det snurrar i min skalle

 
usch känner mig alldeles för otacksam... min värdkvinna (det tar nämligen emot att säga värdmamma, hittar inget bra ord..) och jag satt och pratade häromdagen om nåt. vet inte hur vi kom in på det, men vi kom fram till att jag tycker om müsli iaf. idag på morgonen hade hon ställt fram en kartong med just... japp, müsli. men nötter och frukt i. suck... får nästan dåligt samvete. kanske är jag för otacksam.
 

gooooodmorgon!

hej hopp!
it's a new day.. och solen verkar skina. jag däremot vaknade med världens ryggvärk. älska sängen...
 
hur som helst, det blev ingen night out igår. mina tåg samarbetade inte med mig, så jag valde att stanna hemma istället. jag, felicia och anna hade annars tänkt att sätta oss på en mysig pub och bara hänga lite. så det var tråkigt att jag inte kunde följa med, men samtidigt var det såhär i efterhand väldigt skönt att somna tidigt och vakna nu. de senaste dagarna har bestått av partey, musikal och långa dagar i skolan så sömnen har kommit lite i andra hand om man säger så.
 

här får ni iallafall en mysig bild från gårdagen
 
kan för övrigt meddela att imorgon SKA jag gå till en gym. har valt att lägga träningen åt sidan såhär första veckan, och tror att det kan delvis ha varit ett bra val. det är fortfarande så mycket som händer, så mycket att tänka på osv. men nu har det gått alldeles för lång tid sen jag tog ett löpsteg (trots att vi går extremt mycket här i London). så imorgon ska vi dra ihop några och ta en liten work out på ett av alla dessa gym som finns, wish me luck! har börjat tro att även det kan vara en stor del till varför jag känner mig deppig, exempelvis när jag kommer hem och inte har mina vänner runt mig. när jag tränar så mår jag så extremt bra i kroppen och huvudet, så nu när jag lagt det åt sidan så har endorfinerna gått till vila litegrann också. så hoppas det blir ändring på det till nästa vecka!

what a day

mina vänner. efter 20 härliga år som existerande varelse på denna planet (tror jag ursprungligen är från mars i mitt tidigare liv) kan jag glatt meddela att idag under min härliga frukost här i England, insåg varför cornflakes heter just corn-flakes. man lär sig mer än bara engelska här kan jag meddela! woop woop.
 
dagen började sjuukt tidigt. (kändes som att någon hade slagit mig med ett baseballträ när jag vaknade...) och jag önskar att den timmarna senare hade fortsatt spikrakt uppåt. men neeej... hur ska jag ens kunna förklara den här morgonen? alltså det går inte, tro mig. men låt mig säga såhär.. på två timmar hann jag planka på tåget, spela dum när jag senare skulle komma ut från stationen, toppat upp mitt oystercard - sort of travelcard - med nästan 92 pund (jo hej vilken studentrabatt man fick då..), insett att jag betalat för få zoner, hoppat av tunnelbanan, köpt enkelbiljett, hoppat på tunnelbanan, missat konduktörens meddelande om att stiga av tåget, åkt igenom en "tågtvätt", blivit utskälld av en bitter tågchaufför som saknar lycka i livet, stått mitt ute i ingenstans på en räls utan perrong och sist men inte minst kommit för sent till det lilla "hej-vad-vi-möts-och-åker-till-IKEA-tillsammans"-möte...  vilken tur att det var just Amanda jag mötte upp, tillsammans med hennes trevliga kompisar, som kunde göra min dag mycket bättre!
 
vi har alltså spenderat dagen på IKEA. kära svenska IKEA. har bara varit borta en vecka, men lyrisk blev jag ändå... och stolt. gick runt på IKEA som en stolt, lyrisk liten kyckling. och liiite nöjd jag var efter att ha fått äta köttbullar med potatismos. MUMMA! var på vippen att köpa med mig köttbullar och kanelbullar hem till huset, men gick inte så långt... däremot blev det ett paket knäckebröd. woop! vill ni veta vad jag saknar? efter EN jävla VECKA? frukost. yeah you heard me... jag saknar frukost. jag saknar min havregrynsgröt med hallonsylt, jag saknar knäckebröd med leverpastej, kokt ägg... damn jag saknar yoghurt med müsli!!! you have no idea.. Mrs Richards var dock rätt snäll häromdagen då hon gjorde gröt till mig på morgonen. visserligen kokade hon den med mjölk OCH hällde i kondeserad mjölk som tillbehör... ni kan ju tänka er att det var sött och jag var mätt efteråt??
 
hur som helst så fick jag äntligen (såhär i efterhand så vet jag inte om ordet äntligen passar in faktiskt) komma till Prime Mark, Prime Mart... vafan heter det egentligen?? anyway. så fort jag gick innanför dörrarna så var lyckan total... så mycket kläder, skor och väskor till vääldigt billiga priser. men redan efter en kvart så började istället paniken komma... så mycket MÄNNISKOR. jag orkade inte ens stå i provhyttskön. men det blev lite nödvändiga grejer som en kofta, väska och trosor istället... känner att för tillfället försöker jag tänka lite på enbart saker jag behöver köpa. dock slog jag bort den tanken ganska snabbt när jag påväg tillbaka till tunnelbanan såg ett par skor i skyltfönstret. hmm.. jag får nog tänka om på den här teorin om enbart nödvändiga saker för att jag KAN.INTE.SLUTA.TÄNKA.PÅ.DOM
 
 _______________________________________________________
här skulle jag sätta in en rolig liten bild på min kära vän Amanda, men datorn vill inte samarbeta som vanligt.. hon har en blogg: http://aaepiek.blogg.se/ ... om man nu kan kalla det en blogg, inget att se mina vänner!
#BLOGG-BATTLE
 
 
 
 

Mamma Mia

ja jag säger bara det, Mamma Mia ... vilken musikal! det var grymt att få se den. så rolig, fin och otroligt bra! vilka röster... vilka skådespelare. nej det gör jag gärna om. och äntligen fick jag gå på en musikal!! ... det blir inte sista gången kan jag lova.

jag, Olivia och emelie hade iallafall en sjukt välbehövlig och mysig kväll! trots att jag hade svårt att slappna av så fick man lite annat att tänka på för ett par timmar. tack tjejer för en toppenkväll!


gårdagen

tja som ni fick chansen att veta i förra inlägget så är inte livet alltid en dans på rosor, men jag menar - hur skulle livet se ut om allt alltid var som en dröm? nä lite motgångar måste man ha... så nu ska jag ta tag i det här på riktigt.

men för att höja positiviteten en aning så vill jag berätta lite om gårdagen som var förbannat rolig! det var som sagt welcome party för oss studenter på en klubb här i London. vi slutade skolan halv sju, åkte hem till marita (som för övrigt bor sjukt fint och mysigt.), åt amazing middag & efterrätt à la ollaanP. när klockan började springa iväg tog vi vårt pick och pack och åkte till klubben där det var riktigt mycket folk och vi hade riktigt jävla kul måste jag säga! jag lyckades till och med ta rätt nattbuss hem själv, en klapp på axeln till moi! för att sammanfatta det helt enkelt : en sjukt bra och rolig kväll !

mer bilder kommer


helt oväntat

det här inlägget skulle handla om gårdagen. hur jävla kul det var och hur kuuuuul det var att åka nattbuss hem (NOT). men istället hände något oväntat precis, och nu känns allt upp och ner istället. Mrs Richards ropade in mig till hennes rum precis och bad mig sätta mig ner för hon ville prata om en grej. redan där fick jag ont i magen... hon sa till mig att hon "have get the feeling that I'm not feeling comfortable staying here". jag blev helt ställd, vad ska man svara? men jag sa som det var. jag trivs inte här... och jag kan inte sätta fingret på det alls egentligen. först och främst var det väl vid första anblicken inte alls som jag trodde när jag kom hit. jag bad EF om att få bo i en familj med barn och kanske husdjur, och jag ville INTE bo med en ensam person. och här är jag, living with Mrs Richards. hur som helst, jag valde att inte bry mig nåt om att det men som sagt redan från första dagen har jag varit obekväm i att bo här. men don't get me wrong... Mrs Richards är jättegullig och hon lagar god mat osv. men jag vet inte, nåt är det. och min rumskamrat gör ju inte direkt att jag hoppar av glädje heller. vi är SÅ olika... hon är från Frankrike, ska fylla 19 år. men varför beter hon sig inte som det? vi är på helt olika nivåer i livet och det känns ibland som att jag är MINST fem år äldre än henne, inte ett. men blablabla det var inte det jag skulle prata om.
 
Mrs Richards samtal iaf... out of the blue. hon gillar inte att ha folk är "unhappy". och hon har märkt att nåt är fel osv. tydligen enligt henne är jag depressed... kom igen!! jag är inte deprimerad, jag älskar att vara här. jag älskar att vara i London. jag gillar bara inte att vara hemma... jag förklarade iaf att det inte hade nåt med henne att göra, men jag klarar inte av att bo med Sarah. hon började som vanligt prata om henne som att hon är nåt offerlamm. det gör hon ofta :"så synd om Sarah, blabla". kan bli lite frustrerande ibland. nu efter samtalet känns det skitjobbigt... hon sa  "it's up  to you" ungefär femtioelva gånger. klart jag vet att det är upp till mig!! herregud kvinna... men jag vet inte hur jag ska göra. ska jag byta värdfamilj kan det ju bli ännu sämre, mest av allt vill jag skaffa en lägenhet. jag, olivia, emelie och några till letar faktiskt. det skulle vara guld! då skulle allt vara komplett här borta. men det är så dyrt, det är äckligt jävla dyrt! så ja, Mrs Richards.. "if you want to move, just move.." inte så enkelt kan jag meddela!! goooosh... jag är både arg och ledsen nu. och även fast hon bara menade väl med samtalet, antar jag, så känns det skitkonstigt nu. krispig stämning om man säger så... jag är ledsen också över att inte kunna vara glad här. jag är ledsen över att Mrs Richards inte får träffa the real me, the happy me!
 
frustrationen är total. skulle behöva skrika på något eller någon. vad ska jag göra? någon som vet något, eller har nåt tips om boende och så i London? är tacksam för minsta lilla... förlåt för detta, men allt är inte alltid en dans på rosor om man säger så! annars kan jag nog inte ha det bättre, är påväg till skolan snart och ikväll ska jag, emelie och olivia gå och se Mamma Mia - musikalen. mysfaktor hundraelva typ!!
 
 

PLUGG

jag inser först nu va länge sen det var jag faktiskt pluggade. men nu är det igång igen, bara att försöka få dit hjärnan där den ska... men det är ju svårt ibland när andra saker lockar he he. därför satte jag mig på ett mysigt fik med en kaffe för att fokusera rätt! tror det har gått vägen... NU: off to school!

skolan är igång

och SOM den är det då! redan tredje dagen i skolan, dagarna bara rullar. och jag måste säga att det var svårare än jag trodde... mycket svårare faktiskt! den klassen jag går i heter ADVANCED ENGLISH och vi har insett att det är relativt högt.förhoppningsvis kommer jag in i det mer och mer. det var ju ändå ett tag sen jag läste engelska! klassen känns ändå rätt bra. jag, olivia, emelie och johanna går tillsammans med ett gäng tjejer och en (!) kille. tror han trivs rätt bra bland oss iallafall.
 
vi har hittils alltså bara haft våra engelskaklasser. eller "bara och bara"... inte för att jag läser så mycket mer just nu, men jag funderar fortfarande på det. vår lärare heter Ross, kommer från Australien och påminner lite om Edgar i Aristocats.
 
eller ja, nu när jag tänker efter är han en blandning av dessa två... eller kanske inte alls egentligen? herrejisses, han är trevlig och rolig iallafall och tror att vi har fått en väldigt bra lärare den här terminen!
 
eller ja nu såhär i efterhand så är han nog en blandning av dessa två... eller kanske inte alls egentligen? jisses... han är trevlig och rolig iallafall och tror att vi har fått en väldigt bra lärare för den här terminen.
 
idag är det alltså onsdag, vilket innebär att ikväll är det Welcome Party för oss EF-studenterna. the klacks upp in the roof så att säga! först väntar två lektioner i International Communication... som är en SPIN-class som man kan välja till extra (bortsett från det faktum att jag inte alls har valt denna. valde tre helt andra, och verkar som sagt inte ha fått någon av dom, just my luck aight!) får se om den är toppen eller botten, tummen upp eller ner!
 
HÖR AV MIG SNART IGEN, PUSS
 
 
 
 
 
 
 

mina flygmates <3

stanna här med mig istället!


upptäckter hittils

jag har ju varit här i några dagar, så lite saker har man ju faktiskt insett...
 
Upptäckt nr 1
de måste verkligen börja smörja bromsarna på tågen här borta.
jisses, hade ju praktiskt taget tinitus första resan till skolan.
 
Upptäckt nr 2
det finns en hel del franska människor i vår skola. och ja.. jag bor med en av dom.
men alla verkar riktigt trevliga! ska nog få dom att lära mig ett och annat ord på det där vackra språket (hmm, madde och jullan - jag vet att ni försökte en gång i tiden. tappert av er!)
 
Upptäckt nr 3
jag borde ha köpt ett paraply tidigare... no more to say about that.
 
Upptäckt nr 4
det finns INGA soptunnor på offentiiga platser... gick runt i en kvart på Waterloo Station igår för att hitta någon. tydligen ska man lägga skräpet på marken så kommer någon och tar upp det... schweet.
 
Upptäckt nr 5
de har väääärldens längsta "hej-vad-vi-går-ut-från-tunnelbanan/tåget"-korridorer... känns som att man går en hel station bara där!
 
Upptäckt nr 6
och det här är en farlig sådan... men efter att ha satt min fot på Oxford Street bland annat så kan jag med handen på hjärtat meddela för er där hemma att jag Jessica Karlsson a.k.a Jessan, Myran osv... kommer bli fullkomligt ruinerad efter det här halvåret. ska nog fundera på tanken att översätta mitt CV till engelska.
 
Upptäckt nr 7
min roomie käkar mycket godis
 
 
I'm in heaven... DISNEY!
 
 

en helg i london

 
jisses, har redan gått en hel helg här i kära London. älskar staden redan för övrigt...
 
dålig update, jag vet. men jag ska bli bättre.jag har nämligen inget internet hos min hostfamily (eller värdmormor som jag så vackert kallar henne. meeeen jag lever iallafall mina vänner!
 
här är jag och min sköna roomie som åkte hem till Polen natten till söndag.
sjukt synd att hon inte stannade... till vänster är det Mrs Richards som jag bor hos. Hon är 78 år och jag gissar på att hon kommer från jamaica, med tanke på hennes accent. söt!
 
hur som helst.. helgen har gått i rasande tempo. I fredags var det första dagen i skolan och det var mycket information hit och dit. har träffat helt sjukt mysiga och trevliga tjejer från Sverige, Norge och även lite folk från Frankrike och Schweiz här och där. ni anar inte hur mycket olika nationaliteter det finns här, på ett och samma ställe. när vi får våra klasser blir det förmodligen lite mer prat med folk från hela världens, men just nu trivs jag som fisken i vattnet tillsammans med mina fina skandinaviska tjejer. fredagen bestod av en heeel del information så jag var helt slut i huvudet efter det. vi har även haft lite challenge i skolan i lördags vi fick massa uppgifter på ett papper att göra. vi har dansat framför Buckingham Palace, tryckt in oss 7 tjejer i en röd telefonkiosk, letat fjädrar, ballonger och take away-menyer. efter fyra timmar av minimalt näring- och vätskeintag, några mil (kändes det som) av promenix i benen var vi inte alltför glada och trevliga. men en tredjeplats senare så hade vi godis så att blodsockret kunde höjas en aning! (kan ju meddela att de coola människorna på skolan INTE gjorde denna challenge... de hängde på stan istället hoho)
 
 
 
bilderna kom heeeelt i o-ordning. (är det ens ett ord), och det är förmodligen inte det roligaste inlägget jag kommer skriva, men ville iallafall update you litegrann så ni får veta vad jag hittar på litegrann iallafall. jag ska bli bättre på inläggen, ska fixa internet idag på skolan. lånar min roomies nu, (försöker intala mig själv att jag inte får skrika på små franska flickor så jag tar tio djupa andetag istället... men en vacker dag mina vänner... one day) huuuur som helst, henne ska jag berätta om en annan dag hihi. vill ni se fler bilder gå in på sköna Olivias blogg: http://sweengland.blogg.se !
 
nu ska jag fortsätta att lyssna på "annas bästa" på spotify och tagga inför första skoldagen. WOOP WOOP!

I've arrived

what a day!
 
att säga hejdå var svårare än jag trodde. började med att vakna av panik när jag insåg att pappa skulle åka till jobbet. då började det här med tårarna... sen fortsatte det bara under hela dagen när det var massa fler hejdå. sjukt jobbigt... men så fort jag kom innanför säkerhetskontrollerna kändes det ändå helt okej.
 
träffade två sjukt gulliga och roliga tjejer på flyget. Amandorna.. synd att dom bara skulle vara i London i fem dagar för en mysweekend dårå. väl framme i London lämnade dom av mig så gullig i avgångshallen så hittade jag EF-människorna ganska snabbt. hittils hade det alltså gått som smort! 5 (!) timmar senare, helt utmattad och hungrig som ett djur kom jag till Mrs richards. där bjöd hon på jättegod mat (smakade nästan lika bra som mammas..). det jobbiga är dessvärre att så fort jag kom innanför dörren kände jag bara obehag. jättesöt liten dam med jamaicansk brytning, absolut! och min rumskompis verkar också trevlig men... kemin stämmer inte alls. hon har en annan student som jag förmodligen skulle kunna bli soulmate med, men hon drar på söndag... just my luck! alla tre tyckte iallafall att jag hade jättebrae engelska iallafall... man får väl tacka och bocka för det!
 
jag vet och förstår att det absolut inte är något konstigt att det känns såhär. men såhär i ett halvår... nej jag tror inte jag kommer klara det. har inte ens tillräckligt med utrymme att ha min väska på (än mindre garderobsutrymme). imorgon ska jag få komma till skolan iallafall... vi får hålla tummarna attjag  efter några timmars sömn inte har känslan att vilja gråta lika mycket, woop woop hihi.

imorgon, imorgon

my last day in schweden... what a day!

jag har ägnat dagen till att försöka packa det sista (vet fortfarande inte om jag är riktigt nöjd..) och att träffa massa braiga människor! Anna över grym lunch, och så mötte vi upp Brallan på mysfika - bästa bästa människor. Frasse en sväng med oslagbara kramar. Finke och Jullan kom och jag ville inte att ni skulle gå! fina familjen och släkten kom även över och moffa massa gott... ses i jul lovies! och sist men inte minst, Fruttis och Rindan - kunde inte ha avslutat min kväll bättre! fina fina människor jag har i mitt liv...



jag ska verkligen åka

ja lite den känslan har börjat uppstå inom mig nu. "jag ska verkligen åka"... det är lixom inte bara något snack! nejnej, hej vad jag lyfter från Arlanda på torsdag. woop woop!  
 
sen jag senast skrev har jag iallafall fått en värdfamilj. eller familj och familj... det är en "Mrs Richards". vet tyvärr inte så mycket mer om denna makalösa kvinna som ska få stå ut med mig. har nämligen inte fått tag i henne. (hon har ingen e-mailadress & hon är inte så "mobilkunnig"... hej mormor! :D men det ska nog bli super! har för övrigt köpt lite mysiga presenter till henne också... sssch - don't tell her hihi! förutom det har jag betalat in ena delen av betalningen som ska vara gjord. *klapp på axeln*. nästa ska nog betalas i december någon gång innan jul.
 
de senaste dagarna och veckan har gått åt till att fixa grejer, umgås med människor och säga hejdå. har sagt hejdå till jobbet, hejdå till fina vänner och fixat massor. jag har äntligen börjat packa också (bra jobbat) så nu är jag på gång. mycket blandade känslor just nu, men förhoppningsvis kommer det här bli the time of my life!
 
försöker även fixa med min design, men det går åt helsike... (ja Amanda, på den delen ligger du 1-0 på mig, men tro mig... I'll be back!)
 

två veckor kvar

jajjamen... två veckor kvar idag. it's all about the countdown. herregud! två veckor !! och vad gör jag? sitter och chillar i soffan... näää uppryckning! 
 
okej, det är faktiskt inte det enda jag gjort! kommer för en stund sen hem från jobbet. det blidde ett öppningspass idag, så jag är lagom klar i huvudet. och såklart det är mycket som rör sig i huvudet just nu generellt, halloj... som jag sa - TVÅ VECKOR! det känns jättekonstigt, och faktiskt ganska overkligt. men kul, riktigt kul. 
 
i tisdags var jag på ett informationsmöte i Stockholm. hade ju lite småpanik innan med tanke på mitt lokalsinne och förmåga att hitta. Strandvägen... hallå jag hittar knappt till Hötorget?! hur som helst, med lite hjälp av min supermamma så tog jag mitt pick och pack och hamnade till slut rätt. (efter en soft fika med min kära livvakt och högra hand, the rice-plocker Chang!) hur som helst... det var väl jag och typ 9-10 andra som var på det här mötet. Träffade David som är min såkallade kontaktperson inom EF, och även hans kollega Linda. Mycket trevliga typer! började dock med att jag skulle presentera mig och får som vanligt inte fram mitt namn (fuck my life, hur ska det här gå i London???!) . känner på mig att det kommer vara sjukt många ups and downs med stamningen där borta. speciellt på engelska är det lite knackligt också... men detta är nog sjukt nyttigt! 
 
fick iallafall veta en hel del vettigt på mötet. och jag vet inte vad dom hade för luft eller vad de bjöd på, men efteråt kände jag mig alldeles sprallig och glad. det här är på riktigt, sjukt läskigt men förbannad spännande! nu har jag även fått första utbetalningen på CSN (har aldrig haft så mycket pengar på kontot som jag har just nu haha). så hoppas på att inbetalningsgrejer kommer snart. håller även tummarna på att sista studiepaketet och information om min familj kommer snart... det skulle vara toppen!