min helg

ja juste, skulle ju berätta om min helg. min efterlängtade, ledig helg!

i fredags jobbade jag iåförsig. jag ska vara ärlig och säga att det var en riktig skitdag faktiskt. trött, irriterad och kände mig bara ivägen. varför vet jag inte, men glad var jag när jag fick stänga och gå hem. då väntade en toppenmysig kväll med Malin och Matilda. det blev en supergod pasta på harrys och även lite vin och drink, bra fredag! tyvärr var jag alldeles för trött och valde därför att åka hem istället för att vara kvar och dansa.

lördagens väder var som jag hade beställt... strålande solsken! ner på vikingafältet tog jag mig för att titta på lite brännboll och träffa människor. den här dagen var sjukt efterlängtad. en ledig dag, bara njuta av sol och fina vänner. helt toppen! dock hade solen satt sina spår om man säger så. på kvällen blev det grillning hemma hos frida innan vi begav oss mot Harrys. jag hade kvällen till ära tagit på mig klänning för att fira att sommaren faktiskt är påväg, och det är jag glad över. hur som helst så var det så kul, så mycket folk och det var nästan lite juldagen-på-KC-stämning... inte konstigt att jag inte kollade på klockan på hela kvällen och helt plötsligt stängde det och jag skulle cykla hem.

ja söndagen vet ni ju. en heldag på Arlanda innan jag fick ta mig till London. kan inte fatta att jag är här, känns så kul men annorlunda. var precis på skolan, kan inte fatta att jag gick där för två månader sen. och inte kan jag fatta att jag ska hem på torsdag och börja jobba igen. men jävlar va jag har det bra ändå, efter den här helgen och veckan kan man inte vara annat än tacksam över livet.


Jag återvänder

26 mars flyttade jag ifrån mitt älskade London, mina fina vänner och en erfarenhet utan dess like. idag är det den 26 maj. två månader senare återvänder jag.

bara för några dagar, men åh va kul det ska bli. har sett fram emot det här extremt mycket, ska bli underbart att få komma dit igen och träffa många av mina finisar.

tanken var att jag skulle överraska min forna sambo och helt plötsligt bara stå i dörren, men pga av komplikationer så var jag istället tvungen att ta den överraskningen på Skype. men reaktionen jag fick var helt okej den med hihi.

jag har för övrigt haft en toppen jävla helg hittills, som jag berättar mer om senare, men just nu sitter jag alltså på Arlanda. flyget som skulle gått 11.50 kommer förhoppningsvis att lyfta 15.25... lovely. men inte klagar jag. jag fick en burgare och en bira av lottisen på jobbet, och sitter nu och äter dumle och läser en träningstidning... bra kombo va? låt mig säga såhär - gårdagen har satt sina spår så det får vara okej. tihi.

LONDON, HERE I COME!!


ny dag

hejsan hoppsan lillebror... om jag nu hade haft nån.
fan va coolt det hade varit. att ha ett småsyskon... men nää, här är man totalminstingen i fambamen Karlsson. jag avundas min bror lite när jag tänker efter, han har både en lille- och storesyster. fast det förstås, om du frågar honom hade han säkert önskat sig en till bror.. hihi.
 
tillbaka till inlägget. som inte är speciellt viktigt och genomtänkt egentligen. jag var ledig igår. grymt skönt. då passade man självklart på att fixa lite med massa ärenden. varför vara ledig-ledig lixom? hur som helst så var det en bra dag ändå. fixade håret hos finaste Jennifer, och vi hann även med en lunch tillsammans. åkte sen till läkaren och efter det iväg för att kolla lite födelsedagspresenter till diverse människor som råkar fylla år den närmaste framtiden. man kan väl säga att... jag spenderade pengar igår. tyvärr. men det var ju nödvändiga saker så det får väl gå, helt enkelt.
 
idag vaknade jag och skulle köra ett bodypump-pass på SATS. men den dåliga sidan av mig tog över, sov lite till och tog sen en promenad istället. tja, jag rörde i alla fall på mig - det får man väl vara nöjd för. ska snart ta min raaacer-cykel till jobbet. stänger både idag och imorgon, sen är det en efterlängtad helg som jag ser fram emot grymt mycket!
 
old pic på mah brooo and I
 

helgbilder

https://cdn2.cdnme.se/3880182/6-3/pic_51993700e087c3411a71119e.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3880182/6-3/pic_51993722e087c341119fa067.jpg" class="image">


en sån där helgresumé

ordet pruttfull. jag älskar det. den som kom på det är typ ett geni. ja tamefan, jag avgudar det. speciellt när min kära kollega på jobbet säger det med lite engelsk brytning. svårt att inte vara nöjd. pruttfull... ja men visst, Einstein på den hörrni!
 
joj vilken random liten parantes det där var. bortsett från att jag då verkar älska sammansättningen av ordet prutt och full så har jag haft en sån där äckligt bra helg. jag har jobbat varje dag visserligen, men det har varit rätt mysigt det också. har även fått dekorera mina första smörgåstårtor, hur kul? roligt att få göra lite praktiska saker också, än att bara stå i kassan och träffa trevliga människor hihi. måste för övrigt berätta att jag även har varit social och haft ett liv utanför detta. vad sägs om fekke på Clarion Hotel på Arlanda tillsammans med 600 andra personer. hur kuL?! mina förväntningar var... ja, de var näst intill obefintliga när man jämför med hur kvällen faktiskt var. är så fruktansvärt glad att jag valde att gå. och alla fina människor jag träffade... jag blev sådär härligt nostalgisk. vissa har jag inte träffat på ett halvår, och när chefen börjar be mig att komma tillbaka - DÅ mina vänner, klarar inte riktigt min själ av detta och jag blir ganska rörd. just därför är jag kvar som extra. för hur pissigt det än kan vara, hur mycket i skiten man än kan sitta, hur äckliga tider det än kan vara på Arlanda så trivs jag. jag trivs förbannat bra på O'Learys tillsammans med alla flippade kollegor. eller så lever jag fortfarande på hur kul och fantastiskt det var i fredags. för det var det. om ni inte förstod det... så var det kul. faktiskt. kul var det. sa jag att det var kul?
 
lördagen blev inte sämre den. visserligen hann jag bara sova 3-4 timmar innan det var dags att åka till Brödboden till 7-tiden. men en rätt mysig jobbdag senare så kom världens bästa anna hit. vi gjorde Amazing grill-middag och hade Eurovision-mys. vi hade dock skitråkigt... pratade ingenting, log knappt åt varandra.. att jag ens är kompis med henne fortfarande? vi har ju fanimej inte varit med om ett skit tillsammans... ?? (jag vet, skittråkigt sätt att säga det på men... FAN VILKEN BRA KVÄLL! är det så att ett gott skratt förlänger livet så kommer Anna Lincoln göra mig odödlig. just sayin,) visserligen somnade jag till lite, men vafan.. det kan man göra ibland med rätt sällskap.
 
alltså varför sitter jag och skriver detaljerat om min helg? äh vafan.. yolo - här får ni min söndag också;
jag jobbade med min söta Andrea, och dekorerade ännu mer smörgåstårtor tihi. på kvällen har jag haft min älskade storasyster på besök. hon lagade gomiddag till mig, och jag försökte baka lite till mamsen min. det andra gick inte riktigt som det skulle, men en mysig kväll har jag i alla fall haft med den äldre versionen av mig. och nu ligger jag och i soffan och tittar på Sverige som ska ta VM-guld... kul som fan. om typ en timme ska jag hämta farsgubben och frugan hans på Arlanda. så blir det fullt hus igen - som det ska vara.
 
ska försöka dra upp lite bilder från mobilen min, i nästa inlägg. Ciao!
 
 
 

ingen rubrik idag

juste, jag har glömt att berätta. för er som är intresserade så JA, jag fick jobbet jag var på intervju för förra tisdagen. och för er som är ännu mer intresserade så... NEJ, jag tackade inte ja till det. gjorde jag rätt? förmodligen kommer jag aldrig få reda på det, så jag har valt att inte försöka grubbla i det alltför länge. jag kan bara säga såhär, att jag prioriterade denna gång att försöka kunna ha något form av liv... vet som sagt inte om jag valde rätt. men som situationen ser ut nu så jobbar jag heltid på brödboden och har även extra uppe på O.Learys, och det känns helt okej just nu. har även fått min första lön sen förra hösten (okej, tekniskt sätt min andra. men den första var så himla söt på 400 kr, så vet inte om jag ska räkna med den hihi). kommer även få två till nu den 25. fastän de inte är jättehöga så känns det rätt bra att få in lite pengar på kontot. att komma hem efter 6 månader, ha 200 kr på kontot och behöva totalt lägga sitt liv hos sina föräldrar. hur mycket de än hjälper mig, så kändes det inte helt rätt och bra. men det känns som det vände rätt fort, och nu börjar jag komma på egna fötter. woho, kanske på tiden vid 21 års ålder. woopa!
 
 för övrigt är päronen i Skottland. tufft! farsan fick det i födelsedagspresent av modern min. tycker jag var himla gulligt gjort, eftersom karln alltid velat åka dit. på söndag får jag höra lite statement om vad han tyckte. hur som helst så är jag ensam hemma i helgen, men den är rätt fullspäckad ändå. jobbar idag, sen ska jag på fest med typ hela Arlanda... jisses, kan bli jääävligt kul. den som lever får se. iåförsig är det inte alltför genomtänkt, för jag tror jag börjar ganska tidigt på jobbet imorgon. men vafan, ibland kanske man får offra sig själv och lite sömn. ska i alla fall jobba hela helgen. men annsen kommer hit imorgonkväll för lite eurovision-mys och syrran tittar förbi på söndag. så ensam kommer jag definitivt inte vara.
 

juste, jag fyllde ju år

cyklade förbi ett gäng killar på kanske.. 14-15 år idag. de satt vid en parkbänk utanför kolonilotterna i Märsta. riktigt yolo-moment måste jag säga. härliga ungdomen. va kul man har haft i sina dagar. och vad mycket... annorlunda man haft för sig? och det har man tydligen fortfarande.
 
hur som helst så var det ett tag sen jag skrev. och då var jag även 20. nu är jag 21 år och nästan en vecka faktiskt. tänk va tiden springer iväg. hade i alla fall en toppen födelsedag. eller födelsedagar. vet inte riktigt vad man ska kalla det. jag jobbade i alla fall på självste bemärkelsedagen. inte alltför roligt med tanke på att jag tillochmed hann glömma bort vilken speciell dag det faktiskt var. meeeen, det ordnade upp sig ganska rejält bra när jag spenderade kvällen tillsammans med några tjejer och det blev en utgång på Harrryyyyyys. well, det var ganska folktomt men jävlar i min låda va kul vi hade! riktigt given utgång. visserligen slutade inte kvällen helt som planerat. men låt oss säga såhär... för ett par timmar (låt oss mer eller mindre säga... 2 dygn) var det lite småsvårt att komma in i min systers lägenhet. he he he... säger inte mer än så hihi - mer än att allt är klappat, klart och ställt till rätta. woopa! välkommen hem från Lé Paris syrran!
 
födelsedagen fortsatte hur som helst med fint släktbesök, alltid lika trevligt. mycket fina och bra presenter fick jag också. man tackaarrrr.. avslutade kvällen på en mysig resturang i Sthlm med bästaste Anna och Frida. återigen... sjukt värt!
 
 
 
 
 

'puss och kram 20-åringen' ...

... det var min mors ord denna kväll innan vi skildes åt för att dra slaggen i varsitt rum. tja... det är fanimej sant. ikväll är jag 20, imorrn är jag... hmm, dessa två siffror har stört mig rätt länge nu. men let's face it. 21. jag fyller tjugoett. för mig är det först och främst obegripligt att 10 maj redan har nått fram det här året. och vart har mina 20 år tagit vägen? jag känner mig fortfarande som 15. ibland till och med som 12. kanske är det dags att ta sitt förnuft till fånga och faktiskt bli vuxen nu? hihi, säger jag med en liten glimt i ögat.
 
ibland känner jag mig sådär flummigt nöjd. ni vet, sådär harmonisk så man inte riktigt vet vart alla känslor, alla tankar kommer ifrån. som att man har tagit ett lyckopiller för mycket, eller haft solen i ögonen alldeles för mycket efter en vecka utav mörker. lite så känner jag mig. flummigt harmonisk. kanske beror det på att jag fått vara ledig idag. eller kanske beror det på att jag för tillfället ligger på en matta med tiotal, hundratal spikar in i ryggen. kineser är fanimej bra, prisa spikmattan - bästa uppfinningen EVAH.
 
9 maj. krisit himmelfärd.. vad är det man firar då, egentligen? jag är ju kristen. typ. eller ja, rent tekniskt sätt är jag det. sen att jag inte tror på Gud, det är en annan femma. men vad firar man? i skolan var man ju bara glad att man fick vara ledig. nu har man tyvärr ett jobb som (för att citera min kära vän Anna) "innebär att röda dagar blir det bara mer att göra". så sant, så sant.men jag var som sagt ledig idag. mest för att jag skulle baka och ha mig inför födelsedagen. fick även spendera mycket tid med mamma. och pappa som sen kom hem. fick även ha bror över på middag, och mormor hann jag träffa en sväng idag också. idag var också en sån där dag då jag kunde gå helt osminkad, med ansiktsmask och en knut på huvudet som på ett charmigt men ack så sunkigt sätt inte får upp allt hår som det ska riktigt. en flummig, hyffsat harmonisk helt ledig dag har jag haft med andra ord. juste, icke att förglömma - första middagen ute blev det ikväll också. vi trotsade åskan woho. dock var det nära på ett ABBA-sill-reklam-scenario där till slut, när himlen valde att öppna sig. men kungar som vi är så hann vi in. insåg apropå nåt heeelt annat att jag borde byta profilbild på facebook... jag menar, hallå - håret är ju kort, rödaktigt och drabbat av en alltför megahärlig-utväxt just nu. iåförsig jag kommer ju hinna bli både blond och långhårig innan jag får arslet ur vagnen att faktiskt byta bild... så den kan lika gärna vara kvar.
 
i och med detta inlägg inser jag att jag inte ljuger. det här blev fanimej sjukt flummigt. men det är lite så jag jobbar. fast kanske är det dags att avsluta inlägget innan det spårar ur totalt? jag bjuder på en liten bild från min 18-årsdag. en sen kväll i Vikingahallen, med tårta och två fantastiska vänner.. kunde livet bli så mycket bättre då?
 
 
 
 

är ni kvar?

halloooj!
är ni kvar? mina arma, stackars trogna läsare. det här inlägget skriver jag till käraste Madde Hagel, som tjatat lite smått att jag måste uppdatera. well, here it is - read and weap!
 
vad har hänt sen sist? när var det senast jag skrev? *tjuvkikar*.. jahaaa, det var mitt kära "hej-vad-jag-älskar-människor-men-hatar-att-bli-behandlad-som-en-robot"-inlägg. hihi tokigt. jag lovar ett lite gladare inlägg denna dag. men ja hörrni, vad har egentligen hänt sen sist? det har hunnit varit valborg och första maj. för min del blev det en rätt lugn valborg. grillning med tjejerna, och en hyffsat tidig sänggång. på första maj fick jag äntligen en ledig dag tillsammans med resten av befolkningen. det är en sak jag har insett faktiskt - hur mycket jag uppskattar och behöver få vara ledig när min familj är ledig, och mina vänner osv. att jobba helger kan faktiskt vara riktigt psykiskt jobbigt ibland. att gå upp, åka till jobbet när de andra sover. eller att komma hem låååångt efter att päronen har ätit sin lördagsmiddag. eller att inte veta om man kan åka på en weekend, eller planera in nåt kul med kompisarna. därför var jag ledig den 1a maj, och jag kan inte riktigt beskriva känslan det var. att bara vara hemma, ta det lugnt i det fina vädret, träffa alla här hemma, se mitt nya lilla kusinbarn (sååå fin han är!!) och självklart stora tjejen också. det är först när man inser hur viktigt det är att vara ledig som man uppskattar allt det här. därför ska jag vara ledig imorgon också, och det ser jag fram emot extremt mycket.
 
mer som hänt är att Ollan fyllt 20 (saknar dig), Axel fyllt 18 - i och med det träffade jag honom, Skåne och Gotland också - Bruce Springsteen har varit på besök (no Words needed) och...
 
... jag har jobbat en hel del. har inte tänkt på det själv. men i stort sätt har jag nästan jobbat veckovis i rad, med någon ledig dag, och sen på't igen. jag har haft två jobb ända sen jag kom hem från London. i början var det dagis och O'Learys och nu är det Brödboden och O'Learys. dagis kommer jag nog tyvärr inte vara på alltför mycket längre, vilket känns jättetråkigt.. men inte ens de "fulltids-vikarierna" de har får vara kvar, pga barnbrist tror jag. riktigt tråkigt, för där är en av de ställena jag trivs otroligt bra på. på många sätt och vis.
 
i och med allt det här så inser jag att jag gillar att jobba. visst, en dag förra veckan blev det väl kanske alldeles för mycket när jag inte kom ur sängen pga ryggont. men två dagar senare var jag hos min älskade massör, och efter det var jag som en ny människa. kanske är det för att jag inte har haft ett jobb på 6 månader som jag är så energisk i allt som gäller arbete just nu. vad vet jag? hur som helst så har det varit otroligt mycket fram och tillbaka med vad jag vill göra. ska jag spela handboll, eller inte? ska jag börja plugga i höst, eller inte? i början var jag lite deppig över att jag inte verkade få nåt fast jobb. nu är jag stressad över att jag står med två jobb, och var på intervju på ett tredje igår. hua.. vad ska jag göra om jag får detta jobbet? jag hade ju i stort sätt bestämt mig att bara vara extra på Arlanda, pga av tiderna. men detta jobbet är OCKSÅ på Arlanda, och wait for it.. butiksjobb! som jag faktiskt har velat haft mycket mer än serveringsjobb. så vettefan hur jag ska göra. visst måste jag först vänta och se om dom ens vill ha mig. för mig skulle det nästan vara lättare om de ska nej, för då hade jag sluppit tagit ett beslut själv... förstå mig rätt mina vänner.
 
nu är det bara roliga saker som händer. igår gjorde jag en sak som jag inte kan berätta ännu, men roligt är det och jag blir glad bara jag tänker på det. imorgon är jag ledig, och då ska jag baka en massa (favoritsysslan) och kolla SM-finaler i handboll. på fredag fyller jag år (helt sjukt, hur kan jag redan vara 21?!) och förmodligen ska det firas med utgång. har inte varit ute i Sverige ännu... tror jag? i helgen kommer min kära släkt och efter helgen kommer jag förmodligen veta mer hur det blir i framtiden med jobb och annat. då är det dags att bestämma sig. mitt handbollshjärta brinner även det. men det löptsteget jag tog i måndags var det ingen elitserie-klass på kan jag meddela. men kanske finns det alltid plats i ett litet U-lag?
 
 
hur roligt det än är att spela handboll, så var det vi tre om gjorde att man orkade alla tunga dagar. alla jobbiga träningar och alla hårda motgångar.