min älskade familj

home is where your heart is
 
 

flyttstäd eller plugg?

well, just nu inget av det. vaknade när klockan ringde, snoozade länge länge, tänkte ta mig en lång och mysig frukost - gick upp och tittade ut och... fortfarande pissväder. alltså vad är det här? höstdepressionen är bara runt hörnet nu alltså.. 
 
jag vet inte riktigt vart jag ska börja. plugget hänger över mig as usual. men just nu känns det som att flyttpack, och flyttstäd är lite av det viktigaste. imorgon bär det av, och hur kluven jag än har känt mig så ska det bli sååå skönt att få det gjort. slippa tänka på det, och bara fokusera på andra, viktiga saker. 
 
annars då? tja, jag insåg först igår att jag åkt buss gratis i nästan en vecka nu. glömde lite lätt att mitt busskort gått ut.. ooupsi! well, här nere är människorna väldigt godtrogna och de litar på att folk betalar för sig - vilket gör att man kanske inte alltid är duktig och blippar sitt lilla kort på automaterna på bussarna. jag var så van att gå på i de bakre dörrarna, så när jag åkte buss i Märsta senast jag var hemma så var det nära att det kunde gå riktigt illa. kanske något som SL ska ta efter, MYCKET behändigt system här nere I Götlaborg kan jag meddela. dock verkar människorna istället extremt ivriga på att få gå på, och har inte riktigt tid att vänta på att folk ska gå av. inget plus i kanten där inte! 
 
juste, lycka till på Högskoleprovet alla idag som ska göra det! håller tummarna för att det går finfint!
 
 
började titta på lite gamla bilder igår, och kom in på vår New York-resa förra hösten. 
alltså gooosh vilka cravings jag fick att åka dit igen. åh vilken fantastisk stad. och vilken fin resa tillsammans. lite sånt man får göra när man kollar ut till ett fruktansvärt höstlikt Göteborg - drömma sig tillbaka till diverse resor man faktiskt har fått uppleva! 

  
  

Study session

Fredag. laborationer inställda. Ledig hela dagen. Study-fighting-face ON! 


och ja, karln på datorns skrivbordsbakgrund är väldigt saknad. 

trötter

vilken mysdag vi hade i skolan idag. igår var jag extremt nojjig, och ville helst hoppa över sen här dagen - men det visade sig som sagt bli en finfin torsdag! 

uppgiften vi fått var egentligen att lära varandra (grupparbete) och hålla lektioner om två olika sorters sätt att hantera en sats struktur på. (Okej, ni kan väl läsa klart inlägget innan ni somnar iallafall!) det visade sig bli en ganska givande och rolig lektion. Mycket för att klassen vår är helt underbar, mina älskade mysiga logopeder <3

nu har jag dock precis vaknat. tog en hyperüberkort tupplur, mer kallat powernap, när jag kom hem. får kalla det välbehövligt då jag egentligen faktiskt har rätt svårt att somna på dagarna. hur som helst så ska jag fortsätta plugga lite - är skönt att ha en sak hyffsat "avklarat", dock ligger det två tentor och en presentation på ett fall kvar att göra. Fokusering PÅ!! 

om några timmar ska jag kasta lite boll igen. jisses enda sen jag började spela på riktigt igen (hmm sen typ förra veckan alltså) så har jag haft såååå ont i kroppen. min soon-to-be-88-åriga mormor är nog mjukare i diverse leder än vad jag känner mig just nu. detta medför att jag knappt har orkat visats på gymmet den senaste veckan och helst velat sova så mycket jag kunnat... vilket kanske inte riktigt min tanke var från början he he. hur som helst så får jag försöka ta hand om mig själv och den unga kropp jag fortfarande har - kanske lära mig stretcha? Ingse var är du??? 


Bortsett från ömmande muskler så ångrar jag inte en sekund med beslutet om att börja lira igen. Satan i gatan va roligt det är! 



söndag

sovit som en stock. och måste haft en fin dröm. minns att mina favoritknoddar var med i den. ååh va jag saknar dem. mina älskade kusinbarn. tilde, ted - det är sjukt hur så små människor kan ha sån inverkan på en. lilltjejen fyller ju år snart, och jag vet ännu inte om jag kommer kunna åka hem. tentajäveln som ska pluggas till sätter lite stopp... 
 
 
mina sötnosar
 
apropå tentan så har jag fått reda på att jag klarat min Anatomi-tenta! shoho, det var ju en lättnad som la sig helt klart. dock ska jag vara ärlig att jag har hunnit "glömma" att vara orolig över den, så det här var ju bara en trevlig bonus! oron ligger istället inför nästa projekt. eller ja DE nästa projektEN. två tentor inom en snar framtid, och två.. relativt korta iåförsig.. muntliga uppgifter. YOLO va roligt jag har det! ska försöka sätta mig lite med det nu en stund, men sen är det dags att börja tagga till match... yepp you heard me! GAMEDAY idag mot RIK. det är en mening jag aldrig kunnat tro att jag skulle säga haha. men nu kör vi, ända in i kaklet! wooohoo
 
 

helgen som var

 
 
 
 
några bilder från helgen iallafall. ganska kasst att jag fortfarande inte lyckats få rumpan ur och fixa min "salt-innanför-linsen-kamera", prioriteringarna är alltså helt andra. då är det tur att jag har fina vänner som vill dela med sig utav sina bilder istället. well, det skulle man kunna kalla en liten parantes i detta. jag skulle ju faktiskt försöka berätta lite om helgen som var (och det är redan fredag imorgon igen. jisses). 
 
fick ju som sagt vara hemma torsdagkväll och heeela fredagen då jag enbart använde den från att träffa en hel bunt med fina och betydelsefulla människor! allt från jennifer som gjorde mig fin i håret, till humle och dumle som var övertaggade för beer pong-turnering. eller toksaknade vänner som mysfikade och värmde upp mina uppsala-nerver lite till släktmys och även tacofredag med världens bästa anniiii. och då har jag inte ens nämnt allt. det var en heeeelt tokfin fredag och jag toksomnade i min säng på landet med ett leende. föööööör dam dam dam... på lördagen var det dags för en heldag i Uppsala med mina käraste soon-to-be-logopedvänner. excited as hell! började dock lite småfisigt när jag insåg (för hundraelfte gången i mitt liv) att uppsala inte är en bra stad att köra bil och parkera i. men men, det löste sig fint ändå (inte den roligaste utgiften, men vafan.. yolo). dagen var iallafall inspirerande och lärorik (kanske något hetsig med tanke på att de låg efter i schemat) men helt klart värd, och mycket bra ordnad. föreläsningar som både handlade om "innanför och utanför boxen" så att säga. 
 
på kvällen var det time for sittning. var jag excited innan så kan jag inte ens beskriva hur spänd jag var inför detta! finsittning i Uppsala - helloooo va nice! och det blev det, minst sagt. trerätters, alla möjliga sånger, studentfeeling och spex. KUL med stort K. och sen var det efterfest då resten av Uppsalas studenter fick släppas in bland logopedpeepsen. sweet! kul var det minst sagt, och glada var vi att vi tog chansen och åkte på detta! nästa år tar vi Lund med storm. 
 
söndagen var rätt grå och seg. men vi hann med ett årsmöte och en brunch. ska jag vara ärlig så var väl brunchen det som lockade mest. men med tanke på att jag aldrig varit på någon form av årsmöte så var det rätt .. trevligt att vara med om det också! resten av dagen blev lugn, och jag somnade återigen i min säng hemma på landet. denna gången med kapitlet "Pragmatik" uppslaget. japp, så rolig är kursen vi läser nu. heja mig. 

tillbaka i Götet

har haft en underbart mysig och rolig helg. fick chansen både att vara lite hemma, men även att få vara i älskade Uppsala tillsammans med en hel drös logopedstudenter från hela Sverige. fick även prova på Uppsalas studentliv lite, vilket är något som en alltid velat göra. berättar mer om helgen sen, när jag kanske fått lite bilder av Ida också. 
 
well, nu är jag tillbaka igen. I Göteborg. Har alldeles för mycket plugg för mitt eget bästa, och jag vet själv inte riktigt vart jag ska börja. det här är en av nackdelarna med att bo så långt hemifrån. när jag väl är hemma vill jag göra så mycket. jag vill träffa vänner, umgås med min familj och släkt, träna på mitt gamla gym, träffa mina gamla jobbarkompisar... etc etc, listan kan göras LÅNG. men mitt i alltihop så finns det någon inom mig som säger att jag måste plugga. gör jag det? nej, jag väljer dessvärre att andra saker känns mer "viktiga" och jag väger upp att umgås med människor jag annars aldrig träffar med tanke på att jag bor i Göteborg. inte helt lätt. i söndags försökte jag ta mitt förnuft till fånga och stanna hemma hela dagen, försöka leva på tidigare dagar på helgen som jag faktiskt hade njutit av mina vänners närhet. likförbanna gick jag runt och var stressad över saker jag ville göra, och saker jag borde göra. det slutade med att jag inte riktigt fick det jag borde gjort. 
 
nu sitter jag här och det är tänkte att jag nu ska spendera hela min eftermiddag med att plugga. försöka komma ikapp det jag känner att jag kankse ligger lite "efter" om man nu kan kalla det så. jag blir så taggad när jag tänker på vad det är jag gör egentligen. jag studerar för att gå en utbildning. i det jag förhoppningsvis kommer vilja jobba med hela livet. det känns ju helt fantastiskt när man tänker efter, och jag funderar på att sätta upp en "inspo"-vägg för att kunna motivera mig själv till både plugg och allt därtill. det får nog bli nästa mission. 
 
 
 

snart helgdax

tja, jag har hört att när man slutar leta efter något så kommer det till en direkt. well, det är då rakt inte någon myt. jag hade bestämt mig för att lägga det "aktiva lägenhetsletandet" lite på is, för att det tog för mycket energi som jag egentligen behöver till annat. dessutom trivs jag himla bra, och nu har jag även bestämt mig för att lira lite boll den här säsongen (där jag bor nu gör detta liiiite enklare). SÅ glad som en lärka över gårdagen så skulle jag precis somna, så får jag ett meddelande. om en lägenhet. nära stan. i ett halvår. suck. vill bara bli glad av nyheten, men just precis vid det tillfället kändes det jobbigt. och ännu jobbigare att killen i fråga (som verkar ha någon slags föreniing som hjälper folk med boende här i göteborg) måste få denna lägenhet uthyren NU, och vill veta om jag ville ha den ungefär kl 23.22 igårkväll. så, smart-ass-bäst-på-att-planera-tid-och-stressa-upp-sig-jessan drar igång och måste åka och kolla på den idag. på lunchen. gah, kommer aldrig hinna. vill bara att den här dagen ska ta slut, så jag får sitta hemma i vår soffa i Odensala. 
 
well, vi får väl se hur detta slutar. (och självklart tycker jag egentligen att det är superkul att få lite respons. dock blev det lite ... out of the blue, när jag inte var beredd på det). kanske helt enkelt får ta och sluta upp med att leta efter en karl också.. ;) haha!
 
och hörrni, nu är det fanimej höst... eller iaf här nere i Götet. Hur är det för er där hemma? 
Jag skulle inte alls tacka nej till att gå tillbaka ett par månader, till ett stekande varmt Åhus.
 
 

bra svenska

... ja apropå kursen i lingvistik då jag frågat mig själv mer än en gång "hur jag lyckats få ett betyg i svenska", så frågar jag mig detta återigen. batch? ja, jag menade såklart badge i förra inlägget. min badge på Arlanda. batch? gosh jag har jobbat alldeles för länge på Schenker. #shitvapin

ligger i sängen, ganska så rejält slutkörd. har varit på handbollsträning. (nej, jag kunde inte hålla mig borta). dock valde jag helt fel träning att börja igen - tränaren var inte glad övet seriepremiären i söndags = straffys. tackar så mycket, där åkte jag med på ett bananskal också, jajjemen. men äsch, får väl helt enkelt bara tacka och ta emot! 

imorgon är det dags att flyga hem. dagarna bara springer iväg, vilket även verkar märkas i skolan. vi har helt plötsligt flera kurser parallellt, vilket jag insåg typ ... för en halvtimme sen att det kommer innebära jävligt mycket jobb. Yolo! men ska försöka njuta av en helg hemma OCH i Uppsala! Wiiie, och då ska vi få träffa Miranda igen... hur bra?? 



Självdisciplin var är du?

idag har allt annat varit roligare än att plugga. jajjemen, jag har i stort sätt förberett hela veckans matlådor och mellanmål. jag har städat. jag har diskat. jag har kollat lägenheter. det var nästan så att det även var roligare att göra om sitt "batch-prov" för Arlanda flygplats. men bara nästan. som ni förstår har jag alltså inte pluggat som planerat. 

usch, HUR kan det vara så svårt att plugga? är det för att man måste? kanske får jag lov att lägga upp det lite bättre, så att jag lutar hjärnan om att det istället är "kul" att dra igång med semantik och fonologi. well well, det är ju alltid trevligt att få nödvändiga saker gjorda iallafall. har tillochmed ringt min kära chef idag (därav måstet att göra batch-provet för att min tydligen gått ut. ouupsi..) och ska få rumpan ur att kolla runt på lite extrajobb här nere. 

i helgen blir det logopedstudentdagarna i Uppsala. Ska bli SÅ kul! och ska bli skoj att se lite studentlivet i älskade Uppsala, OCH att få komma hem också förstås! <3 

Numera får Uppsala mig att tänka på denna brutta. Min wifey. vilket också iåförsig är en konstig tanke - Elina i Uppsala... what? men helt fantastiskt om du frågar mig. och längtar dessutom ihjäl mig efter henne! 




ULLERED

tja, ni har säkerligen inte missat att jag spenderat mestadels av min söndag på Gekås Ullared! YOLO! ääääntligen fick jag faktiskt ta mig dit. åkte dit med min kära klasskompis Lovisa och hennes kille Johan. det blidde en riktig söndagsmysutflykt. vädret var kick-ass. Lovisa hade bunkrat upp med frukost och bullar, och jag bidrog med lite muffins (dock bakade av Espresso House... jag har ingen ugn. skyller på det!) så mysfaktor 110 startade redan i bilen påväg dit. Vi kom dit redan vid 9-tiden, så vi var i ganska bra tid helt klart. efter 3 timmar var vi färdiga (och då skulle resten av befolkningen börja... korkade jävlar) Åh va kul det var att äntligen få komma dit! Önskar dock att jag inte var student för en stund, eller att jag faktiskt hade haft en lägenhet att inreda. det hade varit guld. men jag fick med mig hem en hel del nödvändigheter, så nöjd är jag! 


hur fint påslakan? 

resten av dagen har jag tvättat, städat och lagat mat. hann även med att kolla på Wasaiternas seriepremiär. (Samma lag som jag var och tränade med). Att det kliar i fingrarna på mig är att milt förklara det... vi får se hur det artar sig! 

vill också tacka mina älskade föräldrar för en fin helg. SÅ mysigt att dom varit på besök. tyvärr missade jag dom idag, men vi ses på torsdag igen. men världens bästa människor är dom. och att dessa peeps står ut med mig är ju ett under.. hihi. kan inte nog förklara min tacksamhet what so ever! MASSA KÄRLEK <3 

tyvärr fastnade vi kanske inte alltför bra på bild. tihi.




YOLO

det är ganska mysigt att bo i ett bostadsområde. sensommarkvällar som innebär att det luktar grillat i större delen av området. och en torsdag som denna, då jag traskar från bussen hem, och det doftar nästan oförskämt gott av pannkakor hela vägen. själv gick jag hem, gjorde mig en matlåda till imorgon i form av lax och annat gott - och till middag blev det en omelett av lite left overs. flashigt inte sant? jag provade mig dessutom på en "efterrätt" som jag tidigare slängt ihop. (Läs; ställde in en burk med vaniljkvarg i frysen dagen innan) well, låt oss säga att det var kanske inte riktigt så lättätligt som jag till en början trodde att det skulle vara! 
 
har haft en riktigt härlig vecka (efter en för övrigt tokfin helg) vi har börjat med en ny kurs i skolan. i lingvistik.. jag tänkte att "ja va spännande att äntligen börja med något.. relevant!" ... låt mig inflika att föreläsningarna inte riktigt har tagit mig med storm ännu... well well, den som väntar på något gott! igår hade vi även en mysförmiddag hos en av tjejerna i klassen, där vi försökte köra lite klädbyte och mysbrunch. jag kan väl inte säga att jag bidrog till något klädBYTE direkt. men Lotta blev iaf av med en tröja pga mig.. och det var tokmysigt att bara hänga lite med några av mina fina klasskompisar. och lika mysigt blev det på kvällen då jag fick med mig Mia och Anna för att kolla lite elitseriehandboll. inte vilken match som helst... nejnej; bästa Virre och hans Guif kom på besök för att möta RIK! dock slutade matchen till hemmalagets favör. men jag och mina tjejer (som även dom är gamla handbollsspelare) var iaf i extas över att få se lite handboll.
 
                                                           
 
 idag har jag för övrigt kollat på en lägenhet. typ vid Kapellplatsen. guldläge, återigen. (jag verkar lyckas hitta det här med guldläge... dock kommer jag inte så mycket längre.) en kille vars storasyster som TYP har bott utomlands i flera år ville hyra ut den. jättetrevlig kille, och tokfin lägenhet. jag blev kär. (i lägenheten, inte i snubben... #shitvapin). MEN there's always a catch. han ska bara hyra ut den en månad... i december. vilket innebär att just den månaden kommer jag förmodligen hänga hemma i M-town en hel del då det faktiskt vankas jullov och diverse andra mysiga firanden. well, too bad. det är bara att leta vidare helt enkelt. in the meantime så hänger jag ute i goa Kärra i mitt lilla krypin. (eller lilla och lilla... rätt stort ändå faktiskt) 
 
idag är det för övrigt typ fredag. imorrn är jag ledig, och då ska jag få träffa mina älskade föräldrar igen. och även Sonja och Lasse. det ska bli tokmysigt, och även herrskapet där hemma verkar exalterade as hell!
see you soon then.. <3
 
My folks and I, in London. nästan två år sen.