älskade farfar

 
igår skulle min farfar, älskade underbara farfar, fyllt år. istället var det 2 månader sen han somnade in. det är fortfarande helt ofattbart om ni frågar mig. kan fortfarande inte riktigt acceptera det på ett sätt. min mysgubbe. hur kan du vara borta? hur kan jag inte få hålla dig i handen mer?
 
jag minns dig så som jag vill minnas. den stora farbrorn, med den runda magen som alltid var snabb i käften att säga något galet och roligt. och det är så jag vill minnas dig. att du alltid slog ihop händerna på ett lite 'farbror frej'-aktigt sätt och kramade om mig när jag var mindre. hur du alltid fick mig att skratta. jag kommer alltid minnas så mycket du gjorde för oss. hur omtänksam du var. jag minns fortfarande hur överlycklig jag var när du byggde kaninburen till min gamle Totte. hur jag ritade en oerhört ful men väl genomförd teckning för att tacka dig. den satt alltid på samma plats på kylskåpet tills den hann bli gul och nästan falla sönder.
 
jag är glad att jag på nåt sätt hann säga hejdå till dig. kommer nog aldrig glömma hur du tittade på mig den sista gången jag träffade dig. hur du höll mig i handen och jag gjorde ett tappert försök att krama din lilla, utmattade kropp. hur jag la min kind emot din och kände dina andetag och hur du log mot mig när jag tittade in i dina gamla ögon. jag visste inte då att det var sista gången jag fick höra din röst, eller se dig le. det kanske var lika bra. men jag är så glad att jag hann få detta ögonblick.
 
du lämnade en oerhört tomhet och saknad när du försvann. min farmor, din kärlek, som varit ditt hjärta i mer än 70 år... 70 år. det är helt galet. jag såg hur en del av henne försvann med dig, men samtidigt kommer hon nu orka fortsätta en stund till. för er båda. du lämnade min pappa och hans käraste syster som kanske inte haft det lättaste året. men trots detta finns det glädje och skratt bland oss. du är en stor del av det. ditt sätt att vara har smittat av sig så otroligt. jag ser min pappa så otroligt mycket i dig farfar. hans galna, tokiga sätt har han fått av dig. helt klart. och han likaså har fört över det till mig och mina syskon. så vacker var du. så vacker kommer jag minnas dig. bilden ovan är en av de finaste bilderna jag har. det är så jag kommer minnas dig farfar. så fin, fridfull, glad och full av värme.
 
jag vill tacka dig för allt. tack för din omtänksamhet, tack för kärleken du gav till oss barnbarn. tack för att du gav mig min pappa. min pappa som jag älskar högst i världen. det är tack vare dig. du var fantastisk, och du är det fortfarande - fast på en bättre plats nu. ta hand om dig till vi ses igen, det tar en stund. men du finns med mig var jag än går. du ligger mig otroligt varmt om hjärtat. tack farfar. <3
 
17 februari 1927
17 december 2013
<3
 
Så har vi vandrat
Du och jag, i kärlek
hand i hand
Så har vi delat varje dag
i våra drömmars land
Vår lycka var vår rikedom
nu har du gått,
min hand är tom
 

just because it's black in the dark, it doesn't means there's no colours

söndag. söndagsångest? nej inte så värst. inte ännu iallafall. är påväg till Haninge för att träffa min favvoasiat. 

helgen har varit bra. och lugn. det började i fredags när jag och mina två bästa tog vårt pack och körde till österby bruk (okej, jag körde.. de andra knäppte varsin burk i hopp om att få lite festkänsla denna fredag) det gick otippat fort att åka dit, och nej jag körde inte olagligt. eller ja, inte hela tiden iallafall. så när vi kom dig väntade en tokmysigt middag med jättegod mat och massa skratt och prat. så mysigt! jag tog med mig blondinen och körde hem sen på kvällen igen, det var så skönt att få sova i sin egen säng. 

lördagen var inte alltför tillfredställande. försökte mig på träning och ett tappert försök att köpa lite ny inredning till mitt rum (ja.. jag har flyttat hem. en lång historia, men jag är hemma på landet igen) för att lysa upp en annars fruktansvärt grå och trist dag. på kvällen lyckades Finke göra mig på gott humör då vi myste lite med tacos och kattkramar. sen åkte vi ner och mötte upp Tim, Fredric och Anna och tog ett pari biljard och lite boooowling!! så otroligt mysigt att hänga med grabsen igen, vi ses alldeles för sällan. 




hej och hå...

... ja här var det dammigt. fyfan det var inte igår jag skrev.
men åter igen har jag fått bloggtorka, en trasig dator och alldeles för lite fritid (känns det som åtminstone).
 
sitter just nu hemma i Odensala, i ett stort och tomt hus. hela familjen. asså verkligen hela familjen är uppe i älskade Lofsdalen och myser. jag är inte bitter... nej inte alls. inte bitter för att jag för en gångs skull insåg att jag måste bete mig vuxet och vara hemma och jobba. (okej jag ska vara ärlig. det var nästan så att jag grät en skvätt när dom åkte imorse... men bara nästan).
 
annars då? tja, halva februari har ju snart gått. what the F? va hände där egentligen. det är nästan så att jag fortfarande har julpynt uppe. faktiskt. helt galet i alla fall. jag har börjat jobba på Arlanda igen. okej lugn nu, jag har inte slutat på Schenker (jag älskar det för övrigt. älskar de fina människorna jag lärt känna) utan jag har bara gått tillbaka till Arlanda som lite extra på helger. jag saknade det faktiskt, alldeles för mycket om jag ska vara ärlig. så imoirrn är det löning nummer ett och jag ljuger ju om jag säger att jag inte är nöjd över att få lite extra pengar.
 
för övrigt har jag cravings efter tatueringar attt jag nästan mår illa om dagarna. planen är att åka dit i helgen och låta de skissa upp mina idéer. för de får jag tyvärr inte ner på papper. jag tränar och står i, försöker komma tillbaka dit jag en gång var. men kanske ska man inte hetsa? då verkar det bara vändas upp och ner som en pannkaka. viktigaste just nu är kanske att jag måste få ihop kosten... ja ni hörde mig. kosten är förjävlig ibland. det räcker kanske med att säga att under den här ensamma kvällen har jag smällt i mig ett stort mål mat (som inte var särskilt gott) lite choklad, kakor, muffins och frukt... ja det här med att jag har varit duktig att inte dricka så mycket på länge kanske inte ger någonting när jag äter godsaker hela tiden. fy skäms jessan, bort med sötsuget!!!
 

två av dem bästa människorna i mitt liv.