorien får jag väl lov att säga. men vad gör det om hundra år? har haft riktigt fina dagar ändå trots allt. i fredags var det en efterlängtad och spännande 'odensala-reunion'. klassen som vi gick 1-6 med skulle get together och träffas. vi var inte alltför många men det var riktigt riktigt roligt! igårkväll efter jobbet gick jag över till johan och madde som hade lite folk över. skulle bara säga hej men det slutade med att jag stannade lite längre än så. en riktigt härlig sommarkväll med kubb, trevliga människor och kusinbarnsmys. precis vad jag behövde. så ja, idag har jag mest försökt sova ikapp alla timmar jag missat i veckan. det har inte gått så bra. kan bero på att jag lixom.. inte kan sova så länge. men har försökt vila då, om det är ett bättre ord? nu sitter jag som sagt vid mitt rena och fri-från-saker-skrivbord och tittar ut mot kvällssolen som faktiskt trycker sig fram. om 6 minuter ska jag lägga mig i soffan och vara lite svennebanan och titta på när man firar kronprinsessan. jag är dessutom sjukligt sugen på choklad... är det okej när man har magkatarr? tja.. imorrn är en ny dag i alla fall. en dag som jag faktiskt ser fram emot, riktigt mycket. ännu en ledig dag för övrigt. varsågod för ett sjukt random inlägg. lite så det blir när jag inte har skrivit på ett tag. hi hi.

Jul. 14, 2013

rätt grå dag idag va? tur att man får ha en liten (stor) pälsboll på magen.