så blandade känslor jag har inom mig just nu


rubriken säger allt. ibland vill jag bara ta fram min gamla bubbla och stänga in mig.

blue monday

today was the day. dagen jag har fruktat i hela mitt liv. dagen då jag hade gick ut från toaletten med papper under skorna. mm, den ni... det var ju iårförsig tur att klockan var sisådär tjugo i nio och skolan var ganska tom. en lärare skrattade dock åt mig när jag insåg mitt misstag. tänk så roligt man kan ha åt andra hihi!

apropå lärare så hade vi vår nya lärare idag. kan faktiskt inte riktigt kommentera om hur hon är ännu, det får komma lite senare. men hon verkar jättegullig och det är ju ett plus iallafall. vi har för övrigt fått ett nytt schema också, HEEELT annorlunda mot de andra veckorna. går fler tidiga dagar nu. skönt men ändå inte. känns som att det kommer bli svårare att träffa på allt annat folk utanför klassen nu.. men det blir säkert bra på nåt sätt ändå. hur som helst så hade vi 2 timmars håltimme idag så jag och Ollan tog vårt pick och pack och drog till gymmet. jag sprang som vanligt, men det var ganska tungt i benen idag. förstår inte riktigt varför.. men jag tog mig igenom det iallafall, och lite styrka på det så var man som ny igen. eller tja... det beror på hur man ser det. slumrade till flera gånger på Ilab-lektionen sen (kan ju meddela att det är en lektion där man sitter framför datorn och gör eget arbete.. tja, så trött var jag). det kändes konstigt att få sluta efter den lektionen för vanligtvis har vi flera lektioner efter, men jag kan ju inte klaga. det var faktiskt ganska skönt. då åkte jag och sambo hem för att göra lite nytta, nämligen att storhandla lite. älskar att bo i lägenhet, handla sina egna saker och så.. men är trött på att ständigt ha den här oron för pengar i huvudet. usch... ekonomiskt oberoende? JATACK!
 
min kväll blev ännu mera toppen sen när jag blev medbjuden av A.Piekert för att äta lite sushi. det var Blue Monday på Yo Sushi, vilket innebär att alla tallrikar på bandet kostade lika mycket (jaa jag fick äntligen prova sånt där "rulla-band-ta-vad-du-vill-ha-sushi) . jag som inte är så experienced med sushi fick bara en positiv överraskning, för jävlar i min låda va gott det var! jättefräsch ställe, jättetrevlig personal och toppen middagsällskap. min måndagkväll kunde inte bli så mycket bättre !
 


happy girl during her first Blue Monday!! but defenitly not the last... hi hi.

pics

lite bilder från min och sambos night out in China Town yesterday.

Bramham Gardens går icke säkra med oss i farten...
 

till min vän

jag tänkte tillägna det här inlägget till en fin vän (så att han kanske läser min blogg lite oftare..) ni vet att man brukar säga saker som att "man inser vad man saknar när det är borta". det är först nu när jag har landat och det har gått några veckor som jag kan känna det. i början var det så mycket som hände att jag knappt hann tänka. men som sagt, det finns vissa personer som jag verkligen saknar. och fanimej Rindan, du är en av dom!

fick en trevlig överraskning när jag fick ett samtal från min käre vän Rasmus Rindstål imorse. wohooo... bra start på dagen skulle man kunna uttrycka det! har inte träffat, sett eller knappt pratat med honom på 5-6 veckor, så det gjorde min morgon kan jag meddela. pratade i flera timmar om allt och ingenting.. låter som att jag får komma hem och styra upp lite saker assåååå. om inte annat så måste jag ändå komma hem snart, för måste få en sån där björnkraam av razziie! det är ganska uppenbart att man inser vilka som verkligen betyder nåt när man är borta. just sayin'

"Jessica, jag loooovar att komma till London!"
 ja men gööööör det då brysh! vi skulle regera här borta.... BIG TIME!

(tjejen i mitten ligger mig ganska varmt om hjärtat också faktiskt... hihi) 



He's got the look
(och han gillar sin skjorta också)

lördagsmys

det blev en lördagkväll hemma i lägenheten. tog mig som sagt ut idag och strosade runt lite på Oxford Street. (okej, det vanliga... Top Shop. punkt. där kan man vara i en evighet) men gick även i lite andra affärer. hittade två möjliga grejer att ha på mig denna kväll, så jag köpte båda två. när jag sen insåg att jag hade köpt nytt tunnelbanekort några timmar innan så var det inte så kul att kolla på kontot hehe. men som sagt - har ju inte unnat mig så mycket shopping här ännu så såna smällar får man ta hoho. meeeeeen det jag skulle komma till var att jag var påväg hem till emelie och stephanie som har flyttat in i en lägenhet tillsammans. men det blev inte så. istället hamnade jag under täcket, fryssen och illamående. resten av kvällen har jag ångrat mig var tionde minut och tänkt "jag skulle ha åkt", men efter många om och men så insåg jag att det var lika bra att jag var hemma när jag inte var på topp. jag vet hur jag blir annars. det får helt enkelt bli en annan dag!
 
tänkte berätta lite information som har kommit fram den senaste veckan. först och främst kan jag meddela att provet gick bra och jag kommer få flytta upp en klass. tror större delen av klassen kommer få göra det, och tanken var förmodligen att vår Boss (Rosssyyy) skulle följa med oss. men NEJ... han släpper bomben om att han ska flytta till Sydney och bli lärare där istället. men SKÄRP DIG! när jag trots allt insåg att han faktiskt skulle flytta så tänkte jag att okej "det blir väl efter jul, jag hinner avklimatisera (är det ett riktigt ord eller hittade jag just på det?) mig" - fel av mig IGEN... Ross tackade för sig igår på sista lektionen. wtf.. blev faktskt lite deppig. vi alla är rätt eniga om att han är en av de bästa lärarna på skolan + att man har fått bra kontakt med honom. det är som att han har känt oss i flera år, kan oss typ utan och innan... han sa också att han aldrig har haft en klass som han kan vara sig själv med innan våran. fan.. nu ska jag försöka bonda med någon annan lärare. (som för övrigt är en tjej... kanske är tur att 97% av vår klass är just tjejer). SÅ mina vänner... DÄR kom den dåliga nyheten. minns att jag skrev för nån vecka sen att jag har haft så tur med lärare och att "turen vänder nog nästa termin" .... hmmm verkar som att Santa Claus är tidig iår... (nej men oj va negativ jag är, bruden kanske är riktigt jävla bra.... men jag saknar Ross redan. jävla australienare till karl !!! pull yourself together... stanna i London!) ... inte för att jag hade bangat på att få bo i Sydney... åter igen, hur kunde jag välja en sån regnig och osolig stad?
 
apropå regnig och osolig stad så var det faktiskt ganska fint väder idag. om man bortser från det faktum att det var svinkallt... (men tror ni i Sverige har det liiite värre... inte alls skadeglad). hade faktiskt med mig kameran ut för att jag skulle ta lite fina höstbilder. MEN jag glömde det faktum att jag behövde ta upp kameran ur väskan för att det skulle kunna bli några bilder. såååå..  TOMT på bilder var det här. känner dock för att bjuda på lite trevliga pics på mig och min twin. ibland undrar jag om vi har fått två halvor av samma hjärna. så lika kan vi tänka ibland. men jag gillar det. jag gillar henne. (ps. hon ser inte sådär läskig ut i verkligheten... faktiskt).
 


what a night

det jobbiga med att sluta halv sju varje fredag är att det blir en aniiiing stressigt om man ska hitta på nåt på kvällen. hur som helst så löste det sig ganska bra igår trots allt. jag lagade en kick-ass-middag till mig själv och hade lite egentid. mycket mysigt faktiskt. till slut kom även två stökiga småflickor inramlandes genom dörren och en av dom bestämde sig då att följa med mig to the partey. den äldre av damerna pettersson lämnade vi nerbäddad i sängen innan vi gick.
 

 
det blev en jävligt kul kväll. som alltid med dessa människor!
har fått sova i några timmar, och försökt gjort lite nytta nu på morgonen... (just fan, måste hänga tvätt). tänkte snart dra mig in mot stan för att kolla runt lite i affärer. ja i tisdags efter provet så unnade jag mig som sagt en klänning.. (har lärt mig av Ross att man ska belöna sig själv när man nått ett mål eller fullföljt någonting). så omedvetet gjorde jag nog det! ska försöka få tag på Ollan och hennes kära mor för att möta upp dom också.

hoppas ni får en bra helg allihopa!

DET ÄR FEEZZZT



HAPPY HALLOWEEEN MY LOVIIIEES !!

heeeeeeeeeeeeeeeeej

 
men tjeeenare på er !
jisses vad dålig jag varit på att uppdatera ! men jag har ju lite annat att göra här.. ibland. dessutom är min älskade Sony Vaio lite... tja, let's just leave it there. Sony Vaio...
 
huuuur som helst! det är fredag redan. helt sjukt. under dessa dagar jag har varit tyst så har vi hunnit fått finbesök. Olivias mamma är i vår kära stad för att hälsa på sin dotter och hennes otroligt underbara sambo! (a.k.a .. ME) i onsdags när hon kom bjöd hon på hejdundrande middag. TACK EVA, DU ANAR INTE HUR TACKSAM JAG ÄR!! känns som jag fortfarande är mätt efter den middagen... jag säger bara italienskt.. MUMMA! (visserligen var min "hej-vad-jag-är-allergisk-mot-gluten"-sida av mig inte så glad på mig efteråt, men vafan ... ibland måste man få unna sig!!)
 
 
skriver mer imorgon. eller i helgen. eller nån dag. ikväll är det halloweenfest som gäller. hej och hå. jag och min nya klänning ska ut och klubba! (det har varit varmt heeeela veckan... just den här kvällen är det SVINKALLT!) 
 
ha det så jävla bra hörrni !
smell ya lateeeer
 
 

done with the test

jag och Ollan har infört nån ny cool grej... nämligen att gå till tåget med lurarna i öronen och lyssna på musik. bredvid varandra, sida vid sida, inte prata med varandra, vara tysta. Ni anar inte hur kooola vi är assoow...

hur som helst, vi har precis gjort det här engelska-testet jag pratat om. måste säga att det är grymt skönt att få bort från axlarna.. har varit jättenervös inför det, men det gick bra. tror jag. känns det som. det var inte så svårt som jag trodde. nu har jag bara en uppgift att skriva klart ikväll så är jag nog ganska klar med läxor den här veckan (om inte Rossy ger oss nåt nästa lektion). jag hade ju även sagt till mig själv att jag skulle unna mig en brownie from konditoriet vi går förbi varje dag... dock moffade jag både choklad och ost&kex igårkväll (skyllde på att det behövdes gott till plugget... vilket iåförsig är sant hihi) så jag mådde illa. därför är jag inte alltför sugen på gott idag.. men vi får väl se hur dagen artar sig. blodsockret brukar vara nere på noll efter en dag i den här skolan!


todays outfit

... tss fuck no! sekunderna senare jag tog dessa bilder tappade jag älskade Phonen mitt på gatan med skärmen neråt. CONGRATZ MYRISH! kan meddela att hela mitt "fula-ord-förråd" på svenska flög ur min mun.


lite måndagsbabbel

jag sitter nu på ett supermysigt café i mitt neighbourhood. har ätit en ciabatta till frukost (vilket jag kommer få ångra vid ett senare tillfälle, men det gick inte att motstå... tomat och mozzarella) och har suttit sen kl 9 med lite plugg. är färdig med bokrecensionen så nu håller jag på med en beskrivande text om en bild. jag klagar inte, jag älskar det, men det vore mycket lättare om jag fick skriva på svenska... just sayin'. imorgon är det dock någon slags "kursprov" om man kan kalla det det. är innerst inne skitnervös, för jag är så grymt osäker på allt vad grammatik heter. men jag får kötta lite grammar and vocabulary idag så får det går som det går imorgon helt enkelt. (dock vägrar jag att bli nerflyttad en klass... eller nåt)
 
igår var jag, olivia, amanda och hanna - en gullig tjej från tyskland- på bio och såg Taken 2. den var faktiskt riktigt bra! har hört från flera håll och kanter att "den är dålig" och blablabla. visst, ettan är förmodligen bättre. (men så är det väl alltid med filmer?), men jag gillade den här faktiskt. och Liam Neeson gör ju rollen så sjukt bra! när vi kom hem var det "beauty saloon" in our apartment. Emelie färgade Olivias hår och det blev riktigt riktigt fint måste jag säga!
 

dessa affischer är ÖVERALLT i tunnelbanan! vi blir lika arga varje gång, för vi vill så gärna se!!
fattiga studenter som vi är så är det inte så lätt, men vi får se om vi hittar några billigare biljetter.
skulle vara sjukt jävla coolt iallafall!


det var ett toppen avslut på en lugn och skön helg iallafall. idag är det måndag igen och skolan väntar om några timmar. fick avstå träningen idag för att jag kände att jag måste komma lite i fas med läxor och grejs. men imorrn kör vi igen. kan behövas efter den här helgen - har moffat både det ena och det andra. eller vad säger ni om macarons, "citrontarte-smoosh" (ett annat ord för en misslyckad tarte), popcorn och lite choklad har jag nog fått i mig också skulle jag tro! men man ska ju unna sig lite också på samma gång, eller hur?
 
juste, hörde att våra Skånela-herrar äntligen fick spela sin första elitseriematch i våran kära borg. GRATTIS till vinsten också killar, jag hejade faktiskt härifrån. hoppas ni kände det! för att avsluta det här inlägget så vill jag då lägga till en bild på en av mina bästaste killar där hemifrån, nån som kommer bli en stooor idol för många (större än han redan är) inom kort. lita på mig!
 

turist i London

har precis skypat med mina fina tjejer hemma i Sverige (okej hälften av dom sov, men det var kul med dom som tittade förbi hihi) och åh va glad jag blev av det!

vad har vi annars gjort idag? tråkigt nog måste jag säga att vi pluggade hela förmiddagen (efter att jag haft en superbra start på morgonen med Skype à la frasse&bella wiiiho). men vi var duktiga och åkte sen in till stan för att vandra lite. ollie hittade lite olika saker hon behövde och jag bara var med som råd. vi mötte sen upp emelie, köpte lite macarons och åkte sen vidare hem. jag och Olivia har nu haft filmmys då vi kollade på 21 Jump Street. med han... chansning tatum! förjävla snygg den där karln ....

försöker lägga upp alla bilderna men det går inte så bra vad de försöker visa är iaf att vi varit på typ världens största leksaksaffär, Hamleys. typ 5 våningar - hade jag varit liten 6-årig tjej där inne hade jag svimmat!! vi var även på en jättemysig butik fullt med julgrejer (fick ont i magen av att tänka på det, längtar som tusan!) sen köpte vi macarons och gick förbi hotellet från filmen Notting Hill - the ritz! höjdpunkten var nästan när jag och Olivia går på gator med affärer vi bara kan drömma om att vara stammiskunder på, och Olivia tar upp mobilen när emelie ringer och svarar "shoo bree" ... Woopa!


FRIDAY FRIDAY

 
det är inte varje helg jag sitter en fredag klockan 01.00 och pluggar. faktum är att vi alla tre var flitiga nog och gjorde det igårkväll. dagen hade dock varit väldigt lång (som vanligt på fredagar. slutar halv sju... tack som fan EF!). the lecture på morgonen var det inte Daisy som höll i, utan istället kom min kära international communication-lärare fram (han verkar för övrigt speedad på nåt hela tiden... väldigt trevlig dock) och höll i dagens fredagsföreläsning. den handlade om skillnader mellan brittisk och amerikansk engelska typ. JISSES va tydligt det var hur amerikanska vi pratar egentligen... men efter den här terminen kanske jag har fått sån där bräkig, sockersöt brittiska? det återstår att se...

hur som helst så åkte vi hem efter skolan, gjorde amazing mat i form av Tapas-mys. och hade sen lite bakstund efteråt. traditionellt fredagsmys med andra ord !

igår innan skolan var min kära sambo lite osocial när hon skypade med någon hockeypojke från Oskarshamn, så jag tog saken (kameran) i egna händer och flippade ut lite. så tja, som ni alla förstår så slutar det inte alltid klockers när jag tar tag i saker! woop woop
 

FREDAGSMYS!


 

hejSAN Frasse och Bella !

... bättre start på dagen är svår att få!


en månad away from you guys

är instängd i en liten lägenhet med en flippad tjej från Oskarshamn och en göteborgare iklädd endast handduk. inte lätt att vara mig ibland mina vänner... jag är såklart den mest normala här - som alltid!
 
igår hade jag iallafall varit här i fyra veckor... tänkte skriva en månad, men det är ju liiite fel. felfelfel. iallafall om man ser till datumet. men tiden har gått så fort, samtidigt som det känns som att jag varit här i flera månader redan. lite dubbelmoral på den skulle jag vilja kalla det. lite svårt att förklara, men som jag sa till er redan innan jag åkte. "jag är hemma innan ni vet ordet av". även fast jag under de senaste dagarna här verkligen har börjat sakna vissa av er där hemma så vill jag inte ens tänka tanken på att lämna allt här borta.
 
 
så en månad mina vänner... (förlåt, rättelse... fyra veckor var det ju) men vad har jag kommit fram till hittils?
 
- tja... att bo i London är inte optimalt för varken huden eller håret. you have no idea.. men min hud har förvandlats till en nybliven tonårings och mitt hår ser ut som ett skatbo.
 
- man bör inte åka tunnelbana i rusningstrafik... men så gör jag det ändå ;.;:P:pp;PPp
 
- jag måste bli lite kärleksfull och säga att jag har så underbara vänner, och det känns verkligen inte som att vi har känt varandra i bara fyra veckor.
 
- enda sättet att spara pengar i den här staden är att glömma plånboken hemma
 
- jag har fortfarande inte shoppat speciellt mycket, och det värker i mitt shoppinghjärta varje gång jag tänker på Oxford Street och allt var det innebär...
 
- trots att det gav mig större utgifter är bästa beslutet hittils att flytta till en lägenhet med OllieP
 
- jag har nog haft turen att få några av de bästa lärarna i mina kurser... skulle väl vara typiskt om det vänder till nästa termin
 
- jag skulle behöva plugga på även den svenska grammatiken lite för att förstå vad Ross the Boss säger om allt med modal verbs, future condition och allt vad det innebär.. blablabla
 
- jag har slutat ta med mitt paraply, börjar bli immun mot regnet (om det inte kommer ett oväntat skyfall förstås)
 
- min vän Amanda får napp vart hon än går... dock är det inte dom fiskarna hon vill ha iåförsig. men ändå... YOU GO GIRLFRIEND!
 
- Ännu en gång är jag omgiven av folk som kan sjunga, och här står jag.... tondöv som vanligt !
 
- man ska inte vara i cafeterian i skolan när man får rast... då är frågan - när ska man vara där då?
 
lite flippad sammanfattning utan någon mening. lite som vanligt när jag skriver. men en månad har snart gått och jag är glad, ångrar inte en sekund att jag kom hit. som jag sa tidigare så börjar saknaden efter vissa komma ganska starkt nu, men jag vet att tiden rullar på som vanligt där hemma för er också så det känns ändå bra.
 
idag är det fredag, vilket innebär lecture - föreläsning - och dagen till ära ska vi lyssna på en Daisy. låter som Kalle Ankas tjej, men vafan.. ska bli spännande att höra vad hon har att prata om. nu... havregrynsgröt!
 
 

TO COOL FOR SCHOOL


man måste tro på sig själv för att lyckas

en av de största rädslorna jag hade innan jag åkte hit till London handlade om min stamning. när det började närma sig avresa kände jag bara att "fan, jag har verkligen inte tänkt igenom det här ordentligt..". tänkte bara på det läskiga i att träffa heeelt nya människor, prata ett nytt språk och bo i ett annat land. i min stamningsvärld är det som att bli överkörd av en bil, och sen bli körd i en tvättmaskin. lite kaosartat, stressigt och ett riktigt "hej-vad-jag-får-svårt-att-andas"-moment. 
 
nu tänker förmodligen många samma sak. få exakt samma kommentar och reaktion varje gång: "stammar du?" eller "jag har aldrig hört dig stamma". och jag förstår verkligen reaktionen. för min stamning är ganska dold och det är ofta jag själv som märker bara. men samtidigt kan jag bli väldigt less på när folk kommer med kommentarer som "ja stamma gör vi ju alltid ibland,". jo absolut, så är det nog. men det här är ingen nångångibland-stamning jag har. då hade jag aldrig varit rädd för att presentera mig osv. dessutom känns det inte som att jag blir tagen på allvar.
 
hur som helst, det var inte meniingen att börja med att kritesera. när jag kom hit började iallafall det svåra i att presentera sig och att göra sig förstådd på engelska. jag har alltid varit dålig på att acceptera min stamning. även så var det att komma hit, jag skäms rätt mycket när jag börjar haka upp mig. därför var första veckan hhär ganska tung, när det gällde att presentera sig stup i kvarten. det var jobbig när folk inte förstod och inte var det lättare att behöva förklara sig mitt i ordet heller. så till slut brast det bara för mig, och där grät jag med nya (men ack så fina) vänner och lärare. efter det kände jag att "jag inte kommer klara det här", men dagarna gick och en av lektionerna tog det mig flera minuter att presentera mig men jag gav mig fan på att klara det. och det gjorde jag till slut. tack vare lugnet jag tog mig tid att gå runt omkring mig.
 
varför skriver jag det här just idag? här, nu, i den här bloggen. jag vill faktiskt bara få mig själv och er där hemma att inse och förstå att man faktiskt inte ska vara rädd för att vara den man är. jag har fortfarande långt kvar när det gäller att våga stamma... tro mig. men jag har snart varit här i 4 veckor och jag känner redan att jag är på god väg. till exempel idag så började jag en helt ny kurs. jag kom dig helt själv och kände inte en enda själ. läraren ber oss att skriva en beskrivande text om en person vi känner väl. jag som älskar att skriva börjar självklart skriva som en tok, och jag valde faktiskt att skriva om min bror. (för er information så tog det mig typ 5 minuter bara att sitta och välja mellan syster och bror... just idag drog Peter det längsta strået) . när jag var klar så kom det moment som jag faktiskt hade förväntat mig; "yeah guys, now I want to hear some of these stories". turgumma som jag är så faller såklart lotten på mig. jag tar ett djupt andetag, förklarar för resten av klassen och läraren i rummet att jag faktiskt stammar och vill att de ska veta det när jag läser. så hej vad jag stammade på, (det är mycket svårare att läsa en skriven text, eller en speciefik bestämt text) jag kände dock hur gråten i halsen bara kom närmre och närmre när jag kämpade för att få fram orden. (inte blev det lättare att läsa fraser som "my brother is one of the people that I really miss back home"... hur fan tänkte jag? hur kunde jag välja ett sånt ämne... kunde väl hellre ha valt att skriva om en person som jag inte tycker om..) jag tog mig iallafall igenom det, hur mycket jag än stammade. jag gjorde det.
 
jag är glad att jag är här. tror att jag behövde att få åka iväg på nåt sånt här för att försöka få mig själv att acceptera den jag är och det jag gör. hemma valde jag oftast att backa i skolan. be lärarna att inte fråga mig rätt ut i klassen osv. men min lärare här har fått mig att se det helt annorlunda på det. han frågar mig, och jag svarar... hur mycket jag än stammar. jag svarar och min klass verkar acceptera det också. visst, jag låter som ett kioskmongo, och jag blir röd som en tomat... men jag försöker verkligen boosta mig själv varje gång. det är viktigt. riktigt viktigt.
 
ikväll blev det djupt. har haft gråten i halsen hela inlägget. för stamningen har varit ett problem för mig så länge jag kan minnas. vare sig ni andra hör det eller inte så har det alltid fått mig att vara lite tillbakadragen i vissa stunder, mer än vad jag skulle vilja vara. mer än vad jag egentligen är. men jag känner som sagt att jag förhoppningsvis är på en god väg... tycker jag får börja med att ge mig en klapp på axeln bara för att ha flyttat hit, till en ny stad.. ett nytt land.
 
 

nattgäst

... juste vi har ju faktiskt vår fina emelie här på finbesök. She's on her way och snart blir det middag à la OllieP & JessiK !


en ny vecka

inte kunde jag tro att min första lägenhet skulle vara located in London. herregud... ganska sinnessjukt om man tänker efter. men jävligt kul och skönt på samma gång! jag & min sambo är sååå nöjda än så länge.
 
helgen har varit riktigt bra. i lördags var det movingday och med hjälp av vår bästa amanda kånkade vi på väskor, påsar och mat runt vad som kändes som hela London. vi började runt elva, och var helt klara vid sju. då hade vi en riktig myskväll med fantastisk mat á la OllanP, och efter det ost,kex och vinmys. (jag hade innan dess känt mig otroligt tät och vaskat en hel flaska vin... men det är en annan historia). kvällen var helt enkelt super och vi fick även en mysig nattgäst redan första natten. mysfaktor hundraelva.
 
söndagen spenderade vi genom att leta efter massa nödvändiga saker. Amanda lämnade oss så fort hon hörde ordet "Prime Mark" och åkte istället hem och tog igen sig. (efter en kanske mindre skön natt på vår bäddsoffa?) jag och Olivia skrotade idén om att åka till IKEA och gick istället på jakt i storstan efter diverse saker till vårt nya hem. vi införskaffade två täcken, påslakan, diskställ, matlådor, visp, ugnsformar, toapapper, bunkar och bakform (de tre sista sakerna såg vi till för förskräckelse att dom inte var med hem... jävla kassatant som inte packade ner allt). men what to do? det var inte direkt så att vi gick till en affär utanför dörren lixom. men vi har kommit fram till att vi inte ska klaga så mycket över saker och ting - för just nu har vi det jävligt bra ! 
 
 
 
jag kan ju faktiskt också meddela att det var rätt jobbigt att åka från Mrs Richards.. eller kära Alvarita som hon faktiskt heter. hon är ju så söt, och ja... jag saknar lite hennes snabba kommentarer om allt och alla. dock kan jag meddela att redan första kvällen i nya lägenheten var som ett hallelulja-moment då jag insåg att jag slipper komma in i ett instängt rum, möta min franska roomie sittandes i sängen med datorn i knät.. och slippa höra saker som "oh dear.." eller hysteriska skrattanfall som uppkommer när man minst anar det. inte för att OllanP är så klar i bollen heller ... hihi.
 
nu ska jag försöka plugga lite... en kick-ass bokrecension ska göras!

Så...

... Nu har jag varit extra tjejig och läst alla typ 548 olästa blogginlägg jag haft sen jag åkte på bloglovin. ibland lönar det sig att åka tåg till och från skolan. hej och hå va kul man kan ha !

har förflyttat mig från Engleheart Road till Starbucks vid Waterloo, och har precis avnjutit vår favorit"gröt" som vi kallar det. låter otroligt märkligt, men kan vara något av det bästa jag nånsin ätit i frukost/mellanmål-väg. apropå gröt är jag överlycklig över att jag ska få göra riktig frukost på morgonen numera... oj vad jag ska sponsra mataffärerna genom att köpa havregryn och annat smått och gott.

för övrigt skrattar jag bara åt tanken på att vi ska kånka upp våra ton-väskor uppför långa smala trappor till nya lägenheten .. (kan meddela att vi bor högst upp) it's gonna be a good day !


inspirerad

jag vet inte om italienare ser allt lite baklänges, eller om jag kramas åt fel håll. men idag blev det ett litet awkward moment när jag skulle säga hejdå till mina tre italian girls här. alla tre hade huvudet åt samma håll som jag, så det blev små såna där "hej-vad-vi-är-8-år-och-kramas". men trevliga är dom iallafall, och söta när dom försöker prata engelska.
 
hur som helst, jag ville bara berätta om the lecture som vi hade igår på förmiddagen. det var vår english teacher Ross McCauley som höll i den. han är riktigt bra på lektionerna så jag var faktiskt ganska förväntansfull på vad hans hur hans föreläsning skulle bli. jag måste säga att trots att den "bara" var en timme lång (de andra har varit runt 1,5h) så var allt han sa så inspirerande. ämnet var ungefär "create a success" typ. det handlade iallafall först och främst att man ska tänka positivt. hjärnan kan inte koppla negativa saker på nåt sätt, och ser inte riktigt skillnaden på positivt och negativt.  så säger man "I am not shy and fat" så hör hjärnan bara orden shy och fat och man börjar då istället tänka på att man är just dom sakerna. Om man istället vänder på det och säger "I'm confidence and skinny." så tar hjärnan återigen ut de två orden confidence och skinny . och helt plötsligt blev det en positiv tanke av det hela.
 
han övergick sen i samma tankegångar men började prata om "success, och how to be successfull. det var riktigt intressant, och han gav oss tips om hur man ska göra för att följa sina mål. vi fick även en liten skiss där man kan se hur man kan gå till väga step-by-step. jag blev så motiverad och inspirerad under den timmen än vad jag varit på länge.
 
 
så från och med ska jag verkligen ta vara i mina mål och drömmar. får väl säga att jag i allafall har tagit ett steg med tanke på att jag faktiskt just nu bor i London. för tillfället ska jag försöka sätta upp mål med min träning och skola här. när jag kommer hem sen då jävlar ska vägen till success börja! woopp...
 
nu är det dags att hurry up lite. ska snart möta Amanda vid Waterloo och sen ska vi ta våra starka kroppar till Olivias house för att hämta all hennes packning. efter det ta vi mitt hus. idag flyttar vi nämligen - om det mot förmodan är NÅGON som missat det hihi. kommer bli en bra dag känner vi, när allt är klart blir det även lite lördagmys i lägenheten. can't wait!

freaky friday

... jävlar i min låda vilken bra rubrik jag fick till !
 
har varit ganska freaked idag. började morgonen med ett rätt intensivt pass på gymmet med Amanda. vi är allt duktiga vi! trots att det kändes som att vi hade tid så fick vi ändå ta en löprunda till the lecture (typ föreläsning), som idag var med Ross the Boss. riktigt peppande och inspirerande lecture, kan berätta mer om det senare!
 
resten av dagen rullade på i rasande fart med Ilab, myslunch med emelie & sen barra allmänt flipp från vår sida. är det fredag så är det. precis vad som behövdes idag! på tåget hem var jag därför sprudlande glad och sjukt taggad på att gå ut och dansa. men iinget sånt idag - istället har jag packat ihop mina saker än en gång för imorgon smäller det... MOVING-FUCKING-DAY!!
 
ser fram emot helgen så mycket. vi hörs mer imorgon - nu ska jag nog sätta på en film. tycker jag är värd det efter lite packning och plugg hihi.

When you have a bad day

... idag är ingen bra dag. ni vet en sån där dag då man bara vill ligga i soffan framför teven och inte göra någonting? när man borde plugga men allt man gör är att uppdatera Facebook hundraelva gånger för att se om det kanske ... KANSKE har hänt nåt nytt sen de senaste 5 sekunderna. när man går och är sugen på något sött hela tiden. när man går runt och är arg på sig själv för att man äter för mycket eller för fel. eller när man ångrar att man skippade gymmet för att plugga. man var ju ändå inte så duktig som man tänkt sig. icke att förglömma är det en sån där dag man bara vill klippa av sin jävla lejonman till hår. idag är en sån dag då jag till och med tycker att "we no speak americano" är bra, och genast blir lite nostalgisk utav det. dessutom verkar alla på tåget lukta illa ... suck, idag är ingen bra dag och det hjälper ju inte direkt att vädret suger.om cirkus 20 minuter befinner jag mig i skolan där mina fina brudar kanske kan göra mig på bättre humör - eller så flyr dom fältet för att de inte vill väcka björnen som sover.

annars är det bra här i London!


idag är ingen vanlig dag...

... för idag är det min systers födelsedag - HURRA HURRA HURRA!
 
STORT GRATTIS PÅ DIN DAG FINA DU!
tänker på dig,

massa pussar och kramar från lillasyster

vuxenpoäng

inte nog med att alla tåg var inställda såhär på kvällskvisten påväg hem från skolan, och man var tvungen att punga ut pengar för en taxi - alla hemma i Sverige verkar ha myst ner sig i soffan för att titta på Grey's Anatomy... buhu! vad är det man säger - karma's a bitch?!
 
så för att spola bort allt skit så måste jag få berätta en glad nyhet. på lördag blir jag sambo. jajjemen, har träffat en lång, mörk, snygg britt här med världens härligaste dialekt. Tom heter han... han är nyutbildad jurist och på natten bekämpar han bovar. typ nästa Superman och grejer... räddar unga tjejer från att hamna i knipa och grejer. (I have to admit... är LITE svartsjuk) ... okej egentligen är den här snygga britten en galen tjej från Oskarshamn. hon är inte speciellt lång heller för den delen (just my type), hon heter Olivia och är förmodligen så sjuuuukt mycket bättre sambo en en tokig britt. vi ska iallafall flytta in i en mysig lägenhet på lördag. så i helgen kommer det räknas vuxenpoäng för fullt !
 
 
min roomie gick precis in på toaletten med sin dator. undra vad det innebär?
hon behövde nog en stund för sig själv helt enkelt.  
 
 

bildbomb

 
 
 
 
det här är lite bilder från lördagen jag hade tillsammans med min fina vän.

kvällsfilosofi

 
asså söt tant jag såg på tunnelbanan. en liten kvinna med rock ända ner till fötterna, en liten basker och benen var så korta att de gick i 180. blev nästan lockad att gå fram, ge henne en klapp på axeln och säga "you go girlfriend". skönt att det finns fler myror där ute!
 
idag har jag gått med två snorungar i skolan (det är tur att jag tycker om er iallafall hihi) så jag sitter bara och väntar på att min förkylning också ska bryta ut snart. men förhoppningsvis känner inte den sig så välkommen hos mig. hur som helst, efter skolan tog jag en fika med fina Nicole och Jossan... så himla kul! jag glömde ta en fin bild på dom för våra munnar gick i ett. jättemysigt att träffa dom lite snabbt innan dom skulle flyga hem till Svedala. hoppas det gick bra hem tjejer!
 
 
efter det och jag gick och strosade lite på Oxford Street. tro mig.. på Top Shop finns ALLT man behöver. helt sinnes.. men jag är fortfarande på mitt sneak-peak-stadium. har alltså inte handlat så mycket ännu. hur som helst så lekte livet lite extra och jag åkte därför tillbaka till affären där jag sett dom där skorna jag berättade om förut, som jag inte kunde sluta tänka på? dom.var.fanimej.helt.amazing... men ska jag ha turen att dom fanns i min storlek? ska det vara så bra att dom kommer in till butiken igen? SVAR NEJ. efter det har jag faktiskt varit lite deppig. det där fanskapet till Sko-Gud verkar aldrig vilja vara på min sida.
 
nu säger jag godnatt, om några timmar ska jag upp och träna med Mandis... tagga beach 2042! (jag kommer hinna, ingen vass det året iaf wooop woop)
 
 

måndag

måste börja lära mig en sak... ha alltid med paraply i väskan!! ... & gå och köp dig ett par stövlar. converse är nog inte optimalt trots allt (jag står fortfarande fast vid att det är världens bästa skor)

min dag har iallafall börjat prima, då jag och Amanda tog ett träningspass på gymmet. man behöver typ inte träna magen när man är med henne, just sayin'. jag lämnade henne i skolan efter att vi avnjutit våra goda matlådor... åkte hem, lämnade grejer och är nu påväg tillbaka till the School. En del av mig tror att jag är på fel tåg men en annan del hoppas på att grejen som visar "next station..." bara har hakat upp sig! vi får väl se om jag anländer till Waterloo snart helt enkelt.

så fruktansvärt charmig vän jag har ...


helbra dagar

 
vad är oddsen? jag ligger och kollar på Taken... innan alla påhopp - NEJ jag har inte sett den ännu och JA jag måste hinna se den innan det är dags för att se Taken 2 på bio... och helt plötsligt, när det är som mest spännande så väljer den att sluta fungera... COME ON?!  bitter tjej ska försöka leta upp den ikväll igen. måste. se. slutet.
 
idag är det iallafall söndag. jag sitter helt däckad i min säng, har precis varit på tre mataffärer häromkring och köpt lite grejer så att jag kan göra egen lunch under större delen av den här veckan. det känns lite mer ekonomiskt på det viset! så ikväll ska jag ställa mig och laga lax... MUMMA. men det känns rätt okej att bara sitta och chilla en dag som denna, för jag har haft en toppenhelg annars.
 
i fredags kände jag som sagt att det var dags att ta på sig klackarna och vara lite social. så efter skolan var det direkt hem (liiite taskiga är dom ändå som låter oss gå till halv sju på fredagar). min roomie följde näääästan med... men nej, kanske var lika bra för jag har verkligen svårt att se henne på en nattklubb. nu har jag iallafall frågat (guldstjärna till mig). senare mötte jag upp Amanda och hennes gulliga rumskompisar och vi begav oss sen till Café de Paris. det blev en kväll med massa dans och skönt folk. höjdpunkten måste nästan varit när Nicole och Jossan helt plötsligt knackade mig på axeln mitt på dansgolvet... hur kul som helst! får se om det blir någon mysfika innan dom åker hem igen på tisdag. för att samarbeta fredagen kan jag säga att jag hatar nattbusschaufförer, är inte så stort fan av regnet heller för den delen som väljer att komma när man minst behöver det plus att det är först nu mina fötter har börjat gå tillbaka till sin vanliga standard... (älska klackar)
 
 
som ni kanske förstod så kom jag iallafall till slut hem blöt, trött och med hjälp av en taxi natten till lördag. men prima ballerina mådde jag ändå och gick upp i tid för att möta Olivia vid Waterloo. vi begav oss sen mot Glouchester Road, där vi i området (kommer inte riktigt ihåg gatuadressen exakt) gick på en lägenhetsvisning. det var en jättegullig tjej från Östermalm (ooja, det hördes) som vill hyra ut sin lägenhet för att hon själv bor hos sin kille. det var en jättemysig lägenhet, inte alls stor men absolut lagom för mig och Ollaan. det var som ett rum med säng, bäddsoffa, en mysig liten "eldstad" där man kunde ha ljus, och så var det en jättefräsch litet kök och ett jättefint badrum. vi nappade direkt och kommer flytta in där i December, och fram tills dess kommer vi bo tillsammans med Emelie och tre andra tjejer i en lägenhet. det här känns riktigt bra om jag får säga det själv! efter visningen så var våra leenden uppe vid öronen och det underbara vädret gjorde det ju inte direkt sämre. så vi hade en toppendag på alla sätt då vi promenrade, promenerade och promenerade... vi tog en mysig lunch i Covent Garden, strosade runt i små söta gränder, käkade glass vid Leicester Square, gick förbi Trafalgar Square, och kom fram till Big Ben... vilken otrolig byggnad! vi avslutade dagen med att äntligen hitta Victoria's Secret och sen leka lite på ett shopping-mall, där vi kollade vår hud, blev sminkade och fick håret lockat. vi såg ut som riktiga fashionistas när vi kom ut därifrån. Olivia försöker dock lära mig att bli lite mer tjejig genom att tvinga på mig rött läppstift... vet inte vad jag tycker om det men lite förändringar ska det nog bli under det här halvåret ändå!
 
självklart vill inte datorn samarbeta (jag har nämligen ätit mat och lite annat mitt i inlägget) så bilder vill den ju självklart inte publicera... min fina Sony Vaio - sjukt samarbetsvillig! bästa vänner han & jag. får slå till med en bildbomd senare... apropå bomb - imorgon smäller det. då ska jag spendera mina pengar på ett gymkort - BAM mina vänner! här ska det tränas.. woop woop!

tjaaaa tjaaa bloggen !!

 
wooop wooop, här får ni en liten video. hope you like it! #töntigtjej_92 hihihi.
förlåt för diskussionen mitt i som jag har med min kära värdtant!
 
 

idag är det fredag !!

 
är det tragiskt att sitta på sitt rum och dricka vin i ett vattenglas? nej... för det får jag faktiskt vara värd efter den här veckan. jajjemen. ikväll ska jag fira att livet är pretty damn good, för det är det. klackarna i taket - mina tankar är hos er på KC ikväll hihi. Thank God It's Friday mina vänner!
 

2 veckor i London

jepp, you heard me. 2 veckor har det gått! och vad har jag lärt mig? jag har iallafall ännu inte lärt mig att kolla åt rätt håll när jag ska över gatan, det är en sak som är säker. däremot är de väldigt pedagogiska här i England... det står nämligen "Look Left" och "Look Right" med diverse pilar på vägarna. mycket behagligt, tack så mycket! har även stött på den FÖRSTA snygga britten sen jag entered this country... självklart sätter han sig bredvid mig när vi väntar på tåget och jag ser ut som om jag stoppat ansiktet i en flygplansmotor. what to do? annars försöker jag acklimatisera mig till livet som storstadsbo. att vara nere i tunnelbanan under vissa tider på dygnet här i London... naah, inte att rekommendera!
 
så vad har hänt sen sist? jag trivs iallafall mycket bättre hemma i huset nu än förut kan jag säga så slipper ni oroa er för mycket. min rumskamrat förstår jag mig fortfarande inte på... ett dugg. men Mrs Richards och jag har hittat varandra lite. tror hon är glad att hon har mig, för mig kan hon lixom prata med - till skillnad från vissa andra i det här huset. hon verkar lite små sad över att jag förmodligen kommer flytta.
 
 
i måndags började vi träna. så himla skönt det var att äntligen röra på sig. missförstå mig icke, vi går som aldrig förr här i London... men den här härliga träningen saknas. det blir mer i nästa vecka då planen är att skaffa gymkort. jag trodde man kunde få träna några gånger mot betalning, men icke det... så nu kör vi igång på riktigt på måndag. eller hur?? annars så har skolan dragit igång på allvar, och den här veckan har det varit mycket plugg faktiskt. men det blir nog lättare när man kommer in i det mer och mer. idag lämnade jag in min första uppsats om "How do buildings affect people?" tja... inte det lättaste ämnet, men kul var det att skriva lite igen!
 
annars så tror man sig ha varit borta från Sverige i flera år, och längtar efter svensk mat, choklad och kanelbullar (skoja inte, idag skulle jag ha dödat för mammas bullar) , trots att det faktiskt bara gått 2 veckor som vi kom fram till. men livet rullar på här borta i The Big Ben-town... (ska vara ärlig och säga att jag ännu inte varit vid Big Ben). och imorgon är det fredag igen... jisses va tiden går fort! för att dra lite management-stuff så kan jag säga att jag nu har bytt ut mitt svenska nummer till ett engelskt, så få inte för er att smsa eller ringa mig förrän jag är i Sverige - jag kommer ändå inte kunna svara. och lägg till mig på skype folks !!! jessan.karlsson (en vacker dag kommer ni vilja höra min röst, även fast ni inte tror det idag hihi)

pluggmoment

nu sitter jag här igen. på mysigaste fiket i mina hoods för lite eftermiddagsplugg. ja vi har rätt mycket den här veckan faktiskt. fick lite extra med tanke på att jag och olivia inte var med på lektionen igår. men klart att jag följer med blivande sambon till läkaren, without a doubt. hur som helst så är den här dagen ganska bra just för att få till lite plugg-grejer.
 
stelt leende, jag vet. men försökte vara lite diskret, så inte ALLA på fiket såg att jag striked a pose framför en kamera.. 
 

Hard Rock Café

 
 
jag är så mätt... men det får det vara värt. har haft en toppenmysig kväll (ännu en gång) på Hard Rock Café vid Hyde Park. helt sjukt att jag faktiskt kan säga det i en mening och mena det. Hyde Park... tja, detta är alltså vardag nu. tack till Olivia som hjälpte oss att minska notan tack vare hennes kick-ass-bonus-card. en trerätters senare ligger jag alltså däckad i min säng. upp imorrn för träning... äntligen!